icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

baarca
7. sep 2011

@aerin Mám ten samý, co Ty, 3050CL 😉 Návod mi příjde úplně na nic, z těch přescanových obrázků nic nevidím, ale našla jsem na youtube video a podle toho jsem to navlíkala.

@terezita Super kalhoty. To jsou jen v pase na gumu? A ty nažehlovačky jsou krásné.
Asi taky kouknu na ten odkaz 🙂

terezita
7. sep 2011

@baarca jojo. je tam nahore nasity pas a v nem je guma.

aerin
7. sep 2011

@baarca jee, tak to je super 🙂 ted se musim venovat Z., ale mam na tebe dotazy!🙂

baarca
7. sep 2011

@aerin No, ale nečekej od mne zázraky, mám od víkendu a včera jsem teprve poprvé provlíkla nítě 😅

aerin
7. sep 2011

@baarca aha 😀

nika
7. sep 2011

je ty nažehlovačky jsou koupit i na mimibazaru, co vím.
ráda se přidám, už jsem to plánovala ale právě mně odradilo mít 12 stejných kousků z archu.

terezita
7. sep 2011

@nika i na fleru..
mne to moc neprijde.. jen na ty kalhoty mi padly 4 a dalsi pak prijdou na bundu.. 😅

crawler
7. sep 2011

@mooncaa můj jako mimino usínal do minuty v šátku a u prsa - prostě blízkost matky a bylo 😉 jinak byl problém.do postele ho tahat nechceme, krmit v noci jsem taky nechtěla, protože toho víc snědl v noci než přes den - otočil se mu režim, takže jsem to vzala šmahem - v 5m jsem mu nedala v noci ani kapku - tato noc byla ubrečená, ale další noc už ok 😉 nepolevila jsem a mám klid. Na spaní jsem prvně zkoušela Estivillovu metodu (myslím, že je zde diskuze), ale to nebylo ono - uřval se ke spánku, vydrřela jsem to 14dní, ale věděla jsem, že to musí jít po dobrém, tak pak jsem vzala do ruky Karpa a šla krok za krokem a fungovalo...Tvá malá určo umí taky spinkat, takže jen jí k tomu trochu pomoci...ještě není nic ztraceno😉 Prvně bych zkusila - oblíbenou hračku do postýlky, vysvětlit jí, že jsi u blízko a že ji máš ráda, pohladit a jít pryč, když bude plakat, hned za ní jdi a opět jí to vysvětli, první den bych to zkoušela aspoň 10minut. A pokud bude potichu nebo si spokojeně povídat, tak za ní nechoď vůbec. Každým dnem bych ji tam nechávala dýl a dýl. Jinak některá dítka neusnou v úplném tichu /Fany usínal při mixéru apod./, ale rozhodně nic, co by hodně rozptylovalo pozornost...Zkus nejprve toto a uvidíš její reakce. Na každé dítě může platit trochu něco jiného, ale když bude víc spát, tak v závěru bude více spokojená a samozřejmě i maminka bude pohodovější😉 kdyžtak písni IP ať nezahlcujem Off topic😉

caramilla
7. sep 2011

Jé, nažehlovací obrázky, super🙂))

@crawler Mě to "odstavení" v noci teda vůbec nefungovalo. Jasmína prořvala asi 3 noci a vůbec žádný zlepšení, takže v 5 kojím a teď ještě dávám i ve 3 napít vody. Dneska jsem ji nechala ječet zase hodinu, ale prostě pak jsem se chtěla vyspat, tak jsem jí dala flašku s vodou... Zkoušela jsem to odstavování už asi 3x (v 5m, v 8 a v roce) a nikdy výsledek nebyl dobrý:( Jen nasraná nevyspalá matka🙂 To s tím spaním přes den podle toho autora od K. (:D ) je zajímavý minimálně vědět🙂

aerin
7. sep 2011

@caramilla presne, nemam na to nervy, a bojim se ze ani sousedi😀 on kdyz chce mliko, tak proste chce a je jedno jestli ve dne nebo v noci, vydrzi fakt neskutecne plakat....

lillyzelvicka
7. sep 2011

@crawler já odstavit v noci zkoušela jednou a byla jsem akorát nevyspaná nervozní a protivná.Raději mu dám prso a vyspím se

terezita
7. sep 2011

@caramilla no jsem rada, ze te tu vidim! 😀 timto svym 5224 jubilejnim prispevkem zakladam anti-zuzu-klub 😅 😀 a tady hnedle jedno dilko.. kdyz jste u toho spani, tak mi ted uz mlade spi 3 hodiny v kuse a ja stihla usit mezi tim hromadu legin do skolky a taaak.. 😉
jo a a ta soupravicka ze fceera je naprosto suprova! cervenou ja taky moc rada, ale ted prave vede fialova se zlutou a zelenou.. jeste musim nasit tricka a modelka muze vyrazit 😅 😀

mooncaa
7. sep 2011

@crawler Díky, zkusím to, i když teď máme takové blbé období - separační krize, a jak malá mne necítí u sebe tak řve, přes den OK, ale v noci se bojí, že jí snad uteču, nebo co. No já doufám, že až začne chodit, tak se hodně unaví a pak to zase zkusím.

Tak teď nevím, zda když se ty obrázky dají objednat i jinde, jestli se to dvojí poštovné vyplatí.

monr
7. sep 2011

@maryol aj som zabudla pochváliť vankúšik, obzerala som ho včera v albumíku, super nápad

ivuska.h
7. sep 2011

Fuj, tak se mi asi na 5. pokus povedla výpustková kapsa na softshellové bundě 😠 Druhá už snad půjde dobře, pokud do té doby zas nezapomenu správný postup 😀

monr
7. sep 2011

@terezita super gaťuše 🙂

caramilla
7. sep 2011

@terezita Va brďo, ty jsou boží!!!! Řasení na nohavicích, to dělám taky vždycky, ale ty knoflíčky a kytičky, boží! 😀 😀 😀

animal
7. sep 2011

@terezita no ty jsou krásné, ty knoflíky jsou boží, co je pod nimi, že to dělá kytku?

terezita
7. sep 2011

@caramilla jo raseni.. to bylo neumyslne, ony ty elastaky byly moc dlouhe, tak jsem to delala dodatecne, az byly cele sesite.. jenze to vubec neslo, bo jsem se nemohla dostat strojem do nohavic, jak jsou uzke.. 😠
@ivuska.h ja nevim ani, co to je.. 😀 aha uz vim, uz jsem to vygooglila.. jaaaj, tak to je vyssi divci, do toho se radsi dobrovolne nepoustim.. 😅 😀

aerin
7. sep 2011

@terezita vyssi divci pry 😅 hele ja jsem teprv ted koukla do tveho alba a malem jsem omdlela!😀 ty strihy, aplikace, kombinace barev, uuuzasny 😵 hned jsem si nasla to farbenmix, ale nemecky jaksi mnoho neumim, tak se nemuzu nikam doklikat😅 a ty obrazky na tom obleceni, to mas malovany nebo nejaky nazehlovacky nebo...?

terezita
7. sep 2011

@aerin 😉 vsechno mozne. neco je namalovane, neco nasite, pak tam jsou nazehlovacky velurove a jeden obrazek od amelky z fleru.
@animal u nas to prodavaji mezi knoflikama. jsou to takove latkove kyticky..

ivuska.h
7. sep 2011

@terezita Ono to není těžké, jen musíš dodržet pár zákonitostí co se týká rozměrů jednotlivých částí. V návodu to je napsané, ale nějak jsem to málo pečlivě přečetla, nebo mi spíš nedošlo, že na tom záleží až tak moc a šila jsem to tak od oka 🙂)

@aerin Nažehlovačky z veluru jako jsou na Farbenmixu a vytkávané obrázkové stužky budou brzo k dostání i v ČR, ale zatím nemůžu prozradit víc 😉

terezita
7. sep 2011

@ivuska.h ty stuzky uz jsou na fleru par mesicu, ale divila jsem se, ze ty velurove nazehlovacky jeste nikdo neprodava.. ale ono to taky neni zrovna nejlevnejsi, tak mozna i proto..

aerin
7. sep 2011

@ivuska.h super!🙂

aerin
7. sep 2011

Jej, Ivusko, cerveny merino vubec teda nebude?? chjo, to bych objednala misto toho neco jinyho☹

aerin
7. sep 2011

ach jo, ja bych se fakt vsadila ze to v tom posuvnicku bylo, kdyz jsem to kontrolovala☹

caramilla
7. sep 2011

@aerin Jo, já na @terezita vkusu taky děsně ujíždím. Má tak nádherně promakaný věci, kombinace barev, fakt ojedinělý. Kvůli tomu jí i odpouštím, že není žužu 😀 😀 😀 😵 😵 😵

sufik1
7. sep 2011

Terez, krásné výtvory jako vždy.

Nažehlovačky: jdu do toho taky, nějaké určitě uživím

samet do plínek: byla jsme ve městě, tak jsme si ho osahala. Oproti suedeclothu je víc umělý a má vyšší vlas. A měli jen zuřivě modrou, tak jsem teda nebrala. Ale měly moc pěkné úplety a docela levné. Na plíny se nehodí, ale přemýšlím o tričku pro sebe. Tý brďo, vlezla jsem do obchodu s látkama a nic jsem nekoupila 😕 😕 😕

crawler
7. sep 2011

@caramilla 😀 no, já bych bezdůvodně neodstavovala - nevadilo by mi krmit 1x za noc, jenže malý jedl 1x během dne a 4x v noci...měl to obráceně, takže to prostě nešlo...a když jsem to teda v 5m zkusila poprvé, tak jsme s manželem tu noc i brečeli s ním - bylo nám ho hrozně líto, ale věděli jsme, že je to pro něj lepší...řval tak dlouho dokud neusnul k ránu...pak když jsme vstali vypil plnou lahev mléka s chutí a režim byl jednou pro vždy napraven. Je taky dost rozdíl právě v tom, že můj bohužel v těch 5m nebyl už kojen...myslím, že kojený děti podobné změny snáší mnohem hůř, než UMáci😉

crawler
7. sep 2011

@aerin naši sousedi měli holt smůlu...bylo to krušný, ale ta jedna noc se dala vydržet a od té doby máme klid...Ono každý dítě se umí pořádně ozvat, když jde o žvanec...taky jak jinak si mají říct než řevem bobíšci, že?