icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
7. sep 2011

@crawler jo, to urcite, kojeny deti jsouproste vetsinou zavislacci...Z. teda aspon totalni😀 kojim furt 😅

crawler
7. sep 2011

@lillyzelvicka tož však jo😉 já ale stála 4x 20minut s lahví nahrbená nad postýlkou a rozhodně se nevyspala 🙂 kojení je trochu něco jiného...tam jde o návyk dítěte, že je blízko matky a často v noci jde právě o ten kontakt než o jídlo...dokud jsem kojila, tak Išek strašně rád u prsa usínal...to mu šlo velmi dobře 😅 🤐 až z toho byl takový problém, že místo jídla jen spal a nepřibíral na váze a u doktorky to pak byl mazec 😔

crawler
7. sep 2011

@aerin já to závisláctví maminám závidím...vím, že je to na picnutí obzvláště u větších dětí, ale já po tom moc toužila a nebylo dopřáno☹ tak snad u druhého🙂

aerin
7. sep 2011

@crawler verim... ja jsem rada, ze kojim, v podstate si to porad uzivam, ale teda je fakt, ze uz je to moc, hubnu, Z. pije nekolikrat v noci i pres den...v podstate kdyz to zprumeru, po 3h kojim ve dne v noci 😝 on fakt mizerne ji...

crawler
7. sep 2011

@mooncaa hele, zase ne tvrdě, aby malá neměla trauma...pomalinku polehounku😉 však jako máma poznáš, zda jde o strach nebo vynucování si pozornosti😉 teda já osobně rozeznávám několik druhů pláče a prostě když vím, že je třeba tak tulím klidně hodinu...takže třeba počkej až trochu pomine ta její úzkost a pak uč, že postýlka je její útočiště a ne místo, kde se má bát😉 držím palečky ať to zvládnete😉 nám se s manželem hrozně ulevilo, když to malej pochopil a přestal dělat scény, protože srdce nám to rvalo, když mu tekly soplíky a slzy jako hrachy... 😢

crawler
7. sep 2011

@aerin no tě prsk 😲 ...moje kamarádka odstavovala ve 2 letech - řekla malýmu, že pejsek jí udělal bebí, prsa si zavázala a skuhrala, kdykoli jí na ně sáhl a on dal během pár dní pokoj (už jí totiž dělala scény i v obchodech, že začal řvát a vyhrnovat jí triko apod.) 😝 na tohle má lahev výhodu no...

caramilla
7. sep 2011

@crawler Tě obdivuju s tím celou noc bdít u ječícího dítěte, sprostě přiznávám, že jsem vždy vydržela tak 3 - 4 hodiny a pak to vzdala. Manžel to taky nedával🙂 Ale kojení je fakt něco jiného. Už je to tady teda dost OT, ale zajímavý 😀

K původnímu tématu dnešní počin - pro milovníky tyrkysové (šito celé během dne, ale pozor - mám neskutečně vzácné dítě, hodinu spalo a pak hodinu a kus koukalo v kočárku a hrálo si s nožičkama, takže jsem mohla šít - musela jsem to dodělat 😀 ), tyrkysovou nemám moc ráda a nesluší mi ... (jsem se překonala, abych to vyfotila 😀 ).

crawler
7. sep 2011

@caramilla je to krásný a v tomhle kojit někde na lavičce v parku musí být paráda🙂

jinak ještě k tomu OT - manžel mě držel za ruku a uklidňoval mě...už jsme oba chtěli povolit, ale pak se začal uklidňovat až usnul a to nás přesvědčilo, že do rána musíme vydržet - no cítila jsem se jako macecha, ale když se na mě ráno ten miláček stejně usmál a vysosal celou lahev mlíčka tak bylo zapomenuto vše zlé a byli jsme jen rádi 😵

crawler
7. sep 2011

@caramilla jinak Jasmí je prďácká v té sukýnce - to je látka Hilco? nějaký úplet či co?

caramilla
7. sep 2011

@crawler A jak dlouho ti teda řval, než usnul? Kolik hodin vydržel, než usnul a už pak spal?

caramilla
7. sep 2011

@crawler Ne, ne, to je Michael Miller, 100% bavlna, tkaná🙂 Má to ze zbytku mojí sukně 😀 Máme stejné, chtěla jsem nás dneska nafotit v těch sukních společně, ale jednak bylo blbý počasí a jednak jsem chtěla jet fotit do Ondřejova do hvězdárenského parku a kleklo mi auto, takže nic:(

crawler
7. sep 2011

@caramilla no popravdě nevím přesně...čas jako by stál, ale vím, že už bylo mezi 1-2ráno, takže mohl plakat tak 5-6hodin - ne tahem, dělal pauzy, ale už byl ochraptěnej. Ale rozuměj - ne, že bysme ho nechali řvát celý ty hodiny a nevšímali si ho, my jsme ho i tulili, uklidňovali ho, povídali mu. Měl hlad, protože nejedl celý den a jakmile začala noc, tak to chtěl dohánět a tak to prostě nešlo, takže nám ho bylo šíííleně líto ☹ pak usnul vlastně vyčerpáním, spal asi 4hodiny a když se vzbudil, tak už bylo brzké ráno, hned dostal lahev mléka a pak po zbytek dne už chtěl jíst a následující noc už byla dobrá...teď zpětně nechápu, jak jsme to zvládli :-/ 😕 😲 ...člověk by pro ně udělal všechno a o to je to horší, že člověk dělá třebas i to, co pro ně není úplně dobré...kdybych to stopla hned, když začal jíst v noci, tak by to třeba nebylo tak hrozný...

animal
7. sep 2011

@caramilla tak teda jak mě tato látka na MTX neoslovila, tak na tričku je pěkná

ivuska.h
7. sep 2011

@aerin Bohužel, vůbec nebylo v nabídce, když jsem objednávala... Už je objednáno, takže objednávky měnit nemůžu, ale u lecčeho mám přebytky, viz poslední dva řádky tabulky -- Celkem a Reálně objenáno, to se muselo zaukrouhlovat na celé metry, takže semtam tam půlmetr zbyde. Pak bude hodně přebytků nápletů.

ivuska.h
7. sep 2011

@aerin No jen mě se odstavují dobrovolně v roce a nechcou prso ani vidět 😠

terezita
7. sep 2011

@animal @caramilla ja tyrkysovou rada, ale tohle je na me zas divoke.. 😅 ale ten strih je fakt paradni!!
@sufik1 alco meli tam ty barevne divociny? ze bych se tam jinak sla taky juknout.. 😉 jsem se zamilovala do techhle dvou.. http://www.terrymoda.cz/produkt/uplet-strecovy-... a http://www.terrymoda.cz/produkt/uplet-strecovy-...
a z michaela millera ted siju sukne, je to paradni matros a ty vzory!! 😵

daisyr
7. sep 2011

@aerin no, to on mi chodí spát po osmé, tak kolem půl deváté usíná.... to když chodil spát v 7, tak vstával v pět 😠
@crawler jojo, čokoláda to jistí 🙂 kafčo nepiju 😉

sufik1
7. sep 2011

@terezita myslím, že jo, měly fakt daleko větší výběr než na webu. A prodavačky ani netušily, že mají nějaký web....
Dělám si zálusk na jedny drobné kytičky a taky tam měly krásnej jakoby nízkej flís nebo plyš- s vtlačenýma malýma medvídkama. Na webu jsem to nenašla. Ale takový myší šedý a docela pěknou růžovku.

Vyprav se tam nejdřív v pátek, ideálně příští týden, má jim přijít zboží.

daisyr
7. sep 2011

@caramilla
@aerin
@lillyzelvicka Holky nestrašte, já chtěla už konečně začít odstavovat v noci ... budí se tak 2-3x na jídlo + i několikrát mimo 😕 tak si říkám, sousedi nesousedi, už to musíme zrušit, tak jsem na to zvědavá
@terezita Krásná gaťata, fakt super!

terezita
7. sep 2011

@sufik1 pristi tyden tu nejsem.. aspon neutratim zbytecne moooc.. 😀 😀 😀

daisyr
7. sep 2011

@aerin jéjé, tak to já naštěstí kojím už jen od večera do rána, přes den jsem to zrušila a nepolevila, naštěstí syn není takový aktivka, aby mi lezl do výstřihu 😀

daisyr
7. sep 2011

@caramilla jůů, další krásné kousky

animal
7. sep 2011

tak tady ty reflexní nažehlovajdy https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am... klidně přidávejte další produkty

aerin
7. sep 2011

@ivuska.h super, tak ja kdyztak po nejakym prebytku skocim!🙂
jak s tim strihanim, budes chtit pomoct?🙂 (snad nebudu se Z. spis pritez😀 )

caramilla
7. sep 2011

Ja jsem asi slepa nebo blba - kde na te terrymoda.cz najdu slozeni materialu? 😝

season
7. sep 2011

@cajova_lienka ahojky, taky kusok Ti kludne možem prepustit. Ale len tej svetlotyrkysovej, ak chceš?

ivuska.h
7. sep 2011

@aerin Jo, určitě se pomoc šikne, když přijde i Medvi, bude hlídat děcka, jak se sama nabídla a my budem stříhat 😀

ivuska.h
7. sep 2011

Tak bunda téměř hotová, zbývá zakončit rukávy, spodní lem a navlíct gumu s brzdičkama do kapuce (a našít sucháč). Nevím nevím, jestli budu mít dost elánu i na bundu pro Klárku, tahle mi teda dala zabrat, ale druhá by měla jít rychleji, když už vím, jak se šije ta prokletá kapsa. Možná udělám hned i třetí, ony dvě stejné věci naráz jsou o dost rychlejší, že? Ale co pak s ní? 😀 😀 Pěkně mě z toho ale bolí záda, protože kvůli břichu už nemůžu být přisunutá u stolu tak, jak bych potřebovala, takže to doháním předkláněním 😖 Myslím, že mám tak max. měsíc a s šitím je ámen.

season
7. sep 2011

@ivuska.h no ja tu mam podobneho v 15mesiacoch sa mi odstavil najmladši, tak už nekojim tandem, iba toho trojročaka. Dnes v školke mi bozkaval tričko, mama cicuuuuu 😝

maly_prcek
7. sep 2011

@animal Něvo krásného reflexního bych brala (ale náš účet už asi ani moc nééé, budu asi brzy vyhozena i s mými ikea krabicemi látek a šicím strojem...) 😉