Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ještě jsem koukala na střih č. 8 z Ott. 01/2006 - ten by asi taky šel, že? Bojím, bojím, že to zvořu 😕
@macin73 to určitě ne, taky jsem nejdřív vykládala, že bude jen ke slepicím a teď se za námi ve městě otáčí, ten soft se šije opravdu dobře...co mi nevyšlo byla lemovací gumička na kapsách u kalhot jako šije caramilla , po oblečení dost odstávala, tak nevím kde je chyba, nejspíš v jiném vykrojení kapes nebo je v tom nějaký jiný fíglík🙂)
@macin73 šila jsem bez návodu, není čas to číst, Toník pije tak 5minut, tak u overlocku nenakojím🙂) barvy soft černá a zelená,patent černý, zip YKK a podšití kapuce tyrkys, aby mohl podědit i toník...kapuce je olemovaná patentem do 3/4, mrkni do střihu a budeš vedět...jediné co jsem řešila bylo přišití kapuce k bundě, ale nějak jsem vymyslela podle fotky
@mahafi @macin73 po nemecky ani ja neviem, ale na stránkach FM je krásne návod v obrázkoch.. a google chrome preloží lopatisticky - niekedy hlúposti, ale sa vysomáriš hlavne z obrázkov, mne ten návod veľa pomohol presne pri všití zipsu a kapucne - ako pekne všiť.... skúste... http://www.farbenmix.de/de/philippa-fotoanleitu...
@ucitelka70 díky 🙂. Už jsem na fotonávod koukala, napřed jsem z něj měla pocit, že to nikdy dát nemůžu, a každým kouknutím mi docvaklo další.. no.. Madlenka spí, asi to zkusím aspoň částečně posešít 🙂. Já bych jí chtěla pak i pro sebe.. tak to bude jiný oříšek.. do dětský 176 se asi nenarvu.. 😀. Uvidíme.. v ikea jsem koupila levný flís, tak prostě vyzkouším 🙂.
@mahafi ja sa tiež chystám na bud. t. prispôsobiť na veľkosť dámska M, rozšírim v strednej časti rukáv a takisto rozšírim v časti od pliec dole aj prednú časť aj zadnú.... a na prednej ešte musím vyšpekulovať aj pri prsiach, aby sa trošku uvoľnilo, aby nebolo v hrudi obtiahnuté
@ucitelka70 taky bych potřebovala Mko.. ale já moc střihy upravovat neumím, tak nevím, jak to pak trefím ☹.. abych v tom zas nebyla jak v pytli, když to celkově rozšířím tak, abych se tam vešla i s prsama.. no uvidím.. 🙂. Teď budu stejně nějakou dobu šít tu Madlenčinu..
@mahafi ved ti potom zreferujem... síce dcére bude stačiť mierne roozšírenie, lebo nosí 80 B, napriek tomu, že kojí už 2 roky, prsia sa jej nezväčšili.... vlastne je taká istá ako za slobodna... nikde nepribrala..., potom nafotím, ako som rozšírila a uvidíš.... nestačí na bokoch pridať podľa mna, ale aj v strede.... bočné prídavky pod pazuchou a rukávoch rozšírim cca o 2 cm, a premeriam a uvidím, koľko bude treba ešte v strednej časti pridať...
náhoda, taky se chystám na Phillipu dneska 😀
OT "Kupujeme zájezdy" 😀
Nebyly jste někdo náhodou v Černé hoře? Chceme jednak s dětmi k moři, ale i po výletech a přírodě. Nemáte někdo osvědčený typ? 😎 Zatím se mi nejvíce jeví staré město Kota, ale nevím, zda tam bude místo na hraní malošků 😠
@caramilla byli jsme před 3 lety v Sutomore na den u moře, jinak 14 dní různě v horách. Jela bych tam s dětmi až v září nebo už v červnu, v létě je tam nelidsky vedro. Přes den se nedalo vůbec existovat. A na můj vkus všude strašná špína, odpadky na pláži...
Výlety - řeka Tara, Skadarske jezero a pak ty hory (Durmitor jsou podle mě nejkrásnější hory v Evropě) - ale nic z toho není pro děti
ahoj 🙂
já se zeptám jako úplný blbec, ale prosím vás co je Philippa 😀
jinak mám teď rozdělanou fleesovou vestičku pro staršího kluka, ale jelikož se nám v pátek vrátil po týdnu tatík domů tak teď nějak není kdy 🙂 tak jsem včera stihla jen nastříhat látku, když všichni spali přes den :D
@semy.cz http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/bis-... to je střih na dívčí bundu a holky jí šily
a blbec nejsi 🙂, pokud tu nejsi déle, tak některé pojmy prostě nemůžeš vědět🙂

Holky, mám dotaz. Jaký střih na softshellovou bundičku byste mi doporučily jako začátečnici? Budu šít holčičí velikost 92. Díky!