icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
13. apr 2013

Holky, mám dotaz. Jaký střih na softshellovou bundičku byste mi doporučily jako začátečnici? Budu šít holčičí velikost 92. Díky!

esteruska
13. apr 2013

@macin73 šila jsem teď z OTT 1/2008 číslo 26, střih sedí pěkně, jen by mohla být v poměru k rukávům krapet delší, k fotkám se snad odkopu, moje první softka a zvládla jsem ji v pohodě

veronik77
13. apr 2013

@macin73 klidně bych doporučila tu Philippu a dělat jí bez těch bočních prostřihů - jako to má teď Petkasv 🙂

macin73
13. apr 2013

@esteruska Super, díky za tip. Jdu mrknout na střih... Asi to je i ten, co jsem měla vyhlédnutý, ale nějak jsem ho dnes přehlédla.

@veronik77 Díky. Taky jsem už nad ní laborovala, ale přijde mi nějaká děsně složitá... asi ji zkusím nejdřív z nějakého flísu...

macin73
13. apr 2013

Ještě jsem koukala na střih č. 8 z Ott. 01/2006 - ten by asi taky šel, že? Bojím, bojím, že to zvořu 😕

esteruska
13. apr 2013

@macin73 to určitě ne, taky jsem nejdřív vykládala, že bude jen ke slepicím a teď se za námi ve městě otáčí, ten soft se šije opravdu dobře...co mi nevyšlo byla lemovací gumička na kapsách u kalhot jako šije caramilla , po oblečení dost odstávala, tak nevím kde je chyba, nejspíš v jiném vykrojení kapes nebo je v tom nějaký jiný fíglík🙂)

macin73
13. apr 2013

@esteruska no mně není jasné moc ani to lemování kapuce... no uvidím... zatím se snažím zorientovat se a obkreslit ty správné díly 😉... jaké máš barvy?

mahafi
13. apr 2013

@macin73 mám teď střiženo na flísovou testovací philippu.. tak jsem zvědavá.. u mě je ještě problém s tím, že německy neumím ani slovo 😅, tak o to to bude dobrodružnější 😀

esteruska
13. apr 2013

@macin73 šila jsem bez návodu, není čas to číst, Toník pije tak 5minut, tak u overlocku nenakojím🙂) barvy soft černá a zelená,patent černý, zip YKK a podšití kapuce tyrkys, aby mohl podědit i toník...kapuce je olemovaná patentem do 3/4, mrkni do střihu a budeš vedět...jediné co jsem řešila bylo přišití kapuce k bundě, ale nějak jsem vymyslela podle fotky

ucitelka70
13. apr 2013

@mahafi @macin73 po nemecky ani ja neviem, ale na stránkach FM je krásne návod v obrázkoch.. a google chrome preloží lopatisticky - niekedy hlúposti, ale sa vysomáriš hlavne z obrázkov, mne ten návod veľa pomohol presne pri všití zipsu a kapucne - ako pekne všiť.... skúste... http://www.farbenmix.de/de/philippa-fotoanleitu...

mahafi
13. apr 2013

@ucitelka70 díky 🙂. Už jsem na fotonávod koukala, napřed jsem z něj měla pocit, že to nikdy dát nemůžu, a každým kouknutím mi docvaklo další.. no.. Madlenka spí, asi to zkusím aspoň částečně posešít 🙂. Já bych jí chtěla pak i pro sebe.. tak to bude jiný oříšek.. do dětský 176 se asi nenarvu.. 😀. Uvidíme.. v ikea jsem koupila levný flís, tak prostě vyzkouším 🙂.

ucitelka70
13. apr 2013

@mahafi ja sa tiež chystám na bud. t. prispôsobiť na veľkosť dámska M, rozšírim v strednej časti rukáv a takisto rozšírim v časti od pliec dole aj prednú časť aj zadnú.... a na prednej ešte musím vyšpekulovať aj pri prsiach, aby sa trošku uvoľnilo, aby nebolo v hrudi obtiahnuté

mahafi
13. apr 2013

@ucitelka70 taky bych potřebovala Mko.. ale já moc střihy upravovat neumím, tak nevím, jak to pak trefím ☹.. abych v tom zas nebyla jak v pytli, když to celkově rozšířím tak, abych se tam vešla i s prsama.. no uvidím.. 🙂. Teď budu stejně nějakou dobu šít tu Madlenčinu..

ucitelka70
13. apr 2013

@mahafi ved ti potom zreferujem... síce dcére bude stačiť mierne roozšírenie, lebo nosí 80 B, napriek tomu, že kojí už 2 roky, prsia sa jej nezväčšili.... vlastne je taká istá ako za slobodna... nikde nepribrala..., potom nafotím, ako som rozšírila a uvidíš.... nestačí na bokoch pridať podľa mna, ale aj v strede.... bočné prídavky pod pazuchou a rukávoch rozšírim cca o 2 cm, a premeriam a uvidím, koľko bude treba ešte v strednej časti pridať...

petkasv
13. apr 2013

@macin73 Maci buď tu philipu jako mám teď já, hezky sedí je projmutá a nebo si kup od Car střih na bundu 🙂

bordino
13. apr 2013

náhoda, taky se chystám na Phillipu dneska 😀

jitu22
13. apr 2013

@macin73 Philippa je fakt jednoduchá, rozhodně se toho neboj. Kdž budeš postupovat přesně podle obrázků, neuděláš určitě nikde chybu.
A já jsem možná divná, ale mně přijde šití z fleecu těžší než se softu. Fleece mi pořád někde uhýbá z pod patky, klouže a tak.

mahafi
13. apr 2013

@jitu22 taky zjišťuju, že šít z toho tenkýho flísu je napytel ☹.. já akorát potřebuju testnout velikost, což se mi nechce rovnou na softu.. ale líp se z něj šije, to máš pravdu 🙂.

sinala
13. apr 2013

@jitu22 já bych se zeptala 😀 😀 😀 čí jsou

sinala
13. apr 2013

@esteruska já jsem jednou lemovala kapsy u kalhot z letního softu a měla sem to hrozné, tak jsem to udělala klasicky, jako bych šila normální kapsu

mitape
13. apr 2013

@esteruska
@sinala tu gumičku treba trošku naťahovať, potom to pekne lahne a neodstáva. Tiež som prvý krát našila a otras, potom natiahla a bolo to super

sinala
13. apr 2013

@mitape to jsem věděla 🙂 🙂 🙂 , ale přesto to vypadalo prapodivně, asi jsem natahovala málo. A předtím jsem s ní šila svrchňáky a dobré, jen tam se to zase ztratí 🙂

mitape
13. apr 2013

@sinala nuž musíš teda riaadne ťahať 😀 ja som drobcovi šila gate z diftínu a každý materiál sa inak poddá. treba skúšať

abigail1
13. apr 2013

@mitape téda ty jsou krásné 🙂 To je ten střih od Caramily?

winnyfred
13. apr 2013

tak zas něco ode mě overal do kočárku pro prcka a protože už nám slézá konečně aspoň trochu sníh tak sukně pro Barunku

caramilla
13. apr 2013

OT "Kupujeme zájezdy" 😀
Nebyly jste někdo náhodou v Černé hoře? Chceme jednak s dětmi k moři, ale i po výletech a přírodě. Nemáte někdo osvědčený typ? 😎 Zatím se mi nejvíce jeví staré město Kota, ale nevím, zda tam bude místo na hraní malošků 😠

jitu22
13. apr 2013

@caramilla byli jsme před 3 lety v Sutomore na den u moře, jinak 14 dní různě v horách. Jela bych tam s dětmi až v září nebo už v červnu, v létě je tam nelidsky vedro. Přes den se nedalo vůbec existovat. A na můj vkus všude strašná špína, odpadky na pláži...
Výlety - řeka Tara, Skadarske jezero a pak ty hory (Durmitor jsou podle mě nejkrásnější hory v Evropě) - ale nic z toho není pro děti

semy.cz
13. apr 2013

ahoj 🙂
já se zeptám jako úplný blbec, ale prosím vás co je Philippa 😀

semy.cz
13. apr 2013

jinak mám teď rozdělanou fleesovou vestičku pro staršího kluka, ale jelikož se nám v pátek vrátil po týdnu tatík domů tak teď nějak není kdy 🙂 tak jsem včera stihla jen nastříhat látku, když všichni spali přes den :D

sinala
13. apr 2013

@semy.cz http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/bis-... to je střih na dívčí bundu a holky jí šily
a blbec nejsi 🙂, pokud tu nejsi déle, tak některé pojmy prostě nemůžeš vědět🙂