icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
12. apr 2013

@ivanka.7 jak píše @semy.cz, ve vajíčku není problém mít dítě ve fusaku a celou sedačku i s prckem odnést do tepla, s tím souhlasím. Psala jsem o pokračujících sedačkách s pultíkem, na které se @volpaia ptala. 😉 Jinak mladší měl dosud jen capáčky s měkkou podrážkou neboť toho víc nalezl (každé dítě je jiné). A z vajíčka šel cca v 10ti měsících neboť přečuhoval - na šířku byl v pohodě. 😉

a_lexa
12. apr 2013

@macin73 tak ta paní z fleru to je teda úlet. 😵 😵

zdeann
12. apr 2013

@a_lexa Jak jsi myslela toto? ..."u palasu je pultík pouze do 15kg a potom ztrácí význam a dítko je poutáno klasickým pásem, což mi přijde dost hrozné a určitě né bezpečné (potom je bezpečnější 5ti bodový pás)." ...Však ta poslední skupina sedaček od 15 kg - tam se vždycky poutá klasickým pásem...nebo jsi myslela, že ten pultík je do 15 a ne do 18kg? Někde jsem myslím četla, že je do 18kg...

bulinka
12. apr 2013

prosím prosím nemáte někdo střih na oboustrarnou čepičku?

bulinka
12. apr 2013

@bordino komplet je nádhený 🙂. Botičky bych nezmenšovala, já je šiju v uni vel. od 20 do 26 a aspoň je mají dětičky na delší dobu 😀

ivanka.7
12. apr 2013

@a_lexa @semy.cz stale mi pride, ze je lepsie tu zimnu bundu vyzliect (v pripade nejakeho 5-minutoveho presunu budiz), auto sa vyhreje pomerne rychlo - dokonca aj nasa velka skoro dodavka :D ja na dlhsiu cestu tiez nenosim bundu v aute, ale automaticky vyzliekam 🙂 (pouzila som pre malu parkrat aj velku sedacku, prave v zime a nikdy som ju tam nedavala v bunde)

lenasss
12. apr 2013

@ivanka.7 tak u nás celkem nemyslitelné,auto nám stojí i v zimě venku a máme offrouda a ten topí až tak po 10km a to mi bychom bez bund zmrzly 😝 děckám dávám ještě deku pod zadek a na nohy a i tak tam klepem kosu 😀 😀

kuna
12. apr 2013

@volpaia po očku sleduju diskusi o sedačkách, nemám dočteno, ale dívala jsi se na BeSafe IZI kid combi s isofixem? Máme my a jsem moc spokojená. Mé dlouhé dítě v ní jezdí pořád v protisměru i ve 2,5 letech a ještě chvilku bude. Koupila bych si ji zase. Jen zabere v autě dost místa, takže je potřeba prostorné auto. Nám se naštěstí vleze v pohodě za řidiče.

kuna
12. apr 2013

aha, tak koukám, že ji tu chválila uz @esteruska 🙂 no tak jsme dvě 🙂

lillyzelvicka
12. apr 2013

holky nevíte kde sehnat teplákovinu ale ne bavlněnou? děkuju 🙂

kuna
12. apr 2013

@lillyzelvicka takovou tu lesklou? Tu meli kdysi na produktservis, myslim, ze z toho holky tady sily.

veronik77
12. apr 2013

@lillyzelvicka http://www.abtex.eu/products/vyplnek-200g-m2-pe...
nebo jedině jestli někdo nemá nasysleno z wendy...

sufik1
12. apr 2013

@lillyzelvicka jestli chceš takovou tu modrou z wendy, z jedné strany lesklou, z druhé jakoby chloupek, co chválila @animal, tak mám 3 metry a ráda se jí zbavím. MYslím, že byla za nějakou šílenou cenu asi 30,-/m Mi to přijde teda dost umělý, ale Eli z ní byla nadšená na cvičení

jitu22
12. apr 2013

jdu se vysemenit s druhou vlnou jarní plínkománie - dvoubarevné kapsovky s aksamitem pro švagrovou a se suede pro nás. Všechny podrobnosti a spousta fotek (ať to tu tolik neplevelím) jsou na blogu - http://jituli.blogspot.cz/ Mám nafoceno i na postup, ale to bude ještě chvilku trvat, než to dám do kupy...

petkasv
12. apr 2013

Holky přidávám kabátek ke kompletu aby byl kompletní 🙂 strávila jsem na něm dva dny ☹ hrozný snad se majitelce bude líbit 🙂 a fotky majitelky čepky a soft bundy 🙂

bordino
12. apr 2013

zamilovala jsem se 😀 Nevíte, kde sehnat tuhle látku? http://www.fler.cz/zbozi/baby-patch-metraz-2-od...

barcav
12. apr 2013

@petkasv krásný 😵
@jitu22 jsou nádherný 😵 koukám že máš taky zelený ufouny 😀 pořád dumám jak do nich střihnout 😀 strašně se mi líbí

caramilla
12. apr 2013

@macin73 ta deka je nejskutečná, to je fakt nad moje chápání 😕

kachnator
12. apr 2013

Ahoj zeny, uz chvili sleduju tuhle diskusi. Rozhodla jsem se, ze se taky trosku pochlubim.

macin73
12. apr 2013

@kachnator tyjo, to je profi model 🙂

caramilla
12. apr 2013
a_lexa
12. apr 2013

@zdeann Ano, to je pravda nyni u Palas 2fix je to do 18 kg (tj. přibližně do 4let)

maly_prcek
13. apr 2013

@volpaia My máme Kiddy na obě děcka...

S pultíkem nemáme problém, děcka ho snáší v pohodě, hrají si na něm, i co mám několik kamarádek, tak taky OK. Vůbec tam není nikdo zmáčklý ani zavalený 😕 Nevim, kde to furt všichni berou...
Kiddy má třeba takové skládací podsedátko, které skládáš, jak dítko roste, aby nebyl za sedačkou až po krk. E. je třeba hodně malá (V roce 8,5kg) a nemá vůbec problém, je ve správné výšce, vidí, nečouhá jí jenom brada 🙂
Ad. pocení - ve 30st. bez klimy je na delší trase spocený každý, včetně mně vepředu u foukače... Takže dáme funkční prádlo a kdyžtak pak převlečem. Neřekla bych, že s pultíkem je D. nějak spocenější než jiní. Ten pultík není namáčký na těle, normálně tama proudí vzduch.
Ad. zima - stejně tak v zimní bundě... D. je docela pucík a vejde se... My teda na zimu do auta, když jdem po doktorech a pod obchodech... dáváme triko, podvlíkačky, mikinu a flísový overálek. Mají i deku, kterou se přikryjou a pak si ji shodí... Je to pohodlnější než zimní budna.
Ad. pásy - my máme Fabii, ta má jedny z nejkratších pásů a Kiddy zapnem, Cybex už neee.
Ad. naše zkušenost - Kiddy se dobře udržuje, dají s prát i jen jednotlivé části, přijde mi promakanější a materiálově lepší než Cybex. Mají super řešené postrování kolem hlavy a zvětšování (sedačka roste nejen do výšky, ale i do šířky), super crash-testy.
Ad. 15kg - 15kg a 100cm je nutná podmínka, abys nemusela používat pultík. Kategorie od 15kg je dycky poutaná jen pásem, ne? Jak dlouho budeš pultíkovat, záleží na tobě. D. už to splňuje, ale zatím jsme pultík nechali.

Myslím si, že ty pultíkovky, pokud sednou, jsou fajn řešení. Poměr cena-bezpečnost je super. Já za nás můžu fakt upřímně doporučit.

majamat
13. apr 2013

@maly_prcek my mame tiez kiddy a to ze sa da bez problemov prehodit, alebo vybrat z auta, je obrovska vyhoda. mame tiez kratke pasy a zapneme bez problemov, len poloha polosed uz nejde zapnut. hlavne s pultikom. mozno neskor bez pultiku pojde. no co uz, aj tak chodime len na kratke trasy a mala mi uz v aute vacsinou nezaspi. my sme tiez spokojni.

vianne
13. apr 2013

idem sa pochvalit svojim softshelovym kabatom, sice je po zime, ale chcela som nan vysivku a ta mi to zdrzala do dnes...ale snad este chvilku ponosim kym pride dalsia zima 🙂

jitu22
13. apr 2013

včera jsem potkala ve vlaku do Berouna děti s tatínkem - holčička měla oranžovou Caramillí softku a chlapeček rohatou čepičku. Tak jsem si hned říkala, čí asi jsou 🙂 A byli teda úplně super, strašně hodní, a tatínek to s nimi perfektně zvládal 🙂

mahafi
13. apr 2013

@vianne krásný 🙂, ta výšivka.. je nádherná 😵

vianne
13. apr 2013

@mahafi od @lusil2005 🙂

macin73
13. apr 2013

@vianne Nemám slov - nádhera!