Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@beky52 kukni sem, myslela som na teba... http://ingasdeichdesign.blogspot.sk/2013/02/nun...
@caramilla za mě sardinii, nejsem klasický ležák na pláži a tady je krásná příroda i čisté pláže, sjeli jsem to autem za 12h k trajektu, tam se dalo v pohodě přespat, na trajektu je i velké hřiště pro děti, kamarádi s dětmi to vzali nadvakrát s přespáním ve florencii...termín podle místích nejlépe půlka června, nebo až září
Holky prosím nemáte některá doma metr přebytečnýho modrýho oboulícu, interlocku, jednolícu 🙂 🙂 🙂
baby..usije mi niekto damsku soft bundu...surne potrebujem,.ozvite sa IP dakujem :D
hm a já se tak těšila, podle fotek je to tam krásné 😠 A to je to takový teplotní rozdíl oproti Chorvatsku?
@caramilla proti jihu Chorvatska moc ne, ale proti severu určitě. V tom červenci bylo kolem 40°C ve stínu, nešlo z něj vůbec vylézt. Do města jsme vycházeli až po 9 večer. Holt nejteplejší část Evropy... A bordel fakt neskutečný, to jsem nezažila nikdy nikde. Přijde mi, že tam ještě nejsou na turisty moc zařízení, i když samozřejmě jak kde. A rok od roku je to lepší. Ale ve vnitrozemí, kam turisti moc nejezdí, je příroda úžasná, to se musí nechat.
Švagrovci byli s dětmi na Madeiře a byli nadšení z moře i z výletů. A sestra jezdí s dětmi do privatu do Chorvatska do Omiše, taky nadšená - je to blízko, ubytování stojí jak u nás, pláž má člověk sám pro sebe...
@caramilla jj kvůli teplu, ale podle mě kdyby jste jeli srpen/září, spíš září jela bych do Černý Hory, mě se tam hrozně líbilo, je to země plná historie, která není tak vzdálená, lidi, domorodci, ne ti co z vás budou chtít vymámit všechny prachy jsou úžasné skromní a hodní, nejsem zvyklá proležet celou dovolenou u vody, ale je mi jasný, že někteří, kteří pojedou s vámi budou asi chtít 😝 😝 taky itálie bude čechů plná ☹
Tak mé bojování s philippou.. nakonec dobrý, ale nemám doma odpovídající zip, takže mě čeká zítra cesta do galanterky.., odfotím teda až zítra kompleto 🙂. Ale jsem ráda, že jsem jí nakonec zkoušela na tom flísu, protože jsem blbě odhadla velikost a 86/92 jí je malá (hrozně krátká) (kromě rukávů, ty jsou teda obří 😀). Takže ze softu musím střihnout tu větší velikost.
Abych si trochu spravila chuť, tak jsem si střihla z toho flísu i sukni (v kostele bude zima ještě hodně dlouho 😀), udělala jsem jí do patentu a teď mám problém a jdu s dotazem.. patent jsem klasicky udělala o něco užší než je kraj sukně, gumu jsem ale naměřila podle sebe, aby to netlačilo.. a zde pak nastal problém.. ta guma je o dost delší než patent a tudíž to vypadá strašně, když to není oblečený (a navíc se to v tom různě přetáčí).. takže jsem zjistila, že tudy ne (no jo no.. začátečník 😀), a teď teda co s tím.. tu gumu, když dáváte do patentu, tak jí všíváte ke kraji sukně? Když jsem dělala madlí kalhoty a tepláky, tak jsem tenhle problém neměla, tak jsem nečekala zradu.. a ejhle.. 😀. Tak díky za rady 🙂.
prosím vás nemáte někdo doma pul metru úpletu ale potřebovala bych pruhovaný bud do modra nebo černo šedý.Samozdřejmě odkoupím
@caramilla No my řešili dovolenou nedávno, já bych teda už sever itálie a Chorvatsko v sezoně nejela, mraky lidí a ta Černá hora na to není o moc lepší. A s tím teplem - loni koncem června na Makarské večer 38 stupnu, během toho týdne, co jsme tam byli se spíš ochladilo - i moře, takže to je spíš o náhodě.
Chcete jet autem? My jsme nakonec zvolili Elbu 😉
ahoj holky, slečny, paní ... jdu s velkou prosbo, chtěla bych zkusit ušít malému nějaké gaťky,aby se mu pěkně vešla plenka. moc se mi líbí takové ty polodupajdy v pase na širokou "gumu" nevíte kde bych našla nějaký návod, či postup jak na to, jsem totiž úplný začátečník.... 😒
a kde kupujete materiál? Děkuji M
@komisakpd tady je návod 🙂 http://www.farbenmix.de/de/philippa-fotoanleitu...
@anitramv mám tu připravený návod že chci taky podle něj udělat polodupajdy

@sinala moc díky 🙂 vypadá pěkně ten střih..škoda že nemám holčičku 😀
ale chtěla bych kluků taky zkusit...starší má od podzimu moc pěknou značky Octopus a má perfektní střih, tak to asi zas obšlehnu, ostatně jako zatím vše 😀
a teď plánuju kalhoty se softu pro sebe..ale ais nejdřív zkusím z nějaký jinýho materiálu, ještě jsme nešila žádný, tak abych aspoň trošku věděla co a jak 🙂