icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
14. apr 2013

@palosek D. má krásné vlásky 🙂 A. je teď na kluka - hráli si spolu se Š. a byli dlouho hodní a potichu... Š. si hrál na kadeřníka a A. trošku přistřihl ofinku 😀

palosek
14. apr 2013

@veronik77 díky...čepka poputuje k synovci 😀 😀 😀 My musíme nějakou holčičí barvu...že by žužu??? 😀 😀 😀

Šikovné děti. 😅 😅 😅 ..To tak je vždy...jakmile stichnou...je třeba po nich pátrat 😀 😀 😀 😀

anielik
14. apr 2013

@bulinka ahoj, sila som podla burdy 2-2010 hladala som klasicky strih a potom ma toto oslovilo 🙂 hlavne ze to ma vyssi pas 😉

michamicha
14. apr 2013

@sufik1 mně dneska pobavil manžel, když jsme se vraceli z Moravy od jeho rodičů (je to asi 220km a necelých 3,5 hodiny cesty autem), tak prohlásil, že v létě se za nima ještě podíváme a pojedeme s Vojtou mašinkou, a že půjdem kousek od Valtínova na novou rozhlednu (já prý teda zůstanu dole), tak jsem tak přemýšlela kdy tam vlastně chce jet, protože já vzhledem k termínu porodu určitě takovou dálku měsíc před porodem nepojedu 😝 už teď jsme dělali každých cca 40minut po cestě přestávky, protože jsem se necítila dobře a musela se protáhnout na čerstvym vzduchu, bylo mi divně, břicho tvrdlo jak blázen 😔 no a po porodu nejdřív koncem září až mi skončí šestinedělí... nevim jestli si to neuvědomuje, že s malym miminkem takovou dálku prostě nepojedu (ani s Vojtou jsme nejeli) nebo jak to myslel...

mitape
14. apr 2013

práve dokončená Philippa pre moju škôlkárku 🙂

lilly2711
14. apr 2013

Ahojte, tak idem trošku zaspamovať tou kopou handričiek, čo sa mi podarilo za posledný týždeň ušiť ( vďaka manželovi, ktorý sa staral o prázdninujúce deti, umýval riady, upratoval, pral, žehlil a chodil venčiť 😀 😀 😀 a samozrejme počúval moje sťažnosti ako mi to a to nejde a ako mám túžbu hádzať stroje z okna 😀)
- fliska podšitá úpletom, strih Philipa - trošku zmenšená a najmä skrátené rukávy
-Philipa z bavlny s waterproof úpravou , podšitá elast. teplákovinou z batani ( šilo sa super a sedí dobre )
-pár detailov vršku, loga a gumičky
-na modeločke s dobitou tvárou, keďže sa nám neuhla zem a zoškrabala si celú časť tváre
-tepláčiky, alebo niečo na spôsob háremiek, strih z Ottobre ( trošku upravený ), mat. teplákovina
- zvyšok fotiek - celý komplet ( minula som značnú časť teplákoviny z min. leta, nech mi tam len tak neleží )
-a na Nellie mikina - strih je z Ottobre, neupravovala som ho, až na moje počudovanie, keďže v kuse čosi musím meniť)
-zeleno-ružová kombinácia - moja obľúbená
- sivá - ( zle osvetlená - je úplne svetlunká ) že niečo decentnejšie s bavlnenou háčkovanou krajkou ( pajcla som z mikiny z nextu pár prvkov 😀)
- prvá Amelie zo zvyškov teplákoviny ( kôli tomu aj vsadka na ZD, nevyšlo inak, ale nakoniec to vyzerá, že to tak je naschvál )
Trošku som to tu zahtlila 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mitape
14. apr 2013

@lilly2711 tak to je všetko nádherné 🙂 kurnik, ja mám dve veľké baby a nemá mi kto poriadne zavarovať keď chcem šiť 😀

caramilla
14. apr 2013

@lilly2711 krása
@mitape moc se povedla!

diapozitiv01
15. apr 2013

@lilly2711
ako sa hovori klobuk dole🙂

palosek
15. apr 2013

@lilly2711 😵 😵 😵 vééélká inspirace....krááása 😉

petkasv
15. apr 2013

@lilly2711 nádhera 🙂

winnyfred
15. apr 2013

@semy.cz no já bydlím nad Janovem v Hraběticích v tom lyžařským areálu do mšena to mám busem za chvilku tak se pak můžem nějak domluvit hned jak to tu začne slézat bude pro mě jednoduší dojet busem s dvouma dětma do města 🙂 jinak jezdíme skoro každou středu do Jablíčka 😉

@palosek ta je super 🙂 no jo někdy je to focení jak za trest nebo zkoušení. řeknu pojd si to vyzkoušet at vim jak ti to sedí a ona veme dráhu a vrátí se celá špinavá takže to musím nejdřív vyprat a pak teprve dodělat 🙂

winnyfred
15. apr 2013

@lilly2711 je to je krása 🙂

zikie
15. apr 2013

@mitape @lilly2711 To je nádhera!!!!!!

katkaela
15. apr 2013

@lilly2711 Žena, ja z teba nemožem, také nádherné veci 🙂 aj ja chcem takto šiť 😀 obzvlášť sa mi páči tá modro šedá kombinácia. Čo je to za strih na tepláčy?

laeela
15. apr 2013

@lilly2711 klobouk dolů, to je nádhera.

bordino
15. apr 2013

@lilly2711 ty jsi prostě bohyně šití 😀 prosím tě, kolik jsi spotřebovala na tu laminovanou bundu? Já právě objednávám pro Jolanku (116), hamižně jsem vzala jen půl petru a začínám mít obavy, že to bude málo ;)

diapozitiv01
15. apr 2013

Baby aky material sa hodi na letne satocky pre mrnousku??

majamat
15. apr 2013

@lilly2711 kraaaasne veci. ja tu len chodim obkukovat obrazky a ziram, co vsetko dokazete posit.

inak ja sijem len obcas nejake drobnosti a vcera sa mi pokazil ten smejdovy stroj. vsak je v zaruke, tak vyreklamujem. no nateraz som so sitim skoncila, akurat ked je tak fajn dlho svetlo a nemusim svietit.

vianne
15. apr 2013

@lilly2711 WAU...!!! krasne veci...skoda ze nemam dievca..o takych mozem zatial len snivat ;)

macin73
15. apr 2013

@lilly2711 Já pokaždé nemám slov... prostě NÁDHERA!!!!

macin73
15. apr 2013

@lilly2711 A prozradíš ještě prosím, z kterého Ott. máš ty střihy? Díky!

lilly2711
15. apr 2013

@macin73 dakujem a odpovedam : bundicka je z 1/2011 c.7 a sedi ako uliata a gate tie su 4/2012 len som na nich znizila sed o ten patent, co som tam nasila a to riasenie som posunula do strednej tretiny a predlzila nozky a mozno trosku rozsirila, lebo sa mi zdali trosku uzsie, nez som chcela aby vyzerali.

bulinka
15. apr 2013

@lilly2711 tak to jsou dokonalé výtvory 😀, můžu se zeptat co je to za materíál na ty růžové tepláčky s proužkovaným pasem? A co jsi použila za střihy na celý komplet?

veronik77
15. apr 2013

@bordino půlmetr má Štěpán na tričko, tak abátek jo, ale bez kapuce... 🙂

barcav
15. apr 2013

@lilly2711 náááádhera 😵 😵 😵 😵 nemám slov

barcav
15. apr 2013

@bordino úžasná 😵 😵 😵 chocholoušek hadr 😀 to musel být dobrý adrenalin to všechno sešít aby to pasovalo 😕 super 😀

barcav
15. apr 2013

@vianne to je krásný 😵 ta výšivka je úžasná 😵

lilly2711
15. apr 2013

@bulinka som uz pisala vyssie , ze ktore strihy a material je elasticka teplakovina z Batani a silo sa mi z nej uzasne, som z nej nadsena. Este mam doma tmavofialovu a zelenu, ktore k sebe tak pasuju... 😀 uz len cakaju na realizaciu 😀 😀 😀
@barcav vdaka, aj ja sa tesim, som spokojna 🙂
@katkaela som uz pisala , inak to riasenie na nozkach som robila na OL ako @caramilla a vela to urobi. Dole to potom vyzera ako rozsirene trosicku do zvona, velmi pekne, len treba ho riasit do strednej treniny. Ja som rozdelila dlzku nozky od rozkroku na pol a riasila 6cm do hora a 6 dole, cize spolu 12cm riasenych.A ten strih je robeny original vysoky sed, ale ked sa znizi o tych 8-10cm, ktore ma patentovy pas, tak je to rovnako.

jam3
15. apr 2013

@caramilla
Já teda tvou švagrovou neobdivuju, mám úplně stejný názor. Celkově jsem dost pruserař a jsem na to zvyklá.
A v ČH jsme byli s manželem před dětmi,na začátku září, bylo vedro celou dobu přes 30st.,na 14 dní na kolech,hlavně Durmitor,kolem řeky Tary,prales,Skadarske jezero a na dva dny i moře a pobřeží kolem Budvy.Hlavně ve vnitrozemi je to nádherná země.

A ohledně porodů se mi potvrzuje, že snad každá žena má nějaké trauma z minimálně jednoho porodu, o šestinedělí nemluvě.