icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

denimaty
18. apr 2013

@sufik1 Mohu se zeptat, jakou gumu jsi brala ze Stoklasy? 2 cm gumy tam mají 3 druhy.

zikie
18. apr 2013

Jak ušít z půl metru designové látky dvě trika velikosti S 🙂

lenasss
18. apr 2013

@sufik1 já jí do pasu dávám a nemůžu říct,že by nám kalhoty padaly a zase mi příjde dobrá,protože je taková jemnější a navíc jde rozstřihnout na více kusů a můžu si udělat jak potřebuji širokou a nebo z ní udělám dírkatou na knoflík,když dávám mrněti do pasu aby se daly kalhoty stáhnout 🙂

a_lexa
18. apr 2013

Trocha nostalgie. Jehly Akra jak šel čas - Maloobchodní cena 8 korun za krabičku 😅 .

lenasss
18. apr 2013

@a_lexa to je dobré i těch 26kč u nás v galanterce stoji 49kč 😕

allymally
18. apr 2013

@zikie wooow, tak to je krásné 🙂 já nutně potřebuji tričkaaaaa 😀 😀 😀 😀 všechny jsem vyházela, neboť mi z toho lezou ledviny, což nesnáším ☹

a_lexa
18. apr 2013

@lenasss jj, u nás něco kolem 55,-. Toto jsou již letité zásoby. 😅 "dědictví" po babičce - ve všech krabičkách jsou ještě origo jehly.

lenasss
18. apr 2013

@allymally 😀 já teda taky potřebuji trika ael mě kdyby lezly ledviny tak by mi to zas tak nevadilo jen mě z nich leze po druhém porodu přední část těla a to je horší 😀 😀 😀 😀

lenasss
18. apr 2013

@a_lexa tak moje zásoby po babičce už padly ale ceny na nich nebyly 😅

zuzu611
18. apr 2013

baby poradte nejake stranky s eshopom na latky na latkovky tie vrchne ten material..diky

medvi11
18. apr 2013

Přidávám se do klubu šiček, které mají rozešito půl roku a víc, než něco dokončí. Jiříkova flísová mikina - ztroskotalo to na všití a koupení zipu...má to mouchy, flís nesnáším 😀 klouže to i s kráčející patkou a o stylu všití zipu u krku radši pomlčím....(po dlouhém překládání z hromady na hromadu jsem se dokopala to došít, když už je to jaro a flísku by Jiřík užil)...zato jsem stihla dnes ještě ušít Janě legínky (zkoušela jsem všívat gumu na OL a přišít kolem na 4 místech, uvidím, jak se osvědčí) a Vojtovi rozešít tepláky (ale tam to musím došít, až to vyzkouší a nafotím zítra). Na to, že mám od soboty bloklý záda, dobrý 😀 Jo a mám vykvetlé tumbeliny v truhlíkách, hážu jarní motivační foto, než zase bude hnusně...

allymally
18. apr 2013

@lenasss kecáš!!! 😀 😀 😀 😀 když chodím po městě a vidím 14tky, co vše jim leze ven 😀 😀 😀 tak nějaká "přední část" po porodu či porodech je naprosto vpořádku 😀 😀 😀 Hlavu vzhůru, ramena vyrovnat a hned je to pryč 😝 😝 😝

vdovec
18. apr 2013

Holky, přišlo vám už poslední OTTOBRE? Já furt lezu do schránky a kde nic tu nic ☹.

petkasv
18. apr 2013

Moje práce, při které se můj muž nesmírně bavil 🙂

mamata
18. apr 2013

@allymally ahoj, já to řeším podobně, když začnu mít depku ze svého těla, stoupnu si před nějakou střední školu a pozoruju vylejzající studentky a hned je mi lépe, dceři se během dvou let podařilo vyžrat 30 kilo navrch a jak je teď horko těžko dávala dolů!!

jitu22
18. apr 2013

@sufik1 kupovala jsem tu pletenou ekonomicku a do pasu fakt nejde, okamžitě se zkroutí do tenké šňůrky a musí to být nepohodlné. Zkusím jí použít do legín, trenclí a podobně, kde bude napevno našitá OL a není to těžký kus oblečení. To by mohlo fungovat. Líbí se mi, jak je měkká, ale fakt nedrží.

danielahe
18. apr 2013

@zikie nádhera 🙂
@allymally taky potřebuji tríča 😅
@lenasss 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak to mne taky leze z triček něco, co by nemělo 😀
@petkasv povedená souprava 😵 😵 😵 😵 😵

zdeann
18. apr 2013

Tak na trička se chystám taky, taky mi z nich po porodech něco leze...tak střídám 2-3 trika a už je mi to trapné

bordino
18. apr 2013

dnešní focení kukel. Fotit jedno dítě je problém, ale tři..... 😀

sufik1
18. apr 2013

@denimaty od stoklasy jsem měla nějakou tkanou. Měla jsme jich víc a všechny byly v poho, husté a pevné.

jieff
18. apr 2013

@vdovec mě přišlo včera

petkasv
18. apr 2013

Holky pár výcvaků v akci, já prostě nemám spolupracující dítě 😖

sufik1
18. apr 2013

další příspěvek do naší žabičkové kolekce. Už mám 2x sametovou teplákovku s mikčou, 2x2 trička vše vždycky žabičky tyrkys a hnědá http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/03/zabic... a teď nově ještě recy nonity z mých starých džín. Trošku sice zprasený a křivý, ale unosí se to...
Ale teda po dnešním dnu musím ještě honem střihnout do kanafasu, co dorazil, a honem našít nějaké ala rejoce a nějaké tříčtvrťáky ať má v létě mladej co tahat.
Jen teda doufám, že si mimča po tomhle hicu a bouřce co se žene, nevzpomenou dělat něco jiného než se jen vrtět v bříšku. šicí seznam je ještě dlouhý....

anastazieb
18. apr 2013

@medvi11 na všití zipu u krku nevidím žádný mouchy 😉 Já jsem se tak pachtila se softshellkou, zevnitř jsem dávala ještě to krytí zipu, všechno mi krásně vyšlo, a jediné místo u límce, tam jsem to nějak nevychytala a je tam hnusný tlustý obšitý šev. No a celé krásné zakrytí je schované v bundě a na jediný hnusný kus musím pořád koukat, protože u límečku nosí ten zip rozepnutý 😠

allymally
18. apr 2013

Holky, dotaz mimo šití. Máme pro synka Pukyho-odrážedlo. Ale je mu to malé. Je sice moc hezké a dobře se mu na něm jezdí, ale prostě nohy tam nevejdou. V červnu bude mít 2 roky a nyní má 92 cm. A já nevím, zda koupit už odrážedlo se dvěma koly, anebo být ještě na nějaké čtyřkolce. Brala bych Pukyho, ale pro vyšší děti, ale není. Preferuju kovový rám, ne plasťáky 🙂 Máte nějaké osvědčené tipy? Kamarádka bude kupovat Yedoo, my jsme zatím uvažovali opět o dvoukolce Pukym. Moc děkuju za rady zkušenějších.

P.S.: Zatím na tom tak nerajtuje jako ostatní děti, spíš se povozí a zase sedne k bagrovi 🙂

mooncaa
18. apr 2013

@allymally Já kupovala dceři na 1 roce a 3/4 Yedoo too too C, jsem maximálně spokojena, dcera taky a drandit se na tom naučila skoro hned. Před tím měla plastovou motorku Enduro. Já spíš teď přemýšlím, kdy koupit kolo. Ono to 2-kolové odrážedlo je dobré v tom, že se dítě naučí držet stabilitu a pak děti nemají problém s přechodem na kolo.

allymally
18. apr 2013

@mooncaa Moc děkuju. My bychom také kupovali to Too too Céčko 🙂

lenasss
19. apr 2013

@allymally když mi tu nemáme střední školu 😅 tak nevím co se nosí 😀 😀 😀 😀

palosek
19. apr 2013

@jitu22 takovou gumu pouzivam právě jen tím prisivanim na pevno. Jemná,netlaci, řasi. Ale na navlékani neni 😉

semy.cz
19. apr 2013

@allymally náš malej bude mít v červenci 3 roky a teď začal jezit na First Bike, včera na něm seděl potřetí a už krásně jezdi, předtím na něm jakoby stál,včera už v pohodě seděl a jel, rovnováhu krásně drží. Vidám na tomhle kole už i 2leté děti. Ono hodně záleží jaký je to dítě, náš Dáda je k všemu takovej opatrnej. do podzimu ještě jezdil na klasické čtyřkolové motorce a stačila mu.