icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
17. apr 2013

@lilly2711 úžasné! (sivú ja nemusím, ale takto nakombinovaná vyzerá parádne)

lenasss
17. apr 2013

@barcav tak se @sufik1 souhlasím. Ty jsi byla strašný nezmar.Já v těhu skoro jen spala a ty jsi šila jak blázen 😀 😀

maryol
17. apr 2013

@petkasv 😀 😀 😀 toto poznám
@sufik1 ,@crawler sa činíte, maminy!

ja som zatiaľ zveľaďovala spodnú bielizeň pre celú rodinu 🙂 (bambusový úplet)
+ recyklovala nejaké pyžamo

maryol
17. apr 2013

@ zojec, dakujem za nasivky!!!

luckybara
17. apr 2013

@jitu22 na sufika jsem koukala taky,ale u tebe jsem byla po 2. já totiž zapoměla název až si mi napsala tak jsem si vzpoměla...

lenasss
17. apr 2013

tak ještě dvě poobědové rychlovky a už zase letím protože mládě už se budí

lilly2711
17. apr 2013

@zojec 🙂 viem ako to myslis, zosijem ramenne a bocne a potom vsivam dookola zosity rukav, do tunela.

jitu22
17. apr 2013

tady moje sobotní a včerejší recyklace - kalhoty a capáčky na písek ze starých kalhot. Cíl byl, aby mi nebylo líto nechat synka lézt v tom po zemi. No, asi bude 🙂 Další fotky na blogu - http://jituli.blogspot.cz/

abigail1
17. apr 2013

@jitu22 krásné!!!!

zojec
17. apr 2013

@lilly2711 hm, tak to uvidim ako zvladnem 😕 😕

zojec
17. apr 2013

@maryol ta plienka vyzera neskutocne 😉 a b. krici ze aj ona chce take gatky s vcielkou 😀 to si malovala, co? take nedam 😀 😕 ved na gatky sa chystam od kedy si mi dala gumicku a este ani jedny som nestihla 😠

katkaela
17. apr 2013

Tak som zase trochu "relaxovala" 🙂

katkaela
17. apr 2013

...a ešte čiapočky, aj v teréne 🙂

jieff
17. apr 2013

@katkaela krásný! takovou inspiraci jsem potřebovala, myslím, že takovou čepičku právě Kristý potřebuje, taťka se strejdou se jí smějou, že v tý pilotovský (http://sewliberated.com/assets/content_files/13...) vypadá jak tankista!

lilly2711
17. apr 2013

@zojec neboj, zvladnes v pohode, len si naznac ramenny sev, ten stred na rukavoch oboch a začni šiť od horneho ramenneho sva dole k bocnemu svu na tricku a sa ti nestane, ze ti to nevyjde a sijes od znacky k znacke, je to tak lepsie, ako napr. sa ti jedno bude tahat a druhe riasit a to nevyjde presne do tunela.( dufam, ze pisem na pochopenie....uz je vecer, uz mi to nemysli ☹ )

katkaela
17. apr 2013

@petkasv 😀😀 moja mamka mala na šitie takú izbičku - hovorili sme tomu "cimra", bola to vlastne prístavba k domu na poschodí, chodilo sa tam cez balkón a nebolo tam kúrenie (takže v zime riadna kosa)... a inak hrooozny neporiadok...úplne sa mi teraz vynárajú tie spomienky...jaaaj aká nostalgia 🙂 Ja som to tam mala moc rada. Vždy som sa jej tam prehrabovala v látkach, v roznych krabičkách zo zipmi, sponami, gumičkami, gombíkmi, cvokmi, ihlami a pod. A ona potom vždy frflala, že jej tam robím neporiadok 😀😀

maryol
17. apr 2013

@katkaela včielky sú teraz IN 😉
@zojec maľované, keď pošiješ, príď, namaľujeme aj pre b. 🙂

mitape
17. apr 2013
bulinka
17. apr 2013

tak jsem dneska udělala malému takovou rychlovku, ale nechtěl stát modelem a konečně jsem nafotila celé pyžamko

petkasv
18. apr 2013

@katkaela všude to je stejné🙂 🙂 taky frflám a nejhorší je když Bětka chodí a sedne si a řekne Maminko šíjuuuu 🙂 🙂 a to jdou na mě mrákoty 😀 😀 😀

katkaela
18. apr 2013

@maryol keď už prišla konečne tá jar, tak šijem včielky 😀

diapozitiv01
18. apr 2013

Moje prve teplaky z bambusovej teplakoviny

barcav
18. apr 2013

@katkaela ta včelka je super 😵
@diapozitiv01 krásný

barcav
18. apr 2013

@lenasss
@sufik1
😀 😀 😀 když mě mrňka nechal, tak jsem toho nemohla nevyužít 🙂
za to teď bych pořád spala 😉

sufik1
18. apr 2013

holky co jste braly gumu z polimexu, jak jste s ní spokojený? Já předtím měla od stoklasy a kvalitou mi přišla velmi jinde. Ta polimexí se hrozně tahá a je taková řídká, nějak to nemůžu vychytat a všechno mu padá.... mám myslím 2 cm šířku...

bordino
18. apr 2013

@caramilla znáš tohle? Silně neuplacená modelka 😀

winnyfred
18. apr 2013

tak kalhoty nám přinesl\ štěstí do školky sme přijaty hurááá 🙂

katkaela
18. apr 2013

@petkasv 😀😀 Eliška je zase taká upratovačka, ale upratuje to čo nemusí, tak čakám kedy začne po mne upratovať 😀

lilly2711
18. apr 2013

@sufik1 jeeeej, konecne sa niekto na to ozval, uz som si myslela, ze som blba ja, ze mi ta guma pride uplne ina, ani mne nedrzi, nechala som ju na ine, mozno este niekde vyuzijem, ale do pasa je na ..... 😠