Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha my jsme používali vždycky o velikost větší, Vojta byl vždycky spíš buclatý, tak to i hezky sedělo. Polodupky a tepláčky vždycky OK, úzké džíny nikdy nenosil. Některé tepláky nosí stejné od 3m a bodyčka 86 od 5m 🙂
Jediné, co byl vždycky problém, jsou overaly. Většinou je tělo krátké a nohavice dlouhé. Tak tam to chce u střihu měřit nebo počkat a šít až podle potřeb.
@michamicha já bych jen trochu prodloužila tělo bodyčka. Já jsem používala čtverce a na bodyčka jsem používala extendor. Ono byl i rozdíl když jsem dala Anavy easy nebo svoje vycpané AIO ( ty moje vyrobené plenky dělaly vždycky větší balík 😀 )
@michamicha ja som problém s látkovkami a veľkosťou kupovaného oblečenia nemala (jedny dupky mali úzky otvor na prebaľovanie a prvé bábo bolo bucľaté a toto druhé ešte bucľatejšie (tuším už teraz nie je ďaleko od méty 7 kg...) dupačky a overaly sú pružné, prispôsobili sa a pri body to vieš v prípade potreby vyriešiť 🙂
Ahoj holky mam dotaz prosim v navodech Ottobre je u hodne veci "clear elastic tape' nejaky Framilon. Je to fakt treba nebo se to raseni da zvladnout jinak a snadno? Pripadne kde neco takoveho sehnat?
Ahojky 🙂 jdu jen pozdravit a vysemenit se 😉 chtěla jsem sem hodit i tu noční kojo košili a pýžo co jsem šila a nemůžu to nikde najít 😕 tak aspoň toto-softkový komplet,noční košilka pro kamarádky prcky a mikča pro neteřinku 😉
@bordino krááásnýýý 😵 😵
@jitu22 jj taky jsem měla stejnej problém s overálkama 😉
Jo a ještě jsem zreciklovala svoje dvoje ryfle a prcek z nich má dvoje gatě,ale ty jsem ještě nestačila vyblesknout 😅
@stassy já taky nejdřív koukala po čepici a svetr mě vůbec nenapadl 🙂. Moc hezký 🙂
@bordino ty tvoje recyklace fakt můžu 🙂
@katka82 ty jsi rychlík! Zajímá mě na fialová mikča, jak tam máš vyřešené našití límce? Vidím vzadu šev, jakoby se tam jen našil přehnutý napůl, ale zip se tváří, že mezi. Našila jsi límec skoro až ke kraji a pak jen ten kousek udělala jinak kvůli zipu, nebo máš ještě nějaký jiný fígl? Nemohla bys udělat detailní foto? 🙂
Přidávám svou rychlovku, v mém provedení 4 dny a 8 hodin, protože víc jak 2h denně šít nemůžu. Jeden den stříhala, druhý našila aplikace, třetí ušila, čtvrtý dodělala . A představte si, že po celém tom čase tady s váma ušila teprv druhou softku 😀 . Ale teda Phillipa je to už čtvrtá, jen ty předchozí byly mikiny. Šilo se mi super, až jsem čekala, kdy budu nadávat. Ale párání bylo minimální, jen sem tam kousek. Spodek je do brzdiček, protože jsem chtěla regulovatelnou šířku. Inspirovala jsem se @lilly2711 s poutky na brzdičky a u @petkasv se mi teď líbilo poutko na pověšení, které já u všech svých věcí zapomínám 😀 😀
Ale počasí mi dělá čáru přes rozpočet, to ji letos na jaře moc neužije 😀
Mláďátko softku nepotřebuje, tak dostal čepičku, jeslti se osvědčí, dostane další 😀 😀
@macin73 neboj, já sama taky nic nevymyslím 😀 . Víceméně podle návodu, liší se v těchto věcech:
paspulka v kapuci - nechtěla jsem dělat zkracování, co je u origoš střihu, ale zapomněla jsem střihnout prostředek delší, tak jsem ho nastavila a vrazila tam paspuli 😀
kapuce je podšitá, to v originálu není
skoro vše jsem šila rovnou na OL a šev pak svrchu prošila vždy jen na jednu stranu. Jediné části, které jsem olemovala před sešitím, byly díly okolo kapes
rukávy jsou do lemovací gumky, originál má zahnuté
spodek je do brzdiček s gumou, originál má zahnuté
Takže je to jen pár maličkostí, jinak jsem se držela do puntíku návodu. Já ty jejich návody miluju, já jsem jinak blb a podle psaného slova to nedávám. Dneska jsem chtěla šít jinou čepičku podle Ottobre a 10 minut na to hleděla do návodu a nechápala, jak to mysleli (a angličtinou to nebylo 😉 ). Pak jsem to pochopila a nakonec zvolila jinou 🙂
@kuna To máš dobré, že jedeš podle návodu... Já to dycky obkreslím, šiju a až se do toho zamotám a nevím jak dál, tak teprv vytahuju návod a říkám si, jak jsem blbá, že jsem si nepřečetla prvně návod 😀
@bordino recy věci fakt super,
@katka82 jako vždy krásné
@kuna moc se ti povedla a poutko já taky vždy zapomenu, resp. nakonec ho udělám, ale už není schované ve švu 😉 @maly_prcek tak to mám s tím čtěním podobné 😀
@kuna bunda je parádní 😵 (pořád zaklínám břicho, ať je holčička 😀 )
Poutko jsem u té svojí taky zapomněla a tak mě to naštvalo, že jsem zas rozhodila celý už hotový límec, abych ho tam mohla všít. By mě to jinak naštvalo pokaždé, když bych tu bundu vzala do ruky.
Jinak koukám, že máme podobně rychlé "rychlovky" 🙂
Holky díky všem moooc 😉
@kuna detailní foto bohužel není možné bo mikču už jsem odevzdala 😝 ale pokusím se ti to popsat 😅 ten límec je jeden kus a vně jsem ho přišila normoš na OLa pak přehla všila zip a nakonec jsem to přišila z rubu na rovnostehu a snažila jsem se strafit do švu co byl z venka 😉 doufám žes to pochopila 😉 jinak ta tvoje softka fakt bomba 😵 😵
jdu koupat mláďata 😉 páá

@laeela No vidíš, mi vůbec nedošlo, že je na fotce i čepice vyrobená.. 😀