icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

allymally
24. apr 2013

@petkasv tak to je zapeklitá otázka 😀 😀 😀 Přiznám se, že jsem to nezkoušela 😀 To jsem ještě neměla prcka, takže po kolenou jsem nelozila. Ale nyní mám rozedraný několikátý tepláky 😀 😀 😀 Furt bagrujeme, hrajem si na pejsky...

Jinak mám doma několik krabic 😀 😀 😀 A jedna je neskutečně voňavá 😀 😀

allymally
24. apr 2013

@sufik1 Mě se teď do ruky dostal český kanafas a jsem nadšená 🙂 Nevím, který vybrat dříve. Mě se hodně líbí ty mentolové.

sinala
24. apr 2013

@allymally já si kanafas koupila u nás v prioru ve 20 % slevě, ale až po tom co se tady začal kupovat 🙂 🙂 🙂 , do té doby jsem ho chodila jen ohlížet, líbil se mi, ale ubrus v těchto barvách a stylu by se mi nehodil, ale na kalhoty dobré 🙂 🙂 🙂

allymally
24. apr 2013

@sinala já jsem tomu taky přišla na chuť až nyní...asi jde nějaká modní vlna nebo co. Škoda, že máme jenom byt. Kdybych měla chalupu, tak bych se vyřádila fest. Ale věřím v to, že se to brzy změní 😀

petkon
24. apr 2013

@svela míčky mám v sušičce pořád, mám tyto: http://www.mall.cz/prislusenstvi-pracky-susicky...

jonki
25. apr 2013

Ahojte chcela by som sa poradit, zahanam spruzinu do hacky...ale aby splnala podmienky tej originalnej-20cm dlzka a 15 kg nosnost. Nemate niekto na predaj, popripade neviete o niekom na Slovensku kto by ju mal na predaj? (v krajnom pripade aj CZ zvladam poriesit ak nenajdem na SK)
dakujem velmi pekne 😉

semy.cz
25. apr 2013

holky prosím poraďte šijete softshel normální jehlou?

denimaty
25. apr 2013

@semy.cz Normální, ale silnější. Já šila jehlou silnou 90 a 100.

semy.cz
25. apr 2013

@denimaty děkuju 🙂

lip72
25. apr 2013

Holky prosím, poraďte...toto mi dělá OL nemůžu na to přijít, kde mám problém, jsem už zoufalá...děkuji za radu...

mitape
25. apr 2013

@semy.cz letný som šila 70 a bez problémov prešila aj 6vrstiev 😉
@lip72 skús vymeniť ihly, môžu byť tupé a ešte raz navliecť. občas to zvykne byť aj materiálom a tam nepomôže nič len nadpájať

diapozitiv01
25. apr 2013

@jonki
Nepozerala si v baumaxe alebi hornbachu? Alebo kuk nejake zelieziarstva,urcite zozenies.

lillyzelvicka
25. apr 2013

@lip72 zkusila jsi vyměnit jehlu může být nakřáplá

jonki
25. apr 2013

@diapozitiv01 este som nehladala po obchodoch len na webe, dakujem za tipy 😉

lip72
25. apr 2013

@mitape Děkuji, jehlu jsem měnila asi před 4 dny. Je to divné, celou dobu to šije hezky a najednou se dělá ten nezmar...zrovna začišťuji finerib a na něm mi to nechce šít (šiju jednu vrstvu), ale když mám dvě a více vrstvy, tak to vůbec nevynechává

lip72
25. apr 2013

@lillyzelvicka Děkuji, asi zkusím ještě vyměnit jehlu, musím zajít koupi 🙂

anastazieb
25. apr 2013

Holky jdu si pro radu 😉 Mám konečně logo (s pomocí @alinn - moc děkuji 😉 ), kde jste si nechávaly dělat etikety? Našla jsem spoustu firem, přemýšlím, jestli má být vytkávané nebo natištěné, mám ho takové složité s detaily... tak aby to bylo vidět...
Díky

lenasss
25. apr 2013

jdu zase s troškou do mlýna.Večer dodělané dva svetry pro nejmladšího a jedna plátěná pirátka na odpoledne do pařáků.Holky u nás je dnes 24stupňů 😕

sinala
25. apr 2013

@lip72 a zkus zmenšit přítlak patky

lip72
25. apr 2013

@sinala to mě nenapadlo, myslíš, že to pomůže? Vyzkouším 🙂

sinala
25. apr 2013

@lip72 to nevím, ale od té doby co znám tuto funkcni na rovnostehu, tak ji hodně používám, i na OL 🙂 . A jedna vrstva úpletu mi na OL taky dělá problém,musím měnit nastavení

crawler
25. apr 2013

ještě horké 🙂 rostoucí tepláčky- chystáme se na školku 🙂

caramilla
25. apr 2013

@lip72 opravdu to vypadá na špatné jehly. Buď ulomená špička (to se stane hned, já to mám furt, ani nevíš, o co se škobrtne) a nebo nevhodné jehly, světe div se, ale dělá to hodně. Tuhle jsem brečela, že asi OL je definitivně podělaný a že neušiju kalhoty z toho kostičkovatého materiálu a pak jsem zjistila, že jsem tam měla blbé jehly, 75 strech a fakt s tím měl ten OL problém, dala jsem 80 standart a šilo to jak po másle. Prostě holt některé materiály vyžadují speciální jehly 😀

caramilla
25. apr 2013

@petkasv ozkoušíme, chystám se ušít jedny brutál marnivé drahé pískové kalhoty 😀 Dneska měla Jasmí nové lesklé punčochy co Pomp, co stály jedny 230 kč a lezla v nich po kolenou na zahradě, jsou úplně černé, ale neodírají se 😀 😀 😀 😀
@allymally Víš, v čem já jezdím na běžky? V šusťákách z prvnáku na gymplu, široké, neforemné, přes boky nabírané jak balonová sukně, vypadám v nich příšerně. Je to jen tenulinký 100% profukový šusťák, promokavý a uvnitř to má jen takotou tu hodně okatou síťku, takže pro mě tyto černé bude největší luxus a paráda😀 Já na běžky jezdím jen jednou, dvakrát do roka na hory, takže fakt netřeba mě hýčkat vymakanostma, stejně vždycky budu s jazykem na vestě poslední, i v superkalhotech 😀

Jinak objednávám ten kostičkový materiál, kdyby někdo chtěl, IP či mejl.

vanesa11
25. apr 2013

Ahojte, nevimeníte niekto.Mám bavlnenú látku a chcela by som ju vymeniť za nejakú inú mám toho 4 metre a vymením aj po 1 metre šírka je 156 cm

lip72
25. apr 2013

@caramilla Děkuji 🙂 určitě ji vyměním a dám vědět jak to dopadlo 🙂

ucitelka70
25. apr 2013

@vanesa11 ja som na tom podobne so sovičkami..... mám tie modré ve+ľké sovy

bulinka
25. apr 2013

@anastazieb tak to by mě taky zajímalo, logo mám už taky hotové, ale sehnat firmu která by udělala tkané etikety je umění, hledám už asi měsíc a nějak se nechytám ☹

vanesa11
25. apr 2013

@ucitelka70 môžeš dať foto ak by si mala záujem

ucitelka70
25. apr 2013

@vanesa11 aj to bolo v jysku ako títo hrošíci....