icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
24. apr 2013

@svela chtěla jsem napsat to samé, co @zojec. Mají ty míčky v jysku, já jich tam teda nedávám 10, ale tak 2 🙂

sufik1
24. apr 2013

já míčky do sušky kupovala taky v jysku. Ale teda praly jste je před použitím? nějak mi smrdí... no možná už vysmrděly z toho pytlíku... jsou vybalený asi 14 dní.

cetera
24. apr 2013

Prepacte ze otravujem mozete mi niekto z vas dat like na komentar s menom Andrea Tkacova dolu pod fotkou v sutazi na facebooku? Tu je link https://www.facebook.com/masodomov.sk?ref=ts&fr...

svela
24. apr 2013

@kuna
@sufik1 díky, určitě tam zajdu 🙂 Já už jednu bundu sušila s tím jedním míčkem, co byl u kabátku a taky v pohodě, ale třeba ten kabátek se bojím, abych si ho nezničila. Myslím, že dva by mohly stačit. Taky vám tam dělaly takový rány? 😀 Jaký na to používáte program? Nemám tam speciální na peří, tak jsem použila mix.

Jak jste tu před časem řešily, že vaše děti kouše merino, tak manžel ode mne včera dostal triko a hned jak ho oblíknul, řekl, že kouše! Takže z toho asi nevyrostou 😀 :-/

@petkon díky za tip na střih na tričko, šila jsem pro manžela prostřední velikost a sedí pěkně. Až na to, že ho kouše 😀

kuna
24. apr 2013

@svela na kousání je prý dobré vymáchat v octu. Mám v plánu vyzkoušet.

Míčky v sušičce dělají strašné rány, to jo 😀. Jinak já program na peří mám, ale to je na 4 hodiny a to by mě tu z toho asi šlehlo 🙂. Mně se nejvíc osvědčilo vyprat, dát na balkon vykapat a nechat trochu proschnout přes noc a pak teprv dát do sušičky. Protože při sušení se stejně nejdřív prosuší to slepené, mokré peří a to zvládne sušák taky a já si ušetřím dvě hodiny třískání. No a pak to dám dosušit tak na dvě hoďky do sušky s míčkama, hezky se to načechrá. Zrovna včera jsem takto sušila svou a manželovu péřovku a obě jsou snad ještě nadýchanější, než z obchodu. On ten spešl program na peří je jen o tom, že je delší, ale nijak citlivý není - tahala jsem ty věci ze sušky dost horké, žádný studený vzduch 🙂.

kuna
24. apr 2013

@sufik1 neprala jsem je, ležely mi doma už dýl, tak asi vyčuchly 😀 . Ono to mokré peří má "vůni" dost samo o sobě, takže tam žádný míček nevadil 🙂. A suché bundy mi nesmrdí.

tulipan78
24. apr 2013

Ahoj Holky, ráda bych se k vám přidala už nějaký pátek Vás šmíruju a objednávám si v hromadách tak bych se ráda i přidala do diskuze. Pokud můžu?

veronik77
24. apr 2013

@tulipan78 vítej 🙂

svela
24. apr 2013

@kuna Škoda, že jsem to s tím octem nevěděla, ráno jsem ho vyprala. Po prozkoumání různých rad a minulé zkušenosti jsem merino nepředepírala, aby se mi nekroutily okraje a teď se mi to srazilo trochu našikmo 😖

U sušení bundy mě překvapilo, že v nádržce nebyla skoro žádná voda. Sušila jsem snad jen hodinu a byla suchá.

lucijan
24. apr 2013

@tulipan78 ahoj!

mikulka45
24. apr 2013

@briketa ahoj, neviem ako ostatné baby, ale ja bohužial nemám žiadnu skúsenosť s týmto materiálom 😒

daisyr
24. apr 2013

@lilly2711 držte se, je to hrozné, už aby to bylo za vámi !

palosek
24. apr 2013

@caramilla tak to vidím, že 1000m černého se klidně nasbira. 😉 Moje včerejší letnesoftove pro D ...
Šla jsem spát o půlnoci a o půl páté vstávala do práce ...ble.... Teď to posílám z mobilu, tak snad budou fotky shlednutelne 😀 😀

daisyr
24. apr 2013

@svela já merino nepředepírala, ale kvůli tomu, že to stejně pak peru růčo na těch cca 30 st. a tam se mi to asi ani nehlo, ale bylo to jen body a kalhoty pro prcka

sufik1
24. apr 2013

@palosek koukám, že máš nový nášivky 😎
z čeho máš ten pas? vypadá to jako froté... nebo je to jen blbá kvalita fotky?

lenasss
24. apr 2013

holky jdu vám hodit pár fotek
vesta pro nejmladšího a dílo asi tří dnů.Je to bavlna podšitá vatelínem a vnitřek je mikroplyš dadka
a dvoje PULky protože pořád nechce pochopit na co je nočník a když ho vyndám spustí strááááášný řev 😀 tak to nehrotím
a ještě fotka mláděte v oblečení od maminky 😀 manžel říkal "hele není Miky celý v tvém oblečení ? Tak to je hustý " 😀 😀 a nevím jak to myslel 😅 😀 😀 😀

svela
24. apr 2013

@daisyr U menších věcí to asi taky není tolik znát, ale je jasný, že když pereš v ruce, je to lepší. Jenže mě to nebaví 😀
Já to nastřihla delší, aby se to mohlo trochu srazit, prala jsem na 40 na program VLNA. Nenapadlo mě, že se to srazí do kosočtverce. Není to nic hroznýho, jen jsou švy o něco šikmo, jak to někdy bývá i u kupovaných triček. Trochu jsem to natáhla zpátky 😉 Stejně nejspíš řekne, že ho kouše 😅 Přitom já mám svoje normálně na sobě. Asi si budu to jeho muset zmenšit 😉

daisyr
24. apr 2013

Já mám po delší době jen nové pýžo, ale i tak se pochlubím, ať je vidět, že občas i šiju 🙂)
Dole jsou náplety delší, než jsem plánovala, špatně jsem střihla nohavice a byly by hned krátné a více látky na nové jsem neměla 😉

daisyr
24. apr 2013

@lenasss pěkné 😉 , ty fotky z venku jsou prostě hezčí..
@svela ony ty úplety se tak rádi sráží do kosočtverce, proto je lepší to předeprat (hlavně jednolíc), že to pak střihneš už z toho šikmého a už to pak drží lépe tvar, právě ta kupovaná jsou také z nepředepraných materiálů a pak se to špatně žehlí a rovná, ale oblečené to většinou znát není.
Já ani nevím, zda by mě to kousalo, zkoušela to jsem to merino z finska a možná taky by mi trochu vadilo. Jaké ty máš merino?

ucitelka70
24. apr 2013

@tulipan78 vitaj

svela
24. apr 2013

@daisyr mám hnědé ze ŠD. Taky to trochu cítím, ale nic hroznýho, asi tak stejně jako u kupovanýho DEVOLDU. Ale manžel má DEVOLD trencle a ty ho prý nekoušou, tak nevím... 😒 Prý záleží na tom, jak je to vlákno obroušený.
Šila jsem i z barevnýho elastickýho ze ŠD, to je možná trochu lepší, ale u dětí jsem taky čekala, kdy začnou protestovat 😀

@daisyr s vestou jsi si pěkně pohrála! Krásné látky!

palosek
24. apr 2013

@sufik1 blbá fotka. V pase je naplet. Kalhoty ala caramilla. 😀 😀 mám v něm 2.5cm gumu z polimexu, tak jsem zvědavá.

semy.cz
24. apr 2013

ahojky 🙂
@lenasss ta vestička je super 🙂)

Já teď dělala soupravu - dvojdenní rychlovka pro Davídka..je to z mojí staré mikiny a k tomu kousek sovičkové látky 🙂
a dvě čepičky pro Juráška 🙂

a ještě se musím pochlubit, dneska jsme se dozvěděli že Davídka přijali do školky 😉

jinak teď budu šít spací pytel pro synka kamarádky z merino vlny. Já mám kupovaný od Bambinomerino a jí se strašně líbí, ale už ho neprodávají, tak jsme se nakonec dohodli že ho ušiju..snad se mě povede :D

sinala
24. apr 2013

@svela @daisyr devold je nekousavý 🙂 🙂 🙂 a merino z mylly ano - testovala má dcera 🙂 🙂 🙂

sufik1
24. apr 2013

dnešní a včerejší rychlovka než mě naženou lehnout do té porodky. KAnafas je super. Tak ještě ty tašky a potahy 😝

sinala
24. apr 2013

@sufik1 moc hezká kombinace

mamata
24. apr 2013

@sufik1 to je kanafas, který znám hlavně z kuchyňských ubrusů a závěsů ??

sufik1
24. apr 2013

@mamata toť on, byla hromada...

petkon
24. apr 2013

@svela to jsem ráda, že sedí 🙂
v sušičce mám 2 míčky a dělají taky hrozný rámus (ale prý dělají rámus jen ze začátku, než se zamotají do prádla, ale nikdy jsem to nesledovala 😉

svela
24. apr 2013

@sinala
@daisyr
@ kuna hlásím, že po vyprání dobrý, už nekouše 🙂 Mám radost!

@petkon používáš míčky i na jiný věci než péřový? Nebo jsem to jen špatně pochopila? Do bundy se tedy míčky nezamotaly 😉