icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
30. apr 2013

@kuna děkuji, šila jsem tu nejmenší vel.44 a je mu velká 🙂

caramilla
30. apr 2013

@lucijan 😀 😀 😀 😀 😀 já taky! 😀 😀 😀 😀

Dneska jsme dělaly promofoty pro kamarádovu ekofarmu. Jasmí říkala "mňam, mňam, moje mlíčko", no, kdo má takovéto reklamní fotky!?

caramilla
30. apr 2013

@semy.cz ten je fakt promakanej, super!
@crawler ty jsi fakt skvělá, mě se to zase hrozně líbí! A to začištění máš asi dobře ne?
@jitavlad nádherné

diapozitiv01
30. apr 2013

@crawler

Prosim ta ako si sila ten lem na krku? To nieje klasika lemovanie patentom na tretiny, vsak? Mozes spravit pls foto z rubovej strany?
Dakujem

ellysa
30. apr 2013

baby nemáte niekto návod na jednoduchú kabelku, taštičku, moja malá veľmi chce takú cez jedno plece, asi niečo také si predstavujem, v nejakej úplne základnej verzii, ale ja som bez návodu stratená

laeela
30. apr 2013

@ellysa můžu ti návod na podobnou oskenovat, ale je to v angličtině. Když tak mi napiš do IP e-mail.

sufik1
30. apr 2013

@ellysa projeď si tyhle odkazy, jsou tam dobrý návody na tašky http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/07/tasky...

laeela
30. apr 2013

@ellysa koukla jsem do googlu a našla nějaké návody:
http://pinoyinoz.blogspot.cz/2008/07/tutorial-m...
http://mmmcrafts.blogspot.cz/2009/06/basic-mess...

Jinak když si dáš "messenger bag tutorial", tak ti vyskáče víc, já hledám vždy v obrázcích.

medvidekponco
30. apr 2013

Jdu se zeptat zda někdo nechce 100% hedvábný úplet. Šila jsem z něj kalhotky pro zákaznici a teď se chystám mojí malé na léto bodýčko a čepičku. Je to úžasný materiál na léto. Ještě budu brát habotai (100% hedvábí) na sukni a kalhoty.
Pak tu mám zbytky kanafasu vzor Zbyšek a Vanda kostičky po 3m. Kdyby někdo ještě chtěl.

petkasv
30. apr 2013

Holky prosím o radu, v mém OL mi při šití vynechává první jehla, včera jsem si myslela, že je to matrošem, který šiju Suede+PUL ale dneska jsem šila úplet a dělalo to stejně chvíli to šije všema 4-ma, chvíli vynechá první, nevím co s tím 😖

ellysa
30. apr 2013

@laeela ďakujem idem prejsť tie odkazy a ak nič poprosím oskenovať, ja sa ozvem keby niečo 😉

semy.cz
30. apr 2013

@jitavlad ty zavinovačky jsou nádherný 😵

laeela
30. apr 2013

@ellysa ok.

bordino
30. apr 2013

@petkasv vyměň ji. mě to dělá třeba když je moc slabá, nebo tupá, nebo..... 😉

petkasv
30. apr 2013

@bordino děkuju😉

lucijan
30. apr 2013

@caramilla krásný mléčný děťátko!! 😀 Je fakt profík 😵
moje dvě děti, jak dneska zahlídly na kompu fotku Jasmínky naparáděný do kostela, tak se hned hrnuly k monitoru a ptaly se, kdo to je, a pak se na "tu Jasmínku" chtěly furt koukat, jen tak tam seděly a dívaly se na obrázek ..

caramilla
30. apr 2013

@medvidekponco no, že se ptáš, já chci! Tak mne navnaďuješ 😀
@petkasv taky si myslím že to musí být jehlou. Na PUL bych dala hodně tenkou ostrou.
@lucijan tý jo, normálně mi naháníš husinu, to zní šíleně, jako kdybych dělala s dítěte módní ikonu pro děti, vždyť to je skoro, jako by byla ona sama Hello Kitty... Ale třeba je poutala ta zajímavá kombinace fialové a tyrkysové, kterou jsem nevymyslela já ale ta Nolita a já k tomu jen dala z loňska kalhoty a uháčkovala čepičku, punčocháče si k tomu Jasmína vybírala i sama a kytka je ze Stoklasy 😀
Každopádně Jasmínka zdraví 😀 Kdyby chtěly děti autogram, řekni 😀 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
30. apr 2013

@caramilla mám tam strečovku 70 ale zkusím jinou, asi bude holka jedna tupá 😝 😝 😝 😝 😝 😝

kuna
30. apr 2013

@barcav díky, já jsem teď ušila podobnou z jiného Ottobre ve vel. 40 a taky mi podle oka přijde větší, tak zítra uvidím, o kolik 😀

barcav
30. apr 2013

něco pro zdejší milovnice hello kitty 😀 😀 😀 toto autíčko jsme potkaly dnes u kauflandu 😀 😀 😀

zabza40
30. apr 2013

@medvidekponco Také bych brala hedvábí i úplet 🙂

zikie
30. apr 2013

Jdu taky se svou troškou do mlýna. Tyhle kalhoty mají celkem vtipný příběh. Po cestě z práce chodím na I.P. Pavlova kolem Terranovy a objevila jsem tam "hrabák" poškozených věcí za super peníze( Doporučuju!!!). V pondělí jsem tam objevila pánské kraťasy s celkem malou škubou na zadku za 49,- a strašně se mi líbila látka z níž byly.Pak mi ale došlo, že jsou přibližně v manželově velikosti a ten mi je následně po spravení škuby hned nadšeně zabavil.Takže jsem dnes musela vyrazit znovu na lov naštěstí měli ještě jedny ve větší velikosti za 59,- Tak máme za stodeset kaček kolekci dad and me 🙂 A já miluju recyklaci, takových předpřipravených dílů....

caramilla
30. apr 2013

@petkasv jo, tak to je tupá z podstaty věci 😀 😀 😀
@zikie supér

bordino
30. apr 2013

Holky co je divně na těhle šatech? Nevypadá to tak, jak jsem si představovala, ale nevím, co opravit... nebo je to prostě mojí postavou s hrudníkem po tatínkovi a nic s tím nenadělám????

zikie
30. apr 2013

@bordino Nevím, mě přijdou krásný...

laeela
30. apr 2013

@bordino podle mě máš moc schovaný výstřih, chtělo by to, aby byly níž, nebo ten výstřih malinko tvarovaný, ať vynikne ta křivka - takhle ti to malá prsa ještě víc splácne a roztáhne do stran, hodí se to na jiné postavy - malá pevná prsa. Já teda obecně nemám ráda takový ten "těhotenský střih", přestřiženo pod prsy, mě to tedy ani nesluší, většinou vidím, že dost lidí váhá, zda nám gratulovat k pátému dítěti. 😀
Takže tyhle kusy jsem vyřadila, navrhuji proto to celé posunout níž - ať jsou vidět prsa a přestřih ať je v pase. 🙂

abigail1
30. apr 2013

@bordino možná užší ramínka?? Možná by bylo lepší, kdyby byl ten horní díl delší a sukně našitá níž, aby Ti to zvýraznilo pas????

rina76
30. apr 2013

@bordino prodloužit ramínka a stáhnout celé šaty kousek dolů, tak cca 3-4cm (je to odhad foto může klamat). Přijdou vytažený moc vysoko.

petkula
30. apr 2013

@bordino mně se zdají hezké i slušivé 🙂

laeela
30. apr 2013

@rina76 že jo? Jsem ráda, že se někdo přidal... 😀