Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Prosim ta ako si sila ten lem na krku? To nieje klasika lemovanie patentom na tretiny, vsak? Mozes spravit pls foto z rubovej strany?
Dakujem
@ellysa projeď si tyhle odkazy, jsou tam dobrý návody na tašky http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/07/tasky...
@ellysa koukla jsem do googlu a našla nějaké návody:
http://pinoyinoz.blogspot.cz/2008/07/tutorial-m...
http://mmmcrafts.blogspot.cz/2009/06/basic-mess...
Jinak když si dáš "messenger bag tutorial", tak ti vyskáče víc, já hledám vždy v obrázcích.
Jdu se zeptat zda někdo nechce 100% hedvábný úplet. Šila jsem z něj kalhotky pro zákaznici a teď se chystám mojí malé na léto bodýčko a čepičku. Je to úžasný materiál na léto. Ještě budu brát habotai (100% hedvábí) na sukni a kalhoty.
Pak tu mám zbytky kanafasu vzor Zbyšek a Vanda kostičky po 3m. Kdyby někdo ještě chtěl.
Holky prosím o radu, v mém OL mi při šití vynechává první jehla, včera jsem si myslela, že je to matrošem, který šiju Suede+PUL ale dneska jsem šila úplet a dělalo to stejně chvíli to šije všema 4-ma, chvíli vynechá první, nevím co s tím 😖
@medvidekponco no, že se ptáš, já chci! Tak mne navnaďuješ 😀
@petkasv taky si myslím že to musí být jehlou. Na PUL bych dala hodně tenkou ostrou.
@lucijan tý jo, normálně mi naháníš husinu, to zní šíleně, jako kdybych dělala s dítěte módní ikonu pro děti, vždyť to je skoro, jako by byla ona sama Hello Kitty... Ale třeba je poutala ta zajímavá kombinace fialové a tyrkysové, kterou jsem nevymyslela já ale ta Nolita a já k tomu jen dala z loňska kalhoty a uháčkovala čepičku, punčocháče si k tomu Jasmína vybírala i sama a kytka je ze Stoklasy 😀
Každopádně Jasmínka zdraví 😀 Kdyby chtěly děti autogram, řekni 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@medvidekponco Také bych brala hedvábí i úplet 🙂
Jdu taky se svou troškou do mlýna. Tyhle kalhoty mají celkem vtipný příběh. Po cestě z práce chodím na I.P. Pavlova kolem Terranovy a objevila jsem tam "hrabák" poškozených věcí za super peníze( Doporučuju!!!). V pondělí jsem tam objevila pánské kraťasy s celkem malou škubou na zadku za 49,- a strašně se mi líbila látka z níž byly.Pak mi ale došlo, že jsou přibližně v manželově velikosti a ten mi je následně po spravení škuby hned nadšeně zabavil.Takže jsem dnes musela vyrazit znovu na lov naštěstí měli ještě jedny ve větší velikosti za 59,- Tak máme za stodeset kaček kolekci dad and me 🙂 A já miluju recyklaci, takových předpřipravených dílů....
@bordino podle mě máš moc schovaný výstřih, chtělo by to, aby byly níž, nebo ten výstřih malinko tvarovaný, ať vynikne ta křivka - takhle ti to malá prsa ještě víc splácne a roztáhne do stran, hodí se to na jiné postavy - malá pevná prsa. Já teda obecně nemám ráda takový ten "těhotenský střih", přestřiženo pod prsy, mě to tedy ani nesluší, většinou vidím, že dost lidí váhá, zda nám gratulovat k pátému dítěti. 😀
Takže tyhle kusy jsem vyřadila, navrhuji proto to celé posunout níž - ať jsou vidět prsa a přestřih ať je v pase. 🙂

@kuna děkuji, šila jsem tu nejmenší vel.44 a je mu velká 🙂