icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
30. apr 2013

díky, taky jsem si to myslela. Takže teď nevím, nejsou totiž pro mě, ale kamarádku, co je o 10 cm menší. Myslíte, že jí budou sedět, nebo ty ramínka prodloužit? Prsa má teda stejně velký....
osobně tohle taky nenosím, připadám si v tom jako tank

caramilla
30. apr 2013

@bordino absolutní souhlas s holkama - první jsem si řekla svůj názor a pak teprva četla. Já bych zúžila ramínka, dala je níž (nahoře se ti to jakoby zasekává o podpaží a vypadá to moc široké), a ty ramínka vzadu bych dala víc k sobě možná. Přijdou mi hodně daleko překřížená.
Ale jinak nádhera, to jsi sama žabičkovala?
A dělají krásnou postavu, budou suprové!

caramilla
30. apr 2013

@bordino sluší ti! a nemůže si je kamarádka vyzoušet?
Ale jestli je menší, tak se bojím, že ramínka budou fakt moc široký

lucijan
1. máj 2013

@caramilla ale houby, jen se jim líbila 🙂
@bordino taý látky nad prsama je moc, přidávám se ke snížení... a široký ramínka ve mně vzbuzujou pocit podprsenky pro babičku s velkejma prsama - tenký jsou sexy

petkasv
1. máj 2013

@medvidekponco taky chci hedvábí a úplet 🙂 na léto to bude super 😉 😉 😉

petkasv
1. máj 2013

@bordino přijde mi že máš pas zbytečně vysoko 😉

petkasv
1. máj 2013

tak končím svůj monolog 🙂 jehlu jsem vyměnila, dala si vínko a šlo to, takže jsme byly tupé obě, jak jinak 😝 😝 😝 😝

lucijan
1. máj 2013

@petkasv mě se to taky někdy stává, tak aspoň vím, co mám příště udělat 😉 Myslela jsem ale, že strečová jehla se v podstatě nemůže ztupit? Jak se to stane, že ta kulatá špička je ještě víc kulatá...?

sufik1
1. máj 2013

@bordino souhlas s holkama, moc vytažený, ramínka nevím, ale vytvarovala bych výstřih.

bordino
1. máj 2013

@caramilla bohužel bydlí daleko. takže užší, jo? No ona mi te´d píše, že se jí zdají velký, to teda nechápu, jak myslí 😝 Kšefty s kamarádkama jsou nejlepší 😀

petkasv
1. máj 2013

@lucijan no to nevím, to se mě neptej 😀 😀 😀 😀 😀 asi už to pak moc kulatý 😀 😀

bordino
1. máj 2013

a díky všem za názory, je fajn vidět, že si o tom myslíte to, co já 😀 jdu na to, nerada bych je vyhazovala, žabičkovala jsem to 2 hodiny 😅

@sufik1 jak bys tvarovala? Do V?

sufik1
1. máj 2013

@bordino já mám velký poprsí, skoro všechno dělám do V ze zvyku, líp to vypadá opticky. U malých to nedovedu posoudit. V tomhle případě bych to udělala jakkoliv vyřízlé, aby se ti to dobře dělalo. Ale možná bude stačit jen to spustit níž.
Hele našla jsem tyhle na netu http://www.votocvohoz.cz/zeny/kratke-saty/17415... a to spuštění dělá dost i když nemají výstřih...

rozarka65
1. máj 2013

Ahojky,nemáte náhodou návod na ušití klobouku? Včera P. dělal s Aninkou čarodějnický klobouk ze čtvrtky a krepáku a trochu zmohli...tak mne napadlo,že bych na příští rok ušila...

bordino
1. máj 2013

Holky co jsem napsala špatně, že jste propadly pocitu, že mám malá prsa? 😀 Ten hrudník po tatínkovi jsem myslela široká záda 😀 Jinak mám slušných 85D, pravda, vycucané 😀 😀 takže V je můj největší přítel 😉

sufik1
1. máj 2013

@bordino no mě si viděla, ne??? 😀 😀 😀 😀 😀 i když s dvojčecím bříškem se i moje velikost opticky zmenšuje 😎 😎 😎 takže to neber osobně

bordino
1. máj 2013

@sufik1 😀 😀 😀 pravda, v porovnání s tebou můžou být malé, no stejně jsem nikdy ráda neběhala, protože mě mlátily do obličeje 😀 Já jen, že jsi nebyla jediná, kdo psal o malých..... a zcela OT, klobouk dolů, že jsi stále v kuse

sufik1
1. máj 2013

@bordino 😀 😀 😀 😀 zatím držím, ale už mají obě skoro 3 kila 😕 😕 😕 😕 😕 😕
no nic, jdu šít 😀

sinala
1. máj 2013

@bordino mě to bylo divné, že si stěžuješ na malou velikost prsou 🙂 🙂 🙂

bordino
1. máj 2013

@sinala mě to nedošlo, že neznáte mého otce a jeho šířku zad 😀 😀
Zkusila jsem ty ramínka úplně vypárat. Co myslíte? Sorry, že vás tu takhle "zneužívám", ale ta látka je dokonalá, navíc už vyprodaná a já chci, aby byly nejkrásnější 😉

sufik1
1. máj 2013

@bordino o dost lepší 🙂

lucijan
1. máj 2013

@bordino lepší, ale udrží se to? Jak jsou níž, tak to hned vypadá jinak 😵

bordino
1. máj 2013

@lucijan samo jo, pro mámu s dítětem je to samozřejmě nesmysl ;) spíš mi jde o tu délku a hloubku výstřihu. Právě mě ještě napadlo dát do toho pasu fialovou stuhu a tím ho zvýraznit?

lucijan
1. máj 2013

hezky by se ta fialová opakovala, jak je to lemování nahoře.. já myslím jo

lucijan
1. máj 2013

zase by se to parádně sundávalo na kojení 😀

bordino
1. máj 2013

@lucijan to jo, to by se mimino obšloužilo samo :D Jenže holčičce jsou skoro 3 ;)

sufik1
1. máj 2013

@bordino taky jsem na ten pas koukala, že by to něco chtělo. pásek, mašli... http://www.modnipeklo.cz/clanky/silueta-let-pad...

danielahe
1. máj 2013

@bordino souhlas, bez raminek boziiii 😵

rina76
1. máj 2013

@laeela jj, až pak jsem si všimla, že nejsem sama kdo má stejný dojem 😉

petkasv
1. máj 2013

@sufik1 ty jo 3kila no vidiš to je paráda 🙂 🙂 🙂 🙂 😵 😵 😵