Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jedeme na týden na chatu.. a co si balím s sebou??? stroj, látky a střihy 😀, tohle, kdyby mi někdo řekl před půl rokem, tak mu řeknu, že se zbláznil 😀
@zikie No1
@anastazieb vdaka, ku tej babike som nieco malo nasla na nete, len som chcela ak ma niekto prakticke postrehy 🙂 a vdaka i za ten tip na ignis - davnejsie som sa tam nejak preklikala a neulozila link 😀
uf a to som netusila ze kliestiky su rozdielne na plastove a kovove patentky - zase mam dilemu 😝
Něco málo ode mě, šito už asi před týdnem: jedno indiánské - nádech léta (samo, že na štítky do švu jsem zase zapomněla 😀) a druhé jsem se trošku vyřádila v holčičím stylu pro kamarádku, když mi holčička přána nebyla 😉 šila jsem z obyč látky, bylo mi škoda plácat něco hezkého... a nevím, zda nakonec nejsem ráda za ty kluky, ty kanýrky jsou přecijen časově o něčem jiném 😀
@daisyr indiáni sú super.... tú látku pravdepodobne objednám....., pekne si ušila....
a môj drahý pre veľký úspech piké 3/4 gatí si objednal ešte jedno
@daisyr to holčičí je moc krásný, tak ještě jeden pokus, třeba to bude holčička 😀
díky, holky 😉
@medvidekponco aby ten třetí pokus nedopadl jako u našich - mám ještě 2 ségry 😀
@caramilla jen škoda, že jsem si nevšimla při stříhání PD té ušmiknuté hlavy u indiána 😠 , ono z půl metru se to i tak špatně stříhá, gór, když jsem si nějak mylně myslela, že z toho bude i něco pro prťouse 😀
Ahojte maminky, nenašla som vhodnejšiu skupinu šičiek, kde by som sa mohla opýtať nasledujúcu otázku: Podarilo sa mi zlomiť kovovú šijaciu pätku na stroji Singer Omega 9810C. Presne takú, akú má maminka:
https://8638ca97-a-62cb3a1a-s-sites.googlegroup...
viete mi poradiť, kde ju zoženiem? Na stránkach singer presne táto nie je, je tam podobná, ktorá by mi pasovala, ale nie presne táto. Ďakujem 🙂
@zikie ta soupravička nemá chybu - supééééér.
@daisyr krásné výtvory a indiána bez hlavy jsem si ani nevšimla (kdybys neupozornila) 😉
@ucitelka70 ty soupravy jsou krásně barevně sladěné. A u těch 3/4 jsem si říkala, že budou "A" nějaké veliké (asi špatné foto) a potom mi docvaklo, že nejsou pro prcka, ale pro manžela 😉 .
@a_lexa 190 cm prcčka..... nechcel sa v tom vyfotiť, pritom má tak super postavu..... tak ležato alebo vykvačené jasné že ináč ukáže
@esti77 ked ju nema singer tak potom inde to pojde tazsie, ale za pokus to stoji 🙂 ja som nedavno brala nieco z tejto stranky na toyotu: http://www.patchworkparty.sk/ maju tam aj na ine stroje a je tam aj "porada" mozno skus napisat aby ti poradili, treba to preklikat, je tam toho vela
prajem vela stastia 🙂
@esti77 alebo tu skús http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/patky-pr...
ale odtiaľ je drahé poštovné

@zikie ta je nádherná 😵 😵 😵 😵