Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky, nevím, zda si mě tu bude ještě někdo pamatovat. Moc sem nechodím, neb mám zásadu, že dokud něco neušiju (což se mi moc nedaří), tak sem nelezu... Nicméně v posledni době jsem díky @boudova měla možmnost vyzkoušet overlock a dost se mi to zalíbilo... Takže si jdu pro radu, který bych si měla koupit (manžel ho chce taky, jsem to spíš já, kdo váhá, dza ho využijeme, ale rozhodla jsem se, že jo)? Steroj mám Brother, takže bych ráda o overlock měla Brother - výběr je tudíž zúžen na 3 možnosti - který mi doporučíte? Ocením i radu, kde ho koupit a jaké nítě k němu pořídit... Díky moc. Přidávám sukni, kterou jsem si spíchla a která mě navnadila k dalším šicím pokusům (sice jsem si jí pak blbec obarvila, takže je spíš na doma, ale co... už mám před dokončením další a v plánu je ještě jedna) a všechny známé tváře moc zdravím. Jo a kdybyste mě uznaly hodnout zařazení do soukromé hromadkoidní diskuse, byla bych vám moc vdečná...
@ucitelka70 škoda, že se nechtěl fotit 😀. Jestli je uvidí ten můj chlap, tak je bude také chtít. 😉
@ucitelka70 když vidím ty odstíny na tvých fotkách (w granát a chilli), mám pocit, že to jsou úúúplně jiné látky než jsem stříhala 😀 😀 😀 😀 😀
Holky, asi hlavně @sufik, @jitu22, @palosek, @caramilla a další co šijete i plenky, otázka k svrchním kalhotkám, lemovali jste je některá flísem? nenavlhne, myslím hlavně když se používá se čtvercema? Mám ušít pro kamarádku a ptala se mě na ten flís, ale já to nevidím růžově k těm kalhotovkám je to asi něco jiného, ale kdy je durch čč tak to prostě musí ten flís nějak ovlinit?
@petkasv flísem lemovala @car ....Na flísu vlhkost není moc cítit. Takže asi něco podobného jako suede. Ale já mám radši lem.gum. Ale ty světlé odstíny časem zajdou, stejně jako světlý PUL...to je aspon má zkušenost, zvlášť když někdo chce prát v eko prášcích. Třeba Persil, ač dětský, vyžere vše 😀 😀 😀
@petkasv @bulinka Díky za doporučení. @boudova ma právě ten nejvyšší 43něconěco a na něm mi přijde lákavý navlékač nití, což ty nižší, jak jsem pochopila, nemají... ale zas svítí ledkou a já v LED světle hůř vidím, takže bych raděj ten 1034 nebo 3034... ten navlékač vám nechybí? A ještě ten nejvyšší má možnost šít 2-3-4 nítý steh, ty zbylé "jen" 3 a 4 nité - k čemu ten dvojnítý je? A využíváte vůbec možnost šít 3 nítěmi, nebo šijete vše 4? Pardon, že se ptám jak trubka, já tomu vůbec nerozumím a popisky v e-shopech jsou pro mě z velké části nesrozumitelné... bych to potřebovala nějak lidsky, účelově a ne technicky... A nějaký obchod, kde ho koupit tu máte odzkoušený, nebo je to buřt?
@jam3, @palosek holky díky, já to udělám lem.gumkou 🙂 a pak časem na svých flís vyzkouším 🙂
@rebelie no těžko říct jak ostatním, mě navlékač občas chybí, obvzlášť když šiju víc věcí a přendávám všechny kony, záleží na tom jestli ti vadí, že na růžovým triku budeš mít bílý nitě nebo prostě chceš ty růžový, já radši, když to trochu ladí 🙂 ale není to nic hrozného to navlékání celkem my to zabere tak minutu, teď už to mám zmaknutý 🙂 jinak většinou šiju všema 4, 3-ma jenom když jsem lína a něco se stane, ozdobně to nevyužívám, i když by to taky šlo - jako něco tím olemovat a pak to na rovnostehu přišít 🙂 a obchod asi tady http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-brothe...
holky prosím nešila jste některá svatební brinďák? Kamarádka mě poprosila o ušití brinďáčku a já bych chtěla,aby byl opravdu luxusní 😀
@petkasv Peti, lemování flízem jsem vymyslela kdysi já, když jsem hledala něco atestovaného do 3 let na lemování, lemovky atest neměly. Flíz jsem měla s atestem. Je to pracnější, ale podle mě lepší. Je to měkkčí kolem nožiček a nenavlhá to, je to stejný materiál jak ta lemovka, akorát ta má ještě elastan. Toho se neboj. Mě to přišlo lepší jak lemovky, Jasmí měla svrchňáky lemované flízem 😎 Používala jsem čtv. plenky celou dobu, až do těch 6ti měsíců 😎
I zákaznice ten flíz chtěli a vím, že z něj byla nadšená ngvadi 😵
@jemi
@ellysa no čo už, každý má nejakú úchylku 😀 😀 😀 a tieto bábiky sú teraz moja a keďže u nás šitie ešte z ďaleka neskončilo pridávam pre vás dve a iné obľúbenkyne tejto báby nákresy a popisy k tomu.
Mám len tieto a s nimi som si vystačila na všetko oblečenie. Strihy sú iniverzálne, môžte si prehodiť zapínanie podľa toho , ktorý diel urobíte do priehybu látky. Nohavice skrátiť a pod. Dúfam, že sa to bude dať dobre prečítať z fotiek. Je tam strih aj na topánočky a návody na šitie dám potom podľa záujmu. Ramená na tričku a kabátiku sú malé a riadne skosené nadol, lebo bába takmer nemá žiadne ramienka a pri klasickom strihu jej všetko odstávalo. Aj kôli tomu je všetko hore úzke a postupne sa rozširuje podľa jej postavičky. Všetko som robila na sucháč po celej dĺžke.
Ešte drobnosť - rukáv na kabátiku je vysoko krojený, aby padal dole v ramennej časti, lebo inak tiež hodne odstával, čo spôsobovalo, že bába vyzerala ako Arnold Schwarzenegger 😀 😀 😀 😀
@rebelie ještě k tomu OL. Mě navlékač nechybí, nitě převlékám vždy uzlíkama, výjimečně se jedna nit trhne, tu pak dám růčo a s pinzetou to máš stejně hne, podle mě ta finanční investice navíc je tak velká, že i pro mě to přijde zbytečné a to šiju fakt hodně 😀
LED osvětlení je dle mého názoru reklamní tah, mám rovnosteh s LED a OL a COL s normálním a teda fakt nevím, co má být jako lepší, obojí je dobré, debilní je to na fotky, musím to ve foťáku stále přehazovat na jiné typy osvětlení. Ale to je tak jediné, kdy si toho všimnu. Mě naopak to LED vadí, je to všechno takový studený a zelený... Já radši žluté světlo, když už musím šít v noci 😀
Můj osobní názor je, že 3034D je perfektní stroj a zbytek těch dražších verzí je jen zbytečně nafouknuté něco, co nepotřebuješ, protože oni stále musí vymýšlet nové stroje a nové typy, to je jasné, ale 3034D je fakt těžké překonat.
Pokud šiješ spíš méně a spíš se rozhoduješ, zda OL vůbec, tak si myslím, že ti ten obyčejnější stačí. Ale je to jen můj soukromý názor.
Ďakujem Vám babuľky 😉 , idem pokukať, ale to už objednám nejakú pancierovú 😅 ktorú po 13tich rokoch len tak nezlomín 😀
@behulka Ej veru teraz mi zasvietilo, že keď mi ho pred xxx rokmi u nás jeden pán opravoval, tak mi dal niečo navyše. A možno to bola aj tá patka. A nervózny nezabudol poznamenať, že by ON nikdy deťom nedovolil priblížiť sa k stroju, keby vedel, aká bude práca s tou opravou. Podotýkam, synátor pretočil koliesko spätného chodu, čo bola mikrosekunda a to som sa len otočila chrbtom 🙂)). Tak sa ho pokúsim opýtať, či ju ešte má. Ďakujem za radu, veľmi si mi pomohla. 🙂
@lilly2711 Já tam četla Arnold Swarzenberg 😀
@rebelie zdravím🙂 já si Tě taky moc dobře pamatuju a ta sukýnka je nádherná - je to jiný level než ta čepička pro miminko, co jsi kdysi dávno vložila 😉 a teda ještě si pamatuju, že jsi se popisovala jako velryba a na fotce je krásná štíhlá kočka - prozraď, jak jsi to dokázala? 😀 já chci takýýý🙂

@zikie opička je naprosto úchvatná!!!