icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
5. máj 2013

@bordino všechno nejlepší Jolance 😵 😵 😵
@caramilla děkuji 🙂 tak já to nejprve vyzkouším na svých a tyhle ušiju s gumkou a ještě technická jak to jako šiješ, těžko dvojjehlou, nejprve přišíváš vnitřní část a pak vnější, nebo jak 🙂

jemi
5. máj 2013

@zikie je to panenka od firmy Haba http://www.lokki.cz/hracky-hry/panenky3/sekce/305/ Já mám tu Clara (mají i panenky-kluky)

jancasoch
5. máj 2013

tak vkládám šicí počiny za tento víkend.
1 - softky, pro prostřední ratolest. Ovšem než jsem se dobrala výsledku...byly to tři večery, kdy jsem konstruovala střih od píky...uff 😝 , ale sedí perfektně a jsem maximálně spokojená. Mám holt ty holky šílený vyhubliny a hned tak jim něco nepadne.

2, 3 - tepláky pro prostřední, na školu v přírodě. U těch jsem prozměnu "maturovala" na OL. Nějak se mi to rozštelovalo, lámalo jehly, nekličkovalo tak jak má, no šílenost šílená, ale mám to.

A jinak se tedy tento víkend u nás jen nešilo, ještě jsme zvládly Budeč a Okoř a Zoopark, divadlo 🙂

zikie
5. máj 2013

@jemi Děkuju!!!

zikie
5. máj 2013

@bordino No jak tě znám zvládneš ho do soboty bohatě zaplnit....

caramilla
5. máj 2013

@jancasoch teda ty softky jsou krásný

caramilla
5. máj 2013

@medvidekponco super, fakt hezké 😎

rebelie
5. máj 2013

Nemáte někdo zkušenosti s děláním si střihu na kalhoty podle tohot návodu http://www.burdastyle.com/techniques/constructi... ? Mně vychází linie boků pod linií sedu a s tím ten střih nějak nepočítá.. píše se tam, že když je malá vzdálenost mezi linií sedu a boků, tak se může posunout linie boků krapet výš, ale u mně by se tím pádem posunula úplně jinam než ty boky mám...
Jo a co ten střih na podvlíkačky (krátké leginy z mabusového úpletu pod sukni) - nějaký nápad, jak to střihnout? S tím se moc drbat nemusím, ne? Ta látka pruží, bude to pod sukní... Jen nevím, co dělat, aby to nevylejzalo nahoru...

laeela
5. máj 2013

@rebelie jestli máš takové ty spoďáry s nohavičkou, co ti sedí, tak si obšlehni střih podle nich a jen to směrem dolů protáhni a udělej užší.

caramilla
5. máj 2013

@petkasv když to chceš opravdu krásné, tak to můžeš udělat tak, že to prve přišiješ jakoby z rubu tak, abys to obtočila a zahla z lícu na rub, to pak vypadá i moc hezky. Ale musí se to pak šít dokola 2x a já to radši šila stejně jak lemovací gumou, akorát tam musíš všít ten lastin. Už jsem pak měla grif, že jsem to uměla přehnout na polovic 😎

caramilla
5. máj 2013

@rebelie konstrukci kalhot jsem dělala min. pondělí 4 h na kurzu, ale teda tvůj dotaz zodpovědět neumím 😀 Linie boků se vypočítává automaticky podle konstanty od pasu, ne? Nebo jsi to odměřovala od pasu, jak hluboko od pasu máš nejširší místo boků?

bordino
5. máj 2013

tak večerní rychlovka pro Jolanku - bambusové kalhotky

bordino
5. máj 2013
abigail1
5. máj 2013

@bordino Bordino, já z těch Tvých rychlovek nemůžu 😀 A ty obrázky jsi tam dělala jak?

bordino
5. máj 2013

@abigail1 velurové nažehlovačky od Bibu - animal 😉

caramilla
5. máj 2013

@bordino bože 😀
@abigail1 velurové nažehlovačky 😉 teda řekla bych 😀

rebelie
5. máj 2013

@caramilla Odměřovala, já mám fakt mega boky (rozdíl pas boky skoro 50cm), takže potřebuju, aby se mi tam vešly 😀

caramilla
5. máj 2013

@rebelie No, já bych to asi udělala tak, že si zaneseš boky tam, kde je máš, sed tak, kde ho potřebuješ a od boků do pasu bych to dodělala pak až na postavě 😝 Na toto jsme se přesně paní ptali, on není problém udělat na souměrnou postavu konf. vel. a i se ten kurz jmenuje "zakázkové šití" a konstrukce střihů na konkr. postavu a ona na to pokrčila rameny a odpověděla "to musíte na zkoušce našpendlit přímo na postavě", takže toť rada odbornice 😀 Já mám zase skoro stejné boky jako pas, váleček, na to se to hezky projektuje, ale břuch neschováš a nezakamufluješ 😀 Budeš muset mít hodně široké záševky a vybrání na bokách. A nebo si udělej bokovky 😀 😀 😀

caramilla
5. máj 2013

@jancasoch jo a listovala jsem prve odspoda a říkala jsem si "sakra tady má někdo stejný stroj jak já, to je mě známej vyšívací steh" a až teď mi to došlo, proč 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
6. máj 2013

@macin73 super čepička. A objevila jsem ještě něco 😀 😀 😀 😀 teda pokud je to focené u vás, 😀 stejný koberec 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Já ho po těch 14letech vyloženě nesnáším a strasně se těším na rekonstrukci, kdy se zbavím 😀 😀 😀 😀 😀 Ale barevně je k malým dětem velmi praktický 😉

petkasv
6. máj 2013

@caramilla jj já si myslela že to bude chtít takhle, děkuju 🙂 mám tu jedny tak to u nich vyzkouším 🙂

palosek
6. máj 2013

@bordino 😀 😀 😀 paradní kalhotky 😵 😵 😵 už vím, na co velurové nažehlovačky 😀 😀 😀

jancasoch
6. máj 2013

@caramilla 😀 😀 😀 😀 no musím říct, že mě ten vyšívací steh dost potrápil, musela jsem i párat a hlavně se mi tam pak nepovedlo dobře navázat, ale párat to celý na to jsem tedy neměla už sílu 😝

laeela
6. máj 2013

@macin73 já zas koukala na to pěnové puzzle a pobavilo mě, žes tam okoukala svůj nick na Fleru, pak jsem si říkala, že je divný, že to tam natiskli šejdrem a pak mi seplo, že to bude všechno asi trošku jinak. 😀

zabza40
6. máj 2013

@bordino jsou krásné ,ty teda netroškaříš 🙂 a zase rychlovka 😀 😀 😀 😀

bordino
6. máj 2013

díky, musela to být rychlovka, nutně jsme je "počebovali" 😀 Od odplenkování J. trpěla na opruzeniny, v podstatě pořád, pak někdo poradil, že to může být bavlnou a taky jo - týden v bambusu a dobrý! Jen střídat dvoje kalhotky už nešlo 😀 😀

zabza40
6. máj 2013

Děvčata OT chtěla bych vyčistit pračku, kde koupím SODU? U nás v DM na mě koukali jak na blázna co po nich chci 😠 😠 😠

laeela
6. máj 2013

@zabza40 pračku je lepší vyčistit kyselinou citronovou. Koupíš v drogerce, ale musíš v obyčejné, ne v těch řetězcích.

jitu22
6. máj 2013

@zabza40 kupuju ji v Tetě nebo ve Sparu

zabza40
6. máj 2013

@laeela A jak se to dělá s tou kys. citronovou ,četla jsem návod jen na sodu ,díky