Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zikie je to panenka od firmy Haba http://www.lokki.cz/hracky-hry/panenky3/sekce/305/ Já mám tu Clara (mají i panenky-kluky)
tak vkládám šicí počiny za tento víkend.
1 - softky, pro prostřední ratolest. Ovšem než jsem se dobrala výsledku...byly to tři večery, kdy jsem konstruovala střih od píky...uff 😝 , ale sedí perfektně a jsem maximálně spokojená. Mám holt ty holky šílený vyhubliny a hned tak jim něco nepadne.
2, 3 - tepláky pro prostřední, na školu v přírodě. U těch jsem prozměnu "maturovala" na OL. Nějak se mi to rozštelovalo, lámalo jehly, nekličkovalo tak jak má, no šílenost šílená, ale mám to.
A jinak se tedy tento víkend u nás jen nešilo, ještě jsme zvládly Budeč a Okoř a Zoopark, divadlo 🙂
@medvidekponco super, fakt hezké 😎
Nemáte někdo zkušenosti s děláním si střihu na kalhoty podle tohot návodu http://www.burdastyle.com/techniques/constructi... ? Mně vychází linie boků pod linií sedu a s tím ten střih nějak nepočítá.. píše se tam, že když je malá vzdálenost mezi linií sedu a boků, tak se může posunout linie boků krapet výš, ale u mně by se tím pádem posunula úplně jinam než ty boky mám...
Jo a co ten střih na podvlíkačky (krátké leginy z mabusového úpletu pod sukni) - nějaký nápad, jak to střihnout? S tím se moc drbat nemusím, ne? Ta látka pruží, bude to pod sukní... Jen nevím, co dělat, aby to nevylejzalo nahoru...
@petkasv když to chceš opravdu krásné, tak to můžeš udělat tak, že to prve přišiješ jakoby z rubu tak, abys to obtočila a zahla z lícu na rub, to pak vypadá i moc hezky. Ale musí se to pak šít dokola 2x a já to radši šila stejně jak lemovací gumou, akorát tam musíš všít ten lastin. Už jsem pak měla grif, že jsem to uměla přehnout na polovic 😎
tak večerní rychlovka pro Jolanku - bambusové kalhotky
@rebelie No, já bych to asi udělala tak, že si zaneseš boky tam, kde je máš, sed tak, kde ho potřebuješ a od boků do pasu bych to dodělala pak až na postavě 😝 Na toto jsme se přesně paní ptali, on není problém udělat na souměrnou postavu konf. vel. a i se ten kurz jmenuje "zakázkové šití" a konstrukce střihů na konkr. postavu a ona na to pokrčila rameny a odpověděla "to musíte na zkoušce našpendlit přímo na postavě", takže toť rada odbornice 😀 Já mám zase skoro stejné boky jako pas, váleček, na to se to hezky projektuje, ale břuch neschováš a nezakamufluješ 😀 Budeš muset mít hodně široké záševky a vybrání na bokách. A nebo si udělej bokovky 😀 😀 😀
díky, musela to být rychlovka, nutně jsme je "počebovali" 😀 Od odplenkování J. trpěla na opruzeniny, v podstatě pořád, pak někdo poradil, že to může být bavlnou a taky jo - týden v bambusu a dobrý! Jen střídat dvoje kalhotky už nešlo 😀 😀
Děvčata OT chtěla bych vyčistit pračku, kde koupím SODU? U nás v DM na mě koukali jak na blázna co po nich chci 😠 😠 😠

@bordino všechno nejlepší Jolance 😵 😵 😵
@caramilla děkuji 🙂 tak já to nejprve vyzkouším na svých a tyhle ušiju s gumkou a ještě technická jak to jako šiješ, těžko dvojjehlou, nejprve přišíváš vnitřní část a pak vnější, nebo jak 🙂