icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jam3
5. máj 2013

@rebelie
Sukně perfektní a fakt ti to sekne. To všechno Jillian?

sinala
5. máj 2013

@petkasv já mám svrchňáky lemované i flisem a používám čč a rozdíl nevidím mezi flisem a lem gumičkou. Jen flisem se hůře lemuje

crawler
5. máj 2013

@sufik1 neboj, brzy se Ti uleví 😉 ale musí to být šílené - vždyť každá hekáme s jedním miminem natož s dvojčaty 😉 😕

pipi909
Odpoveď bola odstránená
rebelie
5. máj 2013

@caramilla Díky, to jsem potřebovala slyšet... Já taky LED nerada, detaily vidím lépe v žlutém světle a v noci budeme šít taky, kdy jindy...
@crawler No, ona ta sukně byla jednodušší než ta čepička 🙂)). Bohužel čepička Báškovi nebyla, ani v porodnici, takže leží někde na dně šuplete s dětskýma hadrama... A velryba jsem byla, měla jsem v létě 116,7kg (před porodem 130), ale šla jsem do sebe a teď osciluju kolem 93kg - pořád mám mega boky, ty se sice taky zúžily, ale poměr k pasu zůstal... ale ty boky dobře maskuje právě ta sukně - proto jsem se navnadila na šití...
@sufik Bášek je super, asi před 14 dny začal teprve chodit, ale běhá jako laňka... Je strašně společenskej, veselej, jen se dost vzteká, když mu něco nejde, nebo mu něco zakážeme, a to pak mlátí hlavou o zem, nebo se bouchá pěstičkama do hlavy, což je dost o nervy (a přísahám, že to doma neděláme, takže neměl odkud to okoukat).
A prosím, poraďte ještě - potřebuju si ušít z bambusového úpletu podvlíkačky s nohavičkou cca do půli stehen, abych si v létě v sukni nedřela stehna - jak to mám střihnout?

rebelie
5. máj 2013

@jam3 Ne ne, Jillian pomohla spíš kondici a tomu, aby mě nebolely záda (mám velkou bederní lordózu, jakmile mi oslabí břišáky, brutálně mě bolí záda), v hubnutí pomohlo hlavně odhodlání a sebekoučink na stránkách STOBu.

rebelie
5. máj 2013

@sufik1 Ehm, jsem to nějak přehlídla - Ty čekáš dvojčátka? Tak to gratuluju! Před porodem se ale cítí jako velryba většina těhulí, natož když tam máš mimča dvě...

rebelie
5. máj 2013

Hezky to tu plevelím, ale ještě se chci zeptat - jaké ty nítě mi doporučíte? A nějaký ten e-shop, co je na ně spoleh... chci si tam rovnou koupit i nítě, ať to mám hned všechno...

zojec
5. máj 2013

@ellysa bud rada, ze uz mas susicku pradla , tu som si vdaka tejto teme zadovazila ja 😀 tie kilometre latok, co stoja neratam :( nemam cas na sitie :( dnes som dokoncila projekt bylinkova spirala 😀

laeela
5. máj 2013

@pipi909 to je trefný nick. 😀

pipi909
Odpoveď bola odstránená
sufik1
5. máj 2013

@rebelie jojo, dvojčata. Už to mám za pár...

nitě: koukni na článek od Car http://ekozahrada.blog.cz/1201/jake-poridit-nite já mám ráda HArdy (ale velký návin), befily. Na hardy dělá hromady @sinala, zkus jí napsat, jestli něco běží. Befily má Car.

katkaela
5. máj 2013

@zojec paráda paráda🙂 aj ja by som už rada niečo v záhrade porobila, ale stále sa nám tam vála stavebný odpad :/

laeela
5. máj 2013

@pipi909 ve špatném. Přijde mi nevhodné cpát do šicí diskuse kontakt na kartářku.

caramilla
5. máj 2013

@rebelie u mě jednoznačně Belfil, chci si teď našetřit i na velké kony alespoň bílá a černá. Je to prostě nebe a dudy. Dobré jsou i Aspo, hard jdou ty velké kony, ale kvalita bych řekla, že může být i kolísavá, podle mě se ta kvalita u belfil pozná. Ale těžce se za ní platí. A ty hard malé v žádném případě nekupovat, to si radši usekni ruce 😀 😀 😀 😀
A hardy by měla mít tam, jak jsem ti poslala do IP 😉
@zojec spirála je teda překrásný, hlavně ty nádherné kameny, to je bomba! Já ji chtěla taky budovat, ale moje známá teta Květa z Chaloupek, co se na bylinky specializovala, tak mě odradila tím, že se to strašně špatně udržuje a tak mám jen bylinkovou zahrádku, ale já nevím, i ta se špatně udržuje, plevel roste podle mě všude 😀 Pak nám ji vyfoť v plné kondici.
Škoda, že jsi nefotila průběh, dala bych to na ekozahradu jako fotonávod 😎
@laeela leda, že by si paní kartářka chtěla ušít vlastní karty a napsat fotonávod 😀 😀 😀 😀

kuna
5. máj 2013

@caramilla @laeela šily tu holky i pexeso, tak proč by si neušila karty 😉

caramilla
5. máj 2013

@kuna jj, to mě právě taky napadlo 😀 😀 😀 😀 Já bych si je pak zahrála s Voldemortem 😀 😀 😀

kuna
5. máj 2013

@rebelie ahoj, taky si tě pamatuju, zase tak dlouho jsi pryč nebyla 😉 Jestli máš na tý fotce 93kg, tak to si takovou zeštíhlovací sukni taky budu muset spíchnout, protože já bych ti tipla tak o 20kg míň minimálně 🙂 Jsi dobrá, že jsi tolik zhubla, já se chystám pokořit cca 7kg a bude to boj 😀

rebelie
5. máj 2013

@kuna Tak musíš vzít v úvahu, že mám asi 182cm, to taky dělá své... ale sukni si spíchni 🙂. NE, ono pokud člověk objeví, co sedne jeho typu postavy, tak to fakt dělá divy...
@caramilla Hardy asi vezmu tam, jak jsi mi psala, a pak uvidím... potřebuju do začátku něco, abych mohla šít, pak si to vychytám, pokud budu opravdu šít víc...

season
5. máj 2013

@rebelie vitaj opäť 😉 tiež som sa chcela spýtať, či máš 2metre? 😉
@kuna aj ja 7 aj ja ☹ ☹ ☹ s Jill som to skusila, je super, ale treba aj stravu upraviť, po prvom som tiež so stobom a cvičením dala 7dolu

caramilla
5. máj 2013

@rebelie jo, já myslím, že hardy budou dobré, na ty velké kony jsem neslyšela extra velkou kritiku, taky s nima šiju 😉

zojec
5. máj 2013

@caramilla mam este nejake 2 fotky aj z vyroby , ak chces poslem ti na mail 😉 len zo spinavymi rukami sa mi zle chytal fotak :D

rebelie
5. máj 2013

A ještě mám na vás dotaz - neviděly jste někde v metráži neopren? Něco, z čeho se dělají obaly na notebooky, nebo ty termo-obaly na flašky?

zikie
5. máj 2013

@jemi Můžu se zeptat co je to za panenku?

medvidekponco
5. máj 2013

Jedna dnešní rychlovka na zítra do školy. Nazvala jsem jí Bambi a Zubejda 😅 Malá rozcvička před manželovou vymakanou softshelkou 😝 Do které teda ještě nemám sehnaný zip 🙄

bordino
5. máj 2013

Musím vás pak dočíst, slavili jsme o víkendu 4. narozeniny. Jolí narozeninové plavky chtějí ještě úpravy, tak sem šoupnu aspoň flísovou tuniku pro J. kamarádku, co má narozky ve stejný den. šila jsem ji od 2 do půl třetí v noci den předem poté, co jsem upekla 3 dorty a ušila ty plavky, takže původně měla být ta fialová část symetrická, no nakonec jsem na to prskla pár koleček a vydávám to za záměr, špendlit se mi fakt nechtělo 😀

season
5. máj 2013

@rebelie v balerine http://www.balerina.cz/index~b_2006001--Neopren... len tam treba byť zaregistrovaný a asi su tam tiež podobné podmienky ako na soft tj. minimum 10m a ešte tuhttp://www.kinetic.cz/Neopren_116.html neopren som kupila dvojo kratkych nohavic a vestu po 1€ v sekáči, akože na kozmetické taštičky a tak, ale moc sa mi to dobre nešilo také prťavé, tak som to zrušila. Babule tu kedysi ukazovali neoprenové krásne tašky, ale ono samo o sebe by to bolo ťažké....

zikie
5. máj 2013

@bordino Ty jsi fakt nezmar...

bordino
5. máj 2013

@zikie ne, já už zmírám. Vyhlášený stop stav je velmi pružný, nikým nerespektovaný. Nestíhám. A to jsem si objednala na sobotu stánek a za celý půlrok jsem do něj ušila celé dvě věci 😕 🙄 😝

macin73
5. máj 2013

Ahoj holky, abyste si nemyslely, že se flákám, tak aspoň jedno OT - háčkovaná letní čepička z Camilly... byla původně pro starší, ale asi ji dostane mladší a já se pokusím o větší verzi. Ať žije MK, MMB a ochotná kamarádka v sousedství, co vysvětlí začátečnici, "vo co go" 😎 😀