icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
6. máj 2013

@palosek díky 🙂... hele, z koberce mám osypky, ale jsme tu jen na pár měsíců, takže to přežiju 😎... ale je fakt, že vidět na něm není absolutně nic 😀

season
6. máj 2013

@zabza40 sodu kupim aj v potravinách, kyselinu cit. som objednávala velké balenie a pravidelne s ním čistím pračku, kanvicu, WC - to mám taký postup, odvápnim kanvicu, prevarenú vodu vlejem do WC a frcnem tam ešte trocha perkarbonátu, zapení a Wcko je ako nové 😝 nič nemusím drhnúť.

katka82
6. máj 2013

Ahojky tak se jdu opět vysemenit 😅 😀 😀 kapsáře,pleny,letní softkový gatě,klobouček,tunička a softková bunda-s tou jsem se teda vymazlila 😝 ale ta teda není pro našeho prcka 😀😀

caramilla
6. máj 2013

@katka82 moc hezká a super střih 😉

laeela
6. máj 2013

@zabza40 kup si velké balení, nebo 2-3 malá a nasypej normálně do zásobníku na prášek. Nechej projet celý cyklus na nejvyšší teplotu.
Vyčisti filtry. A je hotovo. Pokud je pračka hodně zanešená, tak zopakovat.

ucitelka70
6. máj 2013

@zabza40 vraj prášok - kyselina citronovoá - odskúšala som z lidlu

sinala
6. máj 2013

@katka82 opět všechno krásné. Mohla bys mi napsat, prosím, výšku prostředního pruhu, díky?

katka82
6. máj 2013

@sinala myslíš ten pruh v kapuci???ten má 43 cm 😉
@caramilla děkuji,je to upravené Ottobre 😅

sinala
6. máj 2013

@katka82 myslela jsem u kloboučku 🙂 , já teď taky šiju klobouček, už mám 2 prototypy a nedošlo mi, že ty to nevíš 🙂 🙂 🙂

katka82
6. máj 2013

@sinala 😀 😀 aha tam je 8 cm 😉

a_lexa
6. máj 2013

@katka82 krása, ale ten klobouček je tedy nej nej nej. 😵

katka82
6. máj 2013

@a_lexa kuju 🙂 akorát se na tej podlaze blbě fotil a bobek nechtěl spolupracovat 😝

avema
6. máj 2013

Ahojky, jdu se pochlubit mým posledním dílem, kalhotami z letního softshellu.

petkasv
6. máj 2013

Holky trocha mojí práce 🙂 a prosím, na poslední fotce je můj OL a ta jehla která je vysunutá to je kličkař? Já abych věděla co mu mám do telefonu říct, jestli mi to opraví? děkuju 🙂 🙂

katka82
6. máj 2013

@avema krááásnýý hyppie gatě 😵 😵
@petkasv taky kráásný 😵

ucitelka70
6. máj 2013

@avema krásne - dieťa kvetov...... fakt si ju každý všimne...... dobre si skombinovala veľmi.... a ten kvietok vo vlasoch super ladí... 🙂

piecee
6. máj 2013

@katka82 krásnýý všechno 😵 ty plenky oo...chtěla jsem se zeptat ta zvířátková látka je z jysku viď?jaká je to kvalita?moc by se mi to líbilo na klučičí kalhoty na léto myslíš že to vydrží?nebo to je hodně slabé plátno?

kuna
6. máj 2013

@avema teda, to musela být piplačka, s těma kytičkama 🙂

kuna
6. máj 2013

@petkasv jestli správně chápu tvou otázku, tak jehla je pravá (ta povysunutá) a levá, spodní kličkař je ten, který je na tvojí fotce vidět (co jím prochází nit, která je úplně napravo), horní kličkař je ten druhý. Doufám, že nekecám bludy 😉

palosek
6. máj 2013

@piecee jj, je z Jysku, mám ji taky doma 🙂 Je sice slabší, ale na pláťáky na léto se mi taky líbí.....Já tu mám látek ... 😀 😀 😀 😀

sufik1
6. máj 2013

@piecee já jí mám taky, tu zvířátkovou, ale teda kvalita hrůza, hrozně to žmolkuje. Ale pokud to budeš brát jako na jedno léto a pak vyhodit, tak ok.

petkasv
6. máj 2013

@kuna myslím si to samé 🙂 já mu to nějak popíšu a uvidíme co mi řekne 🙂

katkuz
6. máj 2013

@zabza40 sodu bicarbonu? ja by som sa spytala i v potravinach. mne poradila svokra vycistit octom - aj cely liter dat do nasypky namiesto prac. prasku, gelu, na najvyssiu teplotu dat cely praci cyklus. vraj sa to ma robit tak raz za mesiac (ja asi za polrok) 😀 svokra dava niekedy i miesto avivaze ocot na zmekcenie bo mame tvrdu vodu ale mne sa ta vona bielizne nepaci 🙂

mooncaa
6. máj 2013

@bordino By Ti měla dát Bibu nějakou slevu na ty nažehlovačky. Já jsem si myslela, že je nepotřebuji a po té, co jsem viděla tvoje fotky, tak jsem si šla nažehlovačky naklikat.

bordino
6. máj 2013

@mooncaa na kalhotky jsou geniální 😉

jitu22
6. máj 2013

@petkasv je to pravá jehla na stehové desce. Kamarádce ji manžel přilepil vteřiňákem 😎 Ale někdy je třeba vyměnit celou stehovou desku.

petkasv
6. máj 2013

@jitu22 děkuju 🙂no to si mě nepotěšila, stroj jsem odvezla a pán, že teda tohle na záruku neuhraje, jako moc nechápu proč ne, já se v tom šroubovákem nehrabala ale hlavně když to opraví 🙂

katka82
6. máj 2013

@piecee děkuju 🙂 tu látku si dodala kamarádka sama já to jen ušila 😉 ale myslím že to není 100% bavlna 😉 no na gatě na lítačku by to asi šlo 😉

piecee
6. máj 2013

@sufik1 jj tak nějak bych to viděla na ejdnu sezonu pže beztak příště bude něco jiného v kurzu a tak nějaknečekám za ty peníze extra kvalitu 🙂 takže přemýšlím o koupy🙂 btw:koukám že jsi ještě 3v1 ty jo už to máš za pár to je mazec jak to letí mi přijde včera co jsi psala že čekáte a ono už se to skoro klube ven🙂)

semy.cz
6. máj 2013

ahojky 🙂 zdravím všecky 🙂
dneska jsme konečně zas dodělala další kousek...sobíkové kalhoty pro Davídka....
hlavně určené na náš sobotní tradiční SAAB slet (auto kdo neví 😀 )
a ještě mám rozdělané podobné pro mladšího, jen ten bude mít podkald sobíků zelený 🙂

jsou prodlužovací tak jim oboum vydrží dost dlouho 🙂)