Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katkaela všetko krásne, ale modelka ja najkrajšia, nádherné bábo----- a ako pozuje..... no mami, foť ma.... 🙂
holky potřebuju poradit, ohledně teplákoviny - máte s nimi někdo zkušenosti - jak moc se sráží, drží barva nebo se sepírá? Doporučili byste některou z nich?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.batani.cz/batani/eshop/17-1-TEPLAKOV...
@rina76 z mtx mám teplákovinu jen s bambusem a ta mě teda nenadchla, strašně rychle se to vytahalo, zežmolkovatělo.
Jinou z mtx mám, nějakou počesanou, ale leží ve skříni, takže netuším, jak to vypadá.
Za elastickou z batani můžu lobbovat, je výborná, je sice tenčí (není počesaná), ale krásně padne, dobře se šije a nespírají se barvy, nežmolkatí.
Holky co máte letní miminka, myslíte, že se vyplatí šít body ve velikosti 56 s krátkým rukávkem? Nebo jenom dlouhý a krátký pak radši až v těch větších velikostech?
@rina76 Já mám taky dobré zkušenosti s látkami z batani, barvy mají nejlepší výdrž. (Třeba jsem si nadšeně koupila myslím od Hilca takovou tu teplákovinu s autíčky, a po pár vypráních vypadá jako po třetím dítěti, že to ani prckovi nedávám ven, to mě hodně zklamalo. Batani na rozdíl od toho drží 🙂
@rina76 jednoznačne batani..... šila som viacero farieb a všetky sú také isté ako ked som ich ušila, aj farba, ani sa nerozgajdali..... a mtx - mám alien - po 4 praniach vyblednuté, a ešteže som šila voľnejšie - pri šve sa púšťajú oká.... po každom praní musím znova prebehnúť OL..... a z batani som šila aj mikču, aj tá je perfektná.... no vlastne nie batani - od elišky z hromadky boli...... ale zdroj je ten istý, myslím rumitex
@evap19 já mám jedno na začátku srpna a jedno na konci srpna a maličkým jsem i v létě dávala s dlouhým rukávem, i když bylo teplo, mám to tak radši - a to léto uteklo tak rychle... Za mně teda spíš ne. A ta nejmenší velikost mi teda moc dlouho nevydržela, navíc jestli budeš mít ještě látkovky třeba..
@ucitelka70
@evap19
@laeela
@katka82
@anastazieb
holky všem děkuji za názory a zkušenosti, tak nějak jsem si myslela, že BATANI vyhraje - mám rozhodnuto 😉
Holky šila jste si některá návleky do šátku? Z čeho - bambus, merino? Potřebuju tý naší cácorce něco, ona přes tu léčbu má bohužel stále ledové končetiny, a v šátku to ještě horší, a já potřebuju něco co jí fakt jako zahřeje ale nepřehřeje, tak prosím, prosím 🙂

@katka82 Strašně se mi líbí ty kalhoty a pyžámko! 🙂