icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

abigail1
12. máj 2013

@katka82 Strašně se mi líbí ty kalhoty a pyžámko! 🙂

ellysa
12. máj 2013

@katka82 nádherné, chcem sa spýtať, to lemovanie na veste, je z jedného kusu??? neviem ako by som to dosiahla, môj náplet má tak max 50cm 😕 😕 😕 😕

a moja ďalšia dnešná prvotina-prvé tričko

katkaela
12. máj 2013

@palosek to je rozkošné !🙂 a ten štítok"dítě v látce"...to je odkial ?

katkaela
12. máj 2013

@semy.cz jeeee, manžel má tiež SAABa 9-5ku 🙂 kedysi aj na slety jazdil, ale odkedy staviame dom, je to auto v takom "stavebnom" stave, takže už radšej nejazdí 😀 a sobíci v akci sú úžasní 🙂

katkaela
12. máj 2013

my sa chystáme postupne na leto ...

elentari
12. máj 2013

@katkaela No to je nádhera! Krása! 🙂 Už se těším, až se dočkáme holčičky 🙂

ucitelka70
12. máj 2013

@katkaela všetko krásne, ale modelka ja najkrajšia, nádherné bábo----- a ako pozuje..... no mami, foť ma.... 🙂

sinala
12. máj 2013

@crawler já mám limit půlnoc a vstávám v 7 hodin, ale to je pro mně málo 🙂 a tělo si řekne samo 🙂 to znamená, že se mi stane taj jednou týdně, když ukládám ANdreje, že usnu s ním a probudím se až ráno 🙂 🙂 🙂 a sobota a neděle je jasná 🙂 🙂 🙂

sinala
12. máj 2013

@semy.cz krásné komplety 😉

bordino
12. máj 2013

jeden dnešní počin ode mě

sinala
12. máj 2013

@palosek taky super

silvie_z
12. máj 2013

@ucitelka70 děkuju za tip 🙂

petkasv
12. máj 2013

@katkaela nádherný, malá má vlásků, a ty kukadla 😵 😵 😵

rina76
12. máj 2013

holky potřebuju poradit, ohledně teplákoviny - máte s nimi někdo zkušenosti - jak moc se sráží, drží barva nebo se sepírá? Doporučili byste některou z nich?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.batani.cz/batani/eshop/17-1-TEPLAKOV...

jieff
12. máj 2013

@semy.cz to je tak krásná fotka! To se nedivim, že na kluky všichni koukali, moc se ti to povedlo. Na těch předchozích fotkách to tak dobře nevypadalo, jako takhle v akci!

semy.cz
12. máj 2013

@mahafi jojo střih vlastní 🙂 tak nějak na míru, ale s tím že nohavice jdou u obou prodloužit, tak jim vyddrží dlouho, pokud je nějak neprodřou 😀

jinak všem děkuju za krásné ohlasy 🙂

semy.cz
12. máj 2013

@katkaela jé tak to zdravíme kolegy SAABisty 🙂)) my tady do Rouidnice jezdíme každý rok, letos jsme byli už po šesté, takže taková už tradiční záležitost na kterou se těšíme už od vánoc 😀 před třema rokama jsme byli i na víkendovém sletu v Bavorsku.

katka82
12. máj 2013

@abigail1 děkuju 🙂 mě se ta barevná kombinace taky moooc líbí 😀
@ellysa to lemování je ze 2 kousků 😉 napojovala jsem to 🙂
@rina76 mě ta teplákovina z MTX vždycky strašně vybledne 😝 a taky se mi ve švu delají dírky 😖

lucijan
12. máj 2013

@katkaela ty tvoje kontrastní aplikace se mi vždycky moc líběj 😵

laeela
12. máj 2013

@rina76 z mtx mám teplákovinu jen s bambusem a ta mě teda nenadchla, strašně rychle se to vytahalo, zežmolkovatělo.
Jinou z mtx mám, nějakou počesanou, ale leží ve skříni, takže netuším, jak to vypadá.
Za elastickou z batani můžu lobbovat, je výborná, je sice tenčí (není počesaná), ale krásně padne, dobře se šije a nespírají se barvy, nežmolkatí.

evap19
12. máj 2013

Holky co máte letní miminka, myslíte, že se vyplatí šít body ve velikosti 56 s krátkým rukávkem? Nebo jenom dlouhý a krátký pak radši až v těch větších velikostech?

evap19
12. máj 2013

@rina76 Já mám taky dobré zkušenosti s látkami z batani, barvy mají nejlepší výdrž. (Třeba jsem si nadšeně koupila myslím od Hilca takovou tu teplákovinu s autíčky, a po pár vypráních vypadá jako po třetím dítěti, že to ani prckovi nedávám ven, to mě hodně zklamalo. Batani na rozdíl od toho drží 🙂

sinala
12. máj 2013

@evap19 no ono záleží jak velké miminko se narodí. Mám 2 letní děti a krátký rukáv nosili dost, jen my jsem začínali na velikosti 62 🙂

ucitelka70
12. máj 2013

@rina76 jednoznačne batani..... šila som viacero farieb a všetky sú také isté ako ked som ich ušila, aj farba, ani sa nerozgajdali..... a mtx - mám alien - po 4 praniach vyblednuté, a ešteže som šila voľnejšie - pri šve sa púšťajú oká.... po každom praní musím znova prebehnúť OL..... a z batani som šila aj mikču, aj tá je perfektná.... no vlastne nie batani - od elišky z hromadky boli...... ale zdroj je ten istý, myslím rumitex

semy.cz
12. máj 2013

@evap19 já mám ona kluky letní, ale ty malý jsme s krátkým využili jen hodně málo..... 😉

lucijan
12. máj 2013

@evap19 já mám jedno na začátku srpna a jedno na konci srpna a maličkým jsem i v létě dávala s dlouhým rukávem, i když bylo teplo, mám to tak radši - a to léto uteklo tak rychle... Za mně teda spíš ne. A ta nejmenší velikost mi teda moc dlouho nevydržela, navíc jestli budeš mít ještě látkovky třeba..

rina76
12. máj 2013

@ucitelka70
@evap19
@laeela
@katka82
@anastazieb
holky všem děkuji za názory a zkušenosti, tak nějak jsem si myslela, že BATANI vyhraje - mám rozhodnuto 😉

petkasv
12. máj 2013

Holky šila jste si některá návleky do šátku? Z čeho - bambus, merino? Potřebuju tý naší cácorce něco, ona přes tu léčbu má bohužel stále ledové končetiny, a v šátku to ještě horší, a já potřebuju něco co jí fakt jako zahřeje ale nepřehřeje, tak prosím, prosím 🙂

petkasv
12. máj 2013

@rina76 rozhodla si se správně, taky mám batani a to je luxus, nemolkuje, barva stejná i když je Bětka točí každý den, 3xdo týdne je peru, tvar stejný, fakt paráda 🙂 elastická teplákovina je prostě výborná 🙂

veronik77
12. máj 2013

@petkasv a nechceš návleky půjčit? 🙂