icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
12. máj 2013

@veronik77 já návleky mám, ale moje holky jsou prostě nějaký unikát a škrtí je mám tu troje značky a ni jedna nesedí ☹

katkuz
12. máj 2013

@mahafi paradicka 🙂 "pracovna" dovolenka 🙂 ten soft je fialovy?

veronik77
12. máj 2013

@petkasv já mám nějaké dospělácké, vlněné, délka cca 30cm, šířka dvakrát 8,5cm dole a 9,5cm nahoře...

evap19
12. máj 2013

@sinala , @semy.cz , @lucijan Děkuju. Doktor zatím tvrdí, že je miminko drobnější, i když ty jejich odhady 🙂 Chci si ušít tu 56 asi jenom tak dvě tři sady, tak na tu cestu z porodnice a prvních pár dní. Se zbytkem asi počkám, jak velké se nakonec narodí a jak rychle poroste, a třeba budu mít štěstí na hodné miminko, které mě nechá pak potřebné došít 🙂

sinala
12. máj 2013

@evap19 tak pokud to máš na první dny, tak bych šila dlouhý rukáv

katkuz
12. máj 2013

@evap19 ja som tiez za dlhy rukav pre novorodeniatko 🙂

macin73
12. máj 2013

@evap19 Já mám dítko srpnové a dávala jsem jen dlouhý rukáv. Prostě u tak malého miminka mi to prostě přišlo rozhodně lepší. Toť moje zkušenost a názor 😎

caramilla
12. máj 2013

@semy.cz nádherná fotka! 😎

semy.cz
13. máj 2013

@evap19 když víš co, ono i když bude teplo, tak takhle malé mimi musíš trochu obléct, protože oni ze začátku ještě nemají dobrou tu termoregulaci..jasný že když je vedro tak ne..ale jinak já stejně skoro pořád dávala bodyčka s dlouhým právě..... 😉

semy.cz
13. máj 2013

@petkasv na ty návleky bych možná zkusila merino vlnu, ta je fakt skvělá
my návleky využíváme docela dost a to téměř nenosím....
úplně nejvíc jsem je využila vloni přes léto, když mlaďoch chodil doma nahatej kvůli nočníku, tak měl jen tričko a návleky a bylo super jak mu to nožičky chránilo, i když lezl po zemi při hraní a tak 🙂 nikdy teda neprotestoval...

crawler
13. máj 2013

@sinala tak u nás bohužel ta neděle odpadá - kostel máme od 8 a máme to 25minut pěšky svižnou chůzí, takže s dvěma malýma dětma - holt máme budík i v neděli 😝

crawler
13. máj 2013

Holky další dotazy 😀

Koupili jsme nový kočárek a potřebuju k němu ušít nánožník, tašku na kočárek - z čeho? Na obojí tu kočárkovinu od Gábinky?neměla jsem ji v ruce, ale chválili jste ji tu.

a pak chci ušít malé ně co na křtiny - máte tip? stačí fotka na netu - se střihem bych si pak nějak poradila, ale potřebuju inspiraci 😀 díky moc🙂

mahafi
13. máj 2013

@katkuz díky 🙂, byla jsem u našich, takže M. si užívala babička a naopak, takže bylo trochu volnějc 🙂. Ten soft je fialový, barva odpovídá na té venkovní fotce.

kuna
13. máj 2013

@crawler nevím, jak tady v ČR (ale asi to bude podobné), ale my jsme od tchýně dostali něco v tomto smyslu, měli to v rodině už několik generací. Kdyžtak si vygůgli christening gown. Šila bych to asi z madeiry, vyšívat to ručně teda fakt nee 🙂

http://www.heirloomsembroidery.com/photos/Chris...
http://rosebasket.us/designs/christening-gowns/
http://www.googoogear.com.au/christening_gowns....

jam3
13. máj 2013

@crawler
Já bych určitě vzala tu kocarkovinu,je pevná a dobře se z ní šije. Materiál je to shodný s tím, co mám na sportaku i :golfkach.

@petkasv
Já mám navleky od monymonths a i když je Damik hubenour, tak se mu zarezavaji a už dlouho mu slibuju jiné.

katkaela
13. máj 2013

@semy.cz manžel povedal, že keď dostaviame dom a umyjeme auto, vydáme sa tiež na nejaky Saab slet, tak to sa možno aj stretneme 🙂

katkaela
13. máj 2013

@lucijan dík🙂 v tých kontrastoch sa celkom vyžívam 😀

janula18
13. máj 2013

Kto ste šili z bambusového aksamitu farebného aký je na šitie, a okraje treba dobre obšiť aby sa nefluskali, alebo nie je taký strapkavý material. Dik

katkaela
13. máj 2013

@crawler neviem teda čo sa dáva deťom na krstiny, ale možno by mohlo byť niečo takéto. Tie biele šila moja mamka Eliške na našu svadbu a modré sú zo sekáča a boli na vítanie občánkov. Ospravedlňujem sa za dosť pokrčený stav, vytiahla som ich po 1,5 roku z krabice😀

katkuz
13. máj 2013

@mahafi ďakujem 🙂

caramilla
13. máj 2013

@crawler kočárkovinu jednoznačně. Má i hezké vzorované 😵
Na křtiny my máme taky po generace obleček a je háčkovaný 😉
@janula18 obšít, ne, že by se extra třepil, ale celkem dost to pouští chlupy, bez začištění nevím nevím...

caramilla
13. máj 2013

Trocha semenění z pátka, aplikace na šusťák na Veritasce? Jedna báseň! Nejlepší stroj dob! 😀

janula18
13. máj 2013

@caramilla dik, obšívať to chcem, mám na stroji "overlok" ale nejaký iný ako vy, neobšije to tak dobre a čo som šila teraz z flanelu tak mi z toho trčia chlpy po šití

lillyzelvicka
13. máj 2013

@caramilla ty jsou úúúžasnéé 😉

kuna
13. máj 2013

dotaz 🙂 Dá se vůbec někde sehnat tenoučká tričkovina? Když si třeba koupíte letní tričko v H&M pro sebe nebo pro holčičku (klučičí jsem tam zatím nezkoumala), nebo v Zaře...je to takový tenoučký úplet, lehký, vzdušný. Proti tomu jsou všechny ostatní strašně tlusté (i Batani, Wendy, o MTX či Dadce ani nemluvím...). J. je v tričkách, co jsem šila, v horkých dnech strašné vedro. Rukama už mi pár úpletů prošlo, ale tomu, z čeho jsou tyto kupovaná trička, se to absolutně nevyrovná.

caramilla
13. máj 2013

@kuna a měla jsi MTX jednolíc bez elastanu? Já mám asi 3m limetky od @terezita kdysi a je tenulililinké. Co jsi měla z MTX za jednolíc?

kuna
13. máj 2013

@caramilla měla jsem tyto, teda měla jsem jich víc, ale na všechny si už nepamatuju 😉 ten poslední jednolíc sice moc tlustý není, ale na ty HM tríča to prostě nemá...

proužkovaný elasticky (ale modrý a červený) http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
elastický bio http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
jednolíc neelastický růžový s puntíkem, už ho na mtx nevidím, tak tady http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=65055377&tab=7

abigail1
13. máj 2013

Hezké ráno, vkládám pár fotek - kalhoty, klobouček a háčkovanou čepičku s podšívkou z úpletu.

barcav
13. máj 2013

@palosek nádherný 😵
@caramilla ty jsou krásný 😵 a nepotí se v tom šusťáku ?
@bordino krásná vestička 🙂
@katka82 nádhera, ta čepička je boží 😵 odkud máš prosím střih ? ta ťapičkovaná látka je super 😀
@semy.cz super 😀

sinala
13. máj 2013

@kuna já co mám jednolíce z MTX, tak mi přijdou hodně tenké a pak mám jednolíc z Wendy a ten je ještě tenčí a gramáž byla myslím 140