Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@janula18 ten aksamit je úplet, takže len na miestach, ktoré sa veľmi natiahnu môže ujsť očko, no keď sa to obšije, je to OK, musíš rátať akurát s väčším neporiadkom pri šití 🙂
ja som šila 2 pyžamká-overaly https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album...
@maryol ja by som si z neho chcela ušiť intimky alebo vložky ako robila @fionka1711.
Skúsila som spraviť čo som mala ceský bambusový flís spolu s flanelon ale okraje nie sú pekné lebo nemám kvalitný overlock tak sú konce také "strapaté"
@janula18 a skúšala si nôž dať nabrúsiť?
@ucitelka70 ja mám taký obyčajnejší stroj, tak ja si to vystrihnem nožničkami potom zošpendlím a zošijem. Ono je to fajn ale ked to operiem tak tie konce su také rozdrobené. V návode je písané že je tam overlock ale to úplne inak šije ako tie vaše overloky. Neviem strašne na riedko to robí vôbec sa mi to nepáči
@janula18 no pozri si v návode.. a v tvojom OL nie je orezávací nožík? no pofoť, možno tu niekto má a poradí ti
@kuna já myslím, že tenký a splývavý je jednolíc z viskózy.
http://www.batani.cz/batani/eshop/23-1-VISKOZA-...
Ale netuším, zda si myslela totéž 🙂
Já ho v ruce ještě neměla, ale mám v merku, chci pro sebe tričko podle posledního ottobre dámského, jak je ze dvou dílů, rukávy jsou střižené najednou s předním a zadním dílem. Je to model č. 2, Ottobre 2/2013.
Jen ještě tedy nevím, v které pětiletce se k tomu dostanu. 🤐 😀
@ucitelka70 no ja mám Toyotu a je tam že overlock je pod číslom 19, ale to ešte menej obšije ako č. 18 ktorých som šila tieto kraje na fotke 3,4,5 ked to operiem tak to vizerá 😝
@kuna presne rovnaká otázka ma napadla keď som včera bola v HM-ku a videla som tam krásné prúčkované tričko, že si také ušijem, ale potom som si uvedomila, že z čoho....asi si ho nechám kúpiť na narodeniny 😀
Inak ja som mala tie žlté tehotenské šaty, čo mám aj v albume, z jednolícu viskóza+elastan, ale to nie je celkom ono...
@janula18 hustotu stehov musíš mať nastavené na veľmi husté.... a potom sa ti nebude strapkať....
@maryol
@ucitelka70 len ja nemám nastavenie hustoty stehu to je ten problém.

@kuna no jo, s elastanem jsou silnější a ty potisky jsou taky většinou silnější (jak co). Toto si myslím, že by mělo být to, co hledáš
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...