icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
22. máj 2013

@katka82 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
22. máj 2013

@anastazieb nádherné 😵 😵

petkasv
22. máj 2013

@palosek no tak puntíky jsou dokonalý, odkud je máš ty syslíku 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

diapozitiv01
22. máj 2013

@anastazieb
Ako toto je fakt pecka 🙂, to oranzove lemovanie je z toho ally upletu alebo je to patent. Kuk to cez telefon a moc to nevidim.

palosek
22. máj 2013

@bordino je to myslím jednolíc s elastanem z hr.od Car. 😉 Je úža, škoda, že jsem nevzala víc 😉 Líbil by se i ségře pro malou. 😀
@petkasv

ucitelka70
22. máj 2013

baby, aká je riflovina od wendy?

crawler
22. máj 2013

holky, jaký je rozdíl mez lemovací gumou od vtc a od stoklasy? rozdíl je v ceně a mají i různé barvy, máte zkušenosti? já mám od stoklasy, ale z vtc jsem ještě neměla...

jieff
22. máj 2013

@allin moc děkuju za ještěrky jsou vážně boží! Už se těšim až se tu objeví v něčem zašitý...mě to bude asi trvat dýl...

medvidekponco
22. máj 2013

@crawler Mám gumky jak z vtc, tak od stoklasy a z elasu. Musím říct, že kvalitou jsou úplně někde jinde. Od stoklasy mi přišla černá gumka potrhaný a fakt hnusná. Ve vtc není zas takový výběr a byla tužší. Elas dělá měkčí a pružnější.

petkasv
22. máj 2013

@palosek děkuju, fakt to vůbec nevim, že tam kolečka byly, jsou boží 🙂 🙂

bordino
22. máj 2013

@ucitelka70 pružná 😀 je to normální úplet s 10% lycry 😀 Valila jsem oči, ale na balonový kalhoty bude skvělá.

@jieff na ND už má jedna ušitou ještěrkovou bundu a je úžasná!

ucitelka70
22. máj 2013

@bordino Takže to nie je riflovina, ale úplet so vzhľadom rifloviny?

veronik77
22. máj 2013

@bordino ta bunda je úžasná, škoda, že ty ještěrky fakt, ale FAKT nepotřebuju 😅

bordino
22. máj 2013

@veronik77 neskutečně se jí povedla, mě tak mrzí, že do nich teď stříhnout nestíhám....

@ucitelka70 no ono je to takové zvláštní... holky, pomozte mi, jak to vypadá?

ucitelka70
22. máj 2013

@veronik77 pošli mi prosím link, nech kuknem aj ja...

jieff
22. máj 2013

@bordino hoďte odkaz, ráda se taky pokochám🙂
@veronik77

barcav
22. máj 2013

já jsem na fleru narazila na tuto soft bundu z ještěrek 🙂
http://www.fler.cz/zbozi/jesterkovy-rej-3907113

sinala
22. máj 2013

tak ještěrky se mi moc nelíbily, ale na té bundě to vypadá hodně dobře

zuzu_epona
22. máj 2013

Baby, prosím prosím o radu: model č. 4 z Ottobre 3/2013 - píšu tam, že Framilon do pásu našijú na švový prídavok a potom prišijú náplet. Skúšala som to a nie je to vôbec pekné ☹ Jedna vec je, že nemám Framilon, ale lastin. Nedá sa to spraviť tak, že najprv na OL prišijem náplet ku nohaviciam a potom na ten šev od OL prišijem trojkrokým cikcakom ten lastin?

laeela
22. máj 2013

Já jsem se dnes překonala a došila dvě ufo :DD
2 týdny mi ležely rozdělané pyžamové kalhoty a dva týdny nastříhané díly - pouzdro na čtečku:

anastazieb
22. máj 2013

@diapozitiv01 díky 😉 Oranžové lemování je jednolíc z Batani 😉 Krásně k těm liškám, i k těm mývalům pasuje.

volpaia
22. máj 2013

@karchinka Díky za tip. Jen teda nevím, kde ho okouknout. Ani nikde na prodejně k vidění není? A jak je velký, když je složený?
Budu muset z některého ze svých požadavků asi ustoupit, ale nevím z kterého. Potřebuju, aby byl uvnitř dost velký, protože syn je dlouhán a většinou jsou dost krátké ty zádové opěrky. V tomhle je ten Cybex Callisto teda fajn, že záda má vysoká. Pak pořebuju, aby v pohodě vyjel do celkem prudkého a dlouhého kopce a taky z něj bez problémů sjel, bydlíme ve svahu. Teď mám na kočáru brzdu a celou cestu dolů přibržďuju. To u žádných golfek nepůjde, tak chci aspoň tu spojenou rukojeť, aby se lépe ovládal.

bordino
22. máj 2013

@barcav to je ona, tu jsem myslela. Skvělá,co?

mitape
22. máj 2013

@zuzu_epona ja to tam nedávam, ani nemám, podľa mňa zbytočnosť. našijem patent a hotovo, ani neprešívam. ale inak ten Framilon mi pripadá ako lastin

martulinecek
23. máj 2013

tak ty tuniky jsou moc hezké,jak se dělá ten vlnitý okraj ?a aplikace super,

martulinecek
23. máj 2013

přidávám ten klobouk na hlavičce,malá mě nechtěla pozovat tak je to rozmazaný

jancasoch
23. máj 2013

@katka82 ty trenýrky jsou perfektní, ten střih máš odkud?
@palosek tuničky jsou moc krásný a pampelišková královna taky 🙂

Neměla byste některá nazbyt 1m šedého letního softu? Potřebovala bych co nejrychleji, mám objednaný, tak potom bych buď vrátila anebo odkoupím.

bordino
23. máj 2013

Tak kromě toho, že po mě chce něco ušít naše pošťačka 😀 si mě odchytla i školková teta, že se jí moc líbí Jolančina oranžová vesta. A hned objednala pro své děti. Hlavně u té růžové mám stažený zadek, je pro sedmiletou slečnu, co už jde do prepuberty a hned tak něco neobleče. No a zadání :" Kytičky, ale ne takový, jiný, ona je vybíravá" nic moc, že 😀

jancasoch
23. máj 2013

@bordino musím tedy říct, že moje sedmiletá by skákala metrdvacet 🙂

bordino
23. máj 2013

@jancasoch mám a jede ke mě dneska máma, mohla by ti ho vzít na Dobříš