icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
23. máj 2013

@jancasoch vážně? Uffff..... já vůbec nemám představu, co takhle staré děti nosí, navíc Jolka má trochu jiný vkus, než většinová populace 😀

crawler
23. máj 2013

@medvidekponco díky moc za info!!!

petkasv
23. máj 2013

@bordino krásné 😵 😵 😵 na výtvor pro pošťačku jsem zvědavá 😝 😝 😝

crawler
23. máj 2013

@laeela jakoupak máš čtečku? manžel po ní taky pokukuje...nejlepší se nám zdá Amazon Kindle...nemáš zrovna tu?

@endousek jsi rychlík s tou ještěrčí bundou - je nádherná!!!

mia___
23. máj 2013

@crawler Tiez mame Kindle. Po mesiaci sme zistili, ze potrebujeme ja aj muz kazdy svoju. Bolo to super hlavne ked som kojila. Drzis jednou rukou a hned citas. Inak @sufik1 ma na blog super obal, robila som podla toho

crawler
23. máj 2013

@mia___ tak to je super reference, díky moc! 😵

petkon
23. máj 2013

@ucitelka70 ta riflovina je úplet, hodně tmavá modrá a jakoby s droboulinkými bílými tečkami, těžko se to popisuje, určitě z toho půjdou i legíny, já se chystám na trička pro kluky do kombinace. Zkusila jsem vyfotit:

jancasoch
23. máj 2013

@bordino tý jo, fakt? To by bylo super, já bych se za ní zítra stavila si to vyzvednout. Pokud bys ho tedy mohla postrádat tak bych pak poslala jiný anebo tedy zaplatím, jak chceš.

jancasoch
23. máj 2013

@bordino ona ta moje v žužu docela "letí" mě by z toho kleplo, pořád doufám, že jí to opustí a pořád nic.

ucitelka70
23. máj 2013

@petkon díky, tak niečo podobné mám doma, šila som z toho teplákovú súpravu pred nejakými 5 rokmi, je super padavá látka, teplá, nekrčivá..... a ľahučká.....

karchinka
23. máj 2013

@volpaia myslím, že ten Snap je teď všude vyprodaný, ale snad od června by měl být zase na prodejnách, v Praze určitě najdeš x prodejen, kde bude 🙂 na emiminu k němu najdeš "fanklub" a na youtube je nějaké to video, kde je hezky předvedený... jinak je celkem dost prostorný, myslím, že jeden z největších golfáčů, co jsou takhle skladné a lehké, my tam občas naložíme i našeho 4letého, který je taky hodně velký a má těch 20 kg a vypadá min. na 6 let, je tam taktak, ale vejde se a kočár ho uveze 🙂 ... je to podobný typ jako třeba Britax B-Agile nebo Baby Jogger Citi mini, ale měl by z nich být nejlehčí, fakt ta váha jde poznat, jsem ho včera zase jednou tahala v MHD.. přibrzdit nejde, ale má takové poutko na ruku, které ti ho v tom kopci může jistit - tady je třeba jedno hezké video:

https://www.youtube.com/watch?v=LJTAbYj-qhY

... jsem taky prošla hodně golfáčů a sporťáků, než jsem koupila tenhle a jsem spokojená

mitape
23. máj 2013

@petkon vyzerá to super. prosím ťa aké to je zloženie a hrúbka ?

@ucitelka70 budeš objednávať? by sa mi niečo zišlo

linteolinka0
Odpoveď bola odstránená
karchinka
23. máj 2013

já tady vždycky úplně koukám, jak to všechno stíháte? všechny výtvory jsou nádherné a nechápu, jak to tak dovedete hezky sladit, na to asi nemám oko... já zase jenom teď v Brně na výletě nakoupila nové látky, které mi tu opět budou ležet :D taky jsem tam sehnala střih na bekovku, co dělala @lenasss, ale nevím, jak dopadne... z jakého materiálu jsi ji dělala? vůbec nevím, do čeho střihnout

bordino
23. máj 2013

@jancasoch jo, jenže máma už nedělá na Dobříši, tak leda by se u vás stavila... kde bydlíš?

katka82
23. máj 2013

@jancasoch ahoj,ty boxerky jsou z Ottobre 😉 jestli chceš tak ti je obkreslím 😉 klidně mi písni do IP

katka82
23. máj 2013

@bordino jako vždy náááádhera 😵 😵 😵

petkon
23. máj 2013

@mitape to je riflovina (úplet) z wendy http://www.produktservis.com/katalog/sport-tex/... modrá

crawler
23. máj 2013

Holky, jaký střih byste mi doporučily na dámskou softku? Chci pro sebe a sestru - upravím si to...vím, že jste tu šily i podle nějaké mikči...něco z ottobre?

jancasoch
23. máj 2013

@katka82 a jaké číslo, něco mám doma překreslené, tak možná jsou to ony, ale na obrázku mi přijdou jiné než na té tvé fotce

@bordino já bydlím kousek od Bedřicha - "u penzionu", ale kdyžtak si můžu i za mamkou zajet, myslím, že jsi říkala, že bydlí v Rosovicích, není problém abych se tam zastavila.

mitape
23. máj 2013

@petkon vďaka, včera som hľadala ale asi slabo 😀

katka82
23. máj 2013

@jancasoch je to Ottobre 6/2010 střih č.16 😉

jancasoch
23. máj 2013

@katka82 tak to nemám, já mám z jiného OTT a ty jsou prostě divný 😠 mohla bys mi je tedy prosím překreslit?

katka82
23. máj 2013

@jancasoch určitě a jakou velikost?

diapozitiv01
23. máj 2013

Poprosim o radu, ked chcem dlhe rukavy zakoncit patentom (na ozdobu) tak mam ho trolilinku napinat pri suty na OL ci nie? Zase nechcem aby mi to nejako odstavalo ale ani aby mi to tam stahovalo. Dakujem

lenasss
23. máj 2013

@karchinka první jsem dělala z plátna a druhou z ryfloviny,ale tu už jsem podžehlovala vlizelinem bylo to lepší a lépe drží tvar 🙂 a určitě se povede uvidíš

crawler
23. máj 2013

@diapozitiv01 já natahuju vždy - podle potřeby pak víc nebo míň

jancasoch
23. máj 2013

@katka82 potřebovala bych velikost tak 98, nevím jak moc to tedy odpovídá. Budeš moc hodná

vkládám pár počinů včerejší noci....jen k tomu ještě "čebujeme" tu bundu 😝
soft kaťata pro našeho mladýho i s trikem 🙂

karchinka
23. máj 2013

@lenasss díky, zkusím to plátno s vlizelinem, jestli to bude uveřejnitelné, tak se pak pochlubím ;)

katka82
23. máj 2013

@diapozitiv01 určitě trochu natahovat 😉
@jancasoch kráááásnýýý 😵 O.K. obkreslím 98 a raději i 104 😉 pak mi jen písni adresu 🙂