icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
24. máj 2013

pokud si dobře pamatuju, tak holčičí spermie i embrya jsou odolnější než klučičí. Takže asi proto by ti chlapi se špatným spermiogramem měli mít větší pravděpodobnost mít holku - ale je to jen statistika. Co ale vysledoval můj táta, je to, že má významný vliv, v jakém prostředí člověk pracuje. Táta je letecký mechanik, od 15 let se hrabe v motorech, ráchá v chemikáliích a ředidlech, některé ty věci jsou tak nebezpečné, že rizikový příplatek za hodinu práce s tím je vyšší než základní plat 🙂 (ale měly byste vidět, jak to čistí troubu 😎 ).
No a všichni, co měli děti 2 a víc let po tom, co začali u podniku, už mají jen holky. Kluky mají jen ti z kolegů, kdo měli děti dřív. Horší je, že se bohužel málokdo dožije víc než 65 ☹
Rozhodně vliv na plodnost ten životní styl má, stejně jako stres, špatné životní prostředí, podle nějakých německých studií i ty jednorázové plínky. Ale zas je to jen statistika.

bulinka
24. máj 2013

@jitu22 tak to jsme na tom stejně 🙂, my máme doma dva prcky a oba jsou na první pokus 😀

ellysa
24. máj 2013

dobrý večer, minule som tu žobronila o strih na tepláky na traky a nič 😝 , tak som si ho musela urobiť sama, už teraz vidím čo pri druhých zmením ale vynosíme a hrací set pre dcérku k narodeninám (nápad je odpajcnutý)

anastazieb
24. máj 2013

@jitu22 můj muž pracoval léta u radiolokátoru, taky prý jeho kolegové měli všichni holky - a nic 😀

palosek
24. máj 2013

@zdeann my máme 3 holky a neměnila bych. Moje ségra po dvou holčičkách výhradně toužila po synovi...a tak to kalkulovala, až to vyšlo 😀 😀 😀

caramilla
24. máj 2013

Teda já čumím, o jakých intimnostech se tu vede debata na veřejném fóru 😀 😀 😀 😀 😀 To si musí někteří JEDINCI počíst 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Teorie o plodnosti a trenkách me rozesmály, ale kéž by platilo, že hodně očekávané a plánované děti trenkařů byly holčičky 😀 Páč někdo po Míně její garderobu fakt zdědit musí 😀

@anastazieb štítky jsou krásné! A kalhoty taky 😀

Jinak vkládám obrázků mé nové kolekce z látek z Allyfabrics 😀 a další...
Jasmínka je fakt profík, sice úplatnej, ale to nevadí 😀

caramilla
24. máj 2013

@jitu22 já si myslím, že to s tím zdravým životním stylem jsou stejně jen teorie. Protože nejvíc dětí a nejvíc plodní jsou ti, co to vůbec, ale vůbec neřeší. Nezodpovědní, kuřáci, chlastači, požirači polotovarů a odpadních potravin z obchodních řetězců, lidi s nižším vzděláním...
Já pro sebe jsem si udělala závěr, že problémy s plodností se chytají lidí, co jsou moc zodpovědní, moc plánují a o věcech moc přemýšlí. Chtějí mít vše dokonale načasované, naplánované a připravené ... Ale bohužel já nikdy nebudu nezodpovědná a nikdy nebudu umět věci neplánovat, to je asi můj životní úděl 😖

crawler
25. máj 2013

nemám čas nahrávat fotky i sem, tak aspoň link---ještě vyfotím na Lindičce 🙂
fler.cz/zbozi/paisly-ginghamovka-3917951

abigail1
25. máj 2013

Outdoorové kalhoty pro syna. Ve stejný den mi dorazila tato látka i softshell, tak jsem hned začla šít tyhle letní kalhoty, aby měl syn co na sebe v teplém počasí, ale asi jsem měla vzhledem k ochlazení raději ušít ty softshelky. 😀
A kým jsem se nechala silně inspirovat, je asi jasné na první pohled. 😅

jieff
25. máj 2013

špatný počasí a babičky příjezd mi dovolili zase něco ušít! Čepicky z jednolíce, šusťákovka z Kentu od animal a Reci sukně a kraťasy pro ty moje prťata. Ještě mám v zásobě jednu takhle pěkně kostkovanou košili...už se těšim až do ní střihnu 🙂

sleduju vás pořád, moc se mi líbí přibyvší obrázky. Musím vypíchnout hlavně ten krásnej pajc Ruttu Nuttu @piece (to se ti vážně povedlo) a všechny ty nový nepajcy od @anastazieb. Taky mam radost z fotek od @terezita jako vždycky!!

bordino
25. máj 2013

šiju leč odevzdávám tak rychle, že nestíhám fotit. Tak alespoň jedny capáčky pro Juniora, v roce jsou mu 20 malý...... 😕 😝

caramilla
25. máj 2013

kolekce skandinávské květy 😀

caramilla
25. máj 2013

@jieff ty čapule jsou dokonalý!

bordino
25. máj 2013

@caramilla ty kalhoty jsou DOKONALÝ! Ty kytičky....

abigail1
25. máj 2013

@caramilla Jako vždy krásné. Knoflíkové kytičky skvěle ladí s květovanou látkou.

anastazieb
25. máj 2013

@caramilla opět nádhera!!! Ty knoflíkový kytičky jsou úžasný 😉

caramilla
25. máj 2013

@anastazieb musela jsem jim udělat trochu propagaci 😀

martulinecek
25. máj 2013

kalhoty na spaní,na holky,třičtvrtáky,sice obyč,ale na to že jsem vůbec neuměla se srojem zacházet jsem na sebe pyšná malinko

sinala
25. máj 2013

@jieff super všechno, bunda je střih zorian?

jitu22
25. máj 2013

@jieff ta bundička se mi moc líbí, díky za inspiraci 🙂

@caramilla jsem ráda, že žiješ 😉 Věci jako vždy parádní, ale kytičkové kalhoty se mi snad líbí úplně nejvíc ze všech kalhot od Tebe, co jsem zatím viděla.
S tou plodností - to jsou statistiky. Je prostě mnohem víc párů, které mají problémy s početím. A rok od roku se navyšuje procento párů, kde problém je na straně muže. Tak ten extrémně stresový životní styl a špatné ŽP udávají jako nejpravděpodobnější příčiny. A asi se na tom bude podílet i to, že to prostě moc řešíme.

@anastazieb na radiolokátor jsem si teď vzpomněla - když měli stavět ten v Brdech a všude říkali, že je to naprosto bezpečné, tak můj táta říkal "houby, všichni, co kdy dělali s radarama, maj jen dcery".

jitu22
25. máj 2013

V týdnu přifrčely i moje štítky, tak tady pár fotek 🙂 Da sáčky jsou pro nás, zbytek půjde na prodej.

sinala
25. máj 2013

@martulinecek všechny tady máme radost ze všeho co ušijeme 🙂 , já mám radost i když ušiju jen obyčejný pytlík na špinavé prádlo 🙂

anastazieb
25. máj 2013

@jitu22 krásné výtvory i štítky 😉

petkasv
25. máj 2013

@jitu22 štítky josu roztomilý, ta vlnka ta je tam jako na propojení? Beruška je krásná 🙂

jitu22
25. máj 2013

@petkasv ona přechází zezadu dopředu. Já jsem si to nějak neuměla představit, jak to bude ve výsledku vypadat, takže v návrhu mi to přišlo super a teď jsem z toho taková rozpačitá... Ale postupně se mi začínají líbit 🙂

petkasv
25. máj 2013

@jitu22 vypadají fakt dobře 🙂

a_lexa
25. máj 2013

Mám takovej dotaz - předepíráte patent? A ještě prosím kdo (@abigail1 @caramilla) jste šil z toho černého outdoorového materiálu od Car na kolik je možné ho prát? 40? 30? Je mi jasné že bez aviváže, ale na kolik? A předpokládám, že bez předeprání.

abigail1
25. máj 2013

@a_lexa Ahoj, je možné ho prát na 30. Ano, bez předpírky.

a_lexa
25. máj 2013

@abigail1 Děkujííííí. 🙂