Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dobrá debata, manžel nosí slipy i trenýrky a oboje je podobně upnuté. Neupnuté jsou jen takové ty trenýrky, co se nosily kdysi a vypadaly jak široké ustřižené kalhoty od pyžama.
Co se týče plodnosti, tak jíst zdravě, sportovat a nekouřit na to vůbec nemá vliv. Když tak čtu ty diskuse o špatných spermiogramech, tak mi to připadá, že to je snad obráceně.
Jinak se mi potvrzuje teorie, že někteří chlapi umí jen holčičky a někteří jen chlapečky a minimum oboje. A co který chlap umí je dobré kouknout o generaci výš (případně o 2). Takže pokud má manžel sestru/y, tak mu holčičky půjdou, pokud bratra/y tak bych s holkou moc nepočítala.
Ještě mám teorii naprosto nepodloženou, že ti co mají problém se spermiogramem tak mají víc holky + případně ještě čím starší tím větší šance na holku (ale to jen ve spojení s horšíma spermiema).
Jo a ještě na jedné diskusi se objevila jedna teorie, že plánované dítě je holčička a neplánované chlapeček, ale ze vzorku 4 maminek a 13 dětí se těžko dělá statistika, ale tam to vyšlo teda na 100%. 😀
Takže můj závěr, pokud někdo chce jiné pohlaví, než se mu daří, tak buď adoptovat, nebo změnit otce.
no tak já se přidám taky, souhlasím, že u dětí to asi až tak nevadí. Můj muž na sobě v životě neměl nic jiného, než jednorázovku, a plodí, jen se na mě podívá 😉
Tak plánovaná holčička a neplánovaný chlapec u nás platí na 100%. Mám 3 děti.
Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať, kde nájdem strich na vrchné nohavučky PULL s patentami? Ďakujem 🙂
@mooncaa Myslíš to tak, že spermie nesoucí holčičí pohlaví má mnohem "težší" gen výbavu, proto když chlap dělá holky, tak má nekvalitní sperma?
@mooncaa ta to je teda špatná teorie, můj manžel je ze tří kluků a má dvě holky 😝 😝 😝
to je dneska debata fakt, taky existují pověry o tom, že když je chlap starší dělá holky a naopak, nevím, můj je o 12let starší, Rozárku jsme si opravdu udělali v den ovu a čekala jsem kluka a když jsem ležela v porodnici na rizikovým, bylo mi jasný že to prostě bude holka, nedočkavá jako Bětka, jo a pak se taky počítají měsíce početí a rok matky a takový tak přesně podle toho mi vyšlo že Rozárka měla být kluk, v kapele a manželovy fanynky na to sázely a prohrály všechny, naše Rozárka fakt pindíka nemá 😝 😝 :- p 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
tak teda debata dobrá, mi měli špatný spermiogram a máme klluka, který byl hoodně moc plánovaný 😀 😀
pomooooc 😔 už se tu hodinu mořím s nasazováním jezdce na metrážový zip a nejde mi to ☹ už jsem ho používala, ale moje úspěšnost je vždycky tak 1:100 😝 😝 😝 nasadit se podaří, ale když zapínám, tak se zapne jen pár těch paciček a zbytek se rozjede 🙄
tak taky vyvrátím pár teorií :D máme dva velice dobře plánované kluky 😀
bratr má sestru, přesto máme kluky, spermiogram má manžel naprosto v pořádku a bylo mu přes 30 v době početí, takže ne úplně mladík...
@mooncaa ale tvůj závěr je nejlepší, ten mě rozesmál 😀 😀 😀
myslím že my spolu prostě umíme jen kluky, takže na třetí pokus to rozhodně zkoušet nebudeme...mám dvě kamarádky který na tom byli stejně jako my teď a šli do třetího pokusu...obě maj 3 kluky 😀
@michamicha ahoj 😉
já teda metrážový zip dělala jen jednou zatím, ale nasazovala jsme tak jsme si rozevřela jen prvních pár zoubků..cca 10 a z té strany nasadila...jakoby odspodu..šlo to teda asi na 3tí pokus ale šlo to v celku dobře...
ale holky jsou určitě zkušenější určitě poradí nějaký fígl...
@medvidekponco Myslím to tak, že když je nekvalitní sperma, blbá morfologie a tak, tak když se oplodní hromada vajíček, tak se postupně embrya přestávají vyvíjet, případně se hodně potrácí a když se konečně nějaké embryo pořádně zahnízdí a těhotenství udrží, tak je to holčička. Protože my holky vydržíme asi vše. Je to jen teorie, ale kamarádka chodí na nějakou diskusi, kde holky čekají miminka po IVF a hlásila, že to už je teď 15. holčička a zatím žádný kluk. Ale nevím jaké kdo měl problémy, ty holky neznám. Já znám i pár kluků po IVF, z toho, co znám je to 50:50.
Ale stejně by mě zajímalo, zda někdo dělal nějaký průzkum a co mu vyšlo.
@semy.cz no já vím jak na něj, nakonec se podařilo ho zapnout, ale strašně mě to rozčiluje, že se mi to vždycky povede až na X-tý pokus 😝 😀
@mooncaa Já byla na semináři o genetice. Tam nám vysvětlovali, že spermie co nese klučičí pohlaví, má jako lehčí bagáž na zádech, tak je rychlejší. Kdež to holčičí nese těžší batoh. Což může lehce podpořit tvou teorii 😀 Defakto záleží na mnoha faktorech.
@medvidekponco jj chlapi maj hold ten život lehčí už před početím 😀 😀
@michamicha jo tak to chápu 🙂) tak hlavně že se nakonec podařilo 🙂
@anastazieb štítky jsou překrásný! to jsou vytkávaný?
@lucijan díky, ano 😉
@anastazieb můžu se zeptat na kolik vyšel 1kus, když do toho započítáš absolutně všechno? jsou krásný 😵
jinak teorie sjou dobré🙂
spermie nesoucí holky jsou poamlejší, ale dýl vydrží a klučičí jsou rychlíci, ale životnost nic moc, takže když chcete kluka, styk den před ovu nebo v den ovu a když holky, tak den po ovu nebo třeba 4 dny před ovu...u nás souhlas s touto teorií
@michamicha ja práve robím s tým zipsom.... a niekedy zapnem za sebou bez problémy a niekedy idem palec vylomiť.... ale väčšina sa dá v poriadku.. a tie hrubšie išli lepšie, ušila som dcére do manželskej postele zo starého ľanového plátna plachtu na štýl ako ochrana matrace býva - zospodu tenká plachta a zhora hrubé plátno... a spojila nekonečným zipsom.... a konečne sa nešmýka a nehrnie plachta.... tam som dávala 5mm zips a maxxxxí spokojnosť
@anastazieb hezké, tepláčky i štítky - také mě zajímá cca cena 😉
@anastazieb , ty štítky mě také zajmají prosím info 😉 😉
@anastazieb tepláčky jsou úžasné - ta látka mě dostává čím dál víc. Asi do ní půjdu (pokud ji seženu). Jinak šťítek úžasnej a také se přidávám ke zvědavcům na kolik vyšel a jaký musel být odběr - pokud to není tajné. 😉

@bordino papagáj je vostrej 😀