icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

misao
26. máj 2013

@piecee ten můj měl patku podloženou kouskem látky, kousek jsem našla 2 metry od stroje a od něj asi 10m nití :D....ale nový kaťata mi neušil, neřád :D

dash1536
26. máj 2013

Ahojte. Som tu nova a nova aj co sa tyka sitia. Par stran som si z toho mnozstva stihla precitat a tiez sa pokochat vytvormi na fotkach. Chcem sa vas opytat na skusenosti s merino vlnou alebo bambusom. Rozmyslam nad tymito materialmi kvoly nasmu malemu. Ma atopicku pokozku a nejak zohnat pekne oblecko je problem v tejto kvalite. Tak oprasim stroj a idem sit🙂))) Este som to neskusala tak vas prosim o rady. Aka je zrazanlivost? Nech nevystrihnem male🙂)) som len zaciatocnik v siti🙂)) a mate aj skusenosti co sa tyka deticiek? Ci je to naozaj lepsie a ci sa im ta pokozka tolko nedrazdi. Dakujem🙂

ucitelka70
26. máj 2013

@piecee ja by som šla do opravy..... možno len pár korunová záležitosť

ellysa
26. máj 2013

tak dnešný výtvor, myslela som, že tou červenou to pokazím ale práve sa mi to tam páči-minul sa mi tmavomodrý patent

bordino
26. máj 2013

@dash1536 ahoj a ať se daří! Můj malý nemá přímo atopický exém, ale hrozně citlivou pokožku, první léto po narození byl jeden strup. Jediné, co mu pomáhalo, bylo bambusové oblečení. Merino vlna se na AE moc nedoporučuje, může dráždit, nicméně Jáchymovi nevadí. K srážlivosti - když ti přijde látka, napřed se předepírá na teplotu, jaou to budeš prát, ona se tím vysráží a pak už může šít a nic se s tím nestane.

sinala
26. máj 2013

@dash1536 vítej mezi náma 🙂
látky si přes stříháním musíš předeprat a tím se vysráží a pak už by měly být dobré. Merino jsem vyprala normálně na 40 na nešetrný program, ale pak to oblečení peru v ruce. Bambus je v pohodě, ten peru normálně v pračce.
Jen když budeš šít tyto materiály na normálním stroji, tak použij nějaký pružný steh, aby Ti pak nepopraskaly švy při oblékání, tyto materiály jsou pružné

zikie
26. máj 2013

Jdu se sem vysemenit. Dneska jsem zkoušela blbnout s doma vyrobeným razítkem z moosgumi. @bordino Kde jsem se inspirovala formou i vzorem je celkem jasný, že... 😉 A jedny z kraťáky na zkoušku z nového džíno-úpletu.

dash1536
26. máj 2013

Jeej dakujem vam🙂no vidno ze sa este musim vela ucit. To s predpranim ma nenapadlo. Doteraz som akurat tak obliecky na vankus sila:D Ked vidim co vsetko sa da vytvorit tak mam velku chut sa do toho pustit. Najskor asi na necisto:D Chvalabohu nas druhy certik je dobre dieta a dopraje maminke cas na zaluby🙂 a kde kupujete tieto materialy? Citala som niekde v tejto diskusii o Myllymuksut. To je co zac?🙂

bordino
26. máj 2013

@zikie to je nádherný!!! že mě to nenapadlo... (kde je smajl tlučící hlavou do zdi?????) naštěstí jsem v tom Flex texu sehnala supr jednolíc s hvězdičkama, měla jsi jít se mnou 😀
a také jsem tiskla, musím nafotit, taková divočina 😀

stassy
26. máj 2013

Prosím, prosím.. neměla by tu některý zdejší sysel látku vhodnou na plášť (historický kostým)? Nejlépe vlněnou.. Třeba nějakou zbytkovou metráž z Flex-Texu..
@bordino Kde tam vlastně mají ty levné kousky? Já tam byla ve čtvrtek a nic nenašla.. Pro mě tenhle obchod velmi nepřehledný..

bordino
26. máj 2013

@dash1536 Mylly je nádherný, leč dost drahý plus je to objednávání ze zahraničí. Já šiju z tohohle bambusu, není teda vzorovaný, ale hrozně příjemný http://www.postaramese.cz/bambusovy-jednolic-p-...

bordino
26. máj 2013

@stassy nepřehledný je maximálně.....jak tam stříhají tak vedle toho vpravo
přemýšlím, jestli bych tu něco našla...

dash1536
26. máj 2013

@bordino akurat som na ich stranke.na tej mylly. Wau. Krasne veci, ta cena to je pravda:(
Uz si viem presne predstavit co z toho usit. Idem kuk aj ten link od teba.

sinala
26. máj 2013

@dash1536 pak je bambus na sijemdetem, většinou kupujeme přes net. A pozor, pozor, většina švadlenek, která se zapojila do této šicí diskuze má i overlock 🙂 🙂 🙂 a je to fakt super na úplety a když se s ním naučíš, tak i velice rychlé 😀

dash1536
26. máj 2013

@sinala ten overlock mi aj maminka spominala, ze je uzasny. Aj ona sijea chysta sa na obnovu " strojovej zakladne":D
Tak asi si budem chodit sit k nej🙂)))

bordino
26. máj 2013

@sinala jo na sijemdetem jsem úplně zapomněla, díky za doplnění

allymally
26. máj 2013

@caramilla já za to nemůžu 😀 snažím se, jak nejvíc mohu, ale zahučeli dobře 😀

dash1536
26. máj 2013

Pozeram na mylly tu cast, ze kde sa to predava. Lebo sak cim blizsie, tym menej za postovne🙂)))) Ja som sa do tych latok zamilovala🙂 A ze Slovakia. Nepoznate to?Celkove sa na nete nejak v tomto neorientujem, kedze pred barakom mame suprovu Metraz. Akurat tu u nas nemaju taketo materialy:(

caramilla
26. máj 2013

@ellysa to je absolutně dokonalá látka! 😎

dash1536
26. máj 2013

@bordino uz tam mam aj vybrane nejake veci. Na tom sijemdetem🙂

caramilla
26. máj 2013

@allymally ne, ty za to MŮŽEŠ! Můžeš za naši posedlost, závislost, můžeš za neskutečnou poptávku, je to jen a jen tvoje chyba 😀 😀 😀 😀 (= děkujeme) 😀

caramilla
26. máj 2013

@medvidekponco ne, sepsala jsi to perfektně, Ctrl+C a Ctrl+V a vložím to na web, jo? 😀

allymally
26. máj 2013

@caramilla hele, hele, dneska nééééé 😀 😀 😀 😀 dneska na mě svádí všichni všechno...moje mamka, že neumím posadit dítko do kočáru...můj manžel, že jsem urazila zrcátko u auta (to on do toho kopl, když jsme si přes bránu hráli volejbal) a teď Ty 😀 😀 😀 no co se dneska dozvím 😀

ucitelka70
26. máj 2013

@dash1536 skús pozrieť aj na mmb

dash1536
26. máj 2013

@ucitelka70 aaa co je to mmb? 🙂

dash1536
26. máj 2013

Jeziiiis stojim si na kabli:D uz vieeem. Sak mimibazar!:D

evap19
26. máj 2013

@dash1536 Ahoj, souhlasím s tím, co psaly holky, jenom mám takovou zkušenost, že na své atopické pokožce nesnesu jakékoli, i zaručeně nekousací nejjemnější merino. Dokonce mě koušou i takové ty funkční speciální úplety, co mají z rubu bambus nebo bavlnu a zvrchu vlnu, aby nebyla přímo na kůži 😅 Nedávám vlnu přímo na tělo proto ani malému, který má taky trochu ekzém. Takže bych doporučila nejdřív vyzkoušet, jestli to bude dítku fakt příjemné, než si nakoupíš zásoby 🙂

evap19
26. máj 2013

@dash1536 A naopak bambus je opravdu strašně příjemný, ten můžu jenom doporučit 🙂

bordino
26. máj 2013

Kurňadrát, teď koukám, že třetího je už příští pondělí??? Kdo Jáchymovi ušije tu didaktickou kostku k narozeninám?????? Uááá, já žila v tom, že mám ještě 3 týdny čas....

bordino
26. máj 2013

a né, on má vlastně narozeniny 4. ;-D tak to stihnu, vypustím nějakého Číňana ze sklepa 😀