Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla kopíruj klidně. Teda, ale jsem docela ráda, že mám tu starší verzi expression, ale zas když nad tím přemýšlím, tak autíčka, želvičky a lodičky...hmmmm... to byl se šiklo 😀
Baby, ako docielit aby CL (Janome 1000 PCX) viazal spodne oka uz od uplneho zaciatku latky.
Vzdy mi tam spravi odskok kym ich zacne viazat.
@stassy mám tu přímo látku na plášť - baloňák. zelenou olivovou a růžovovínovou. Ale teda fakt plášť, nic teplého.... brala jsem to právě na kostým, teda na šaty... hele jinak kostýmy mám, ale teda dámský a pánský vel xxl... a plášť jsem dělala ze starý šedivý deky jen jako půlkruh. Můžu půjčit, ale je to teda mimo tvou velikost, leda bys tam k sobě nacpala všechny své 3 děti
@piece hele tak přemýšlím, že ten pedál od veritasky od terezita asi skončil u mě. Taky šil jak splašený... teď ten stroj má máma.... to je ta kojicí demence .... ale vzhledem k tom, že kojím asi tak 20 hodin denně, tak mám asi nárok 😖
@sufik1 ako zvládaš všetko? kojenie, látkové plienky, drobca, manžela.....? predpokladám, že nie si na všetko sama..... a kojíš vždy obe naraz?
@bordino no jak kdy, většinou se krmí a řvou na střídačku... ale ne, jsou zlatíčka. Jde to. v noci spí i 4 hodiny. zítra uvidím na kontrole jak přibírají. Ale já bych se potřebovala dát zdravotně do pořádku, lítat mezi tím ještě obden na kontroly do Podolí je fakt náročné... zaplať pámbů za babičky...
Tak som objednala na bubulakovo.sk na skusku bambus od mylly. Zelene zabky🙂 uvidim ako mi to pojde a potom nakupim viac. Mam strih na bodynka jednoduche tak hadam s pomocou maminky to zvladnem🙂 maju tam v celku fajn latky. Akurat som netusila ze tie zahranicne tolko stoja 😀 uz si robim zalusk na uplety🙂 to pre starsieho. Len mi hovorila mamina ze sa to tazko sije. A inak... tie BIO uplety to je ina palka ta cena🙂 som netusila ze to tolko stoji. Nejaky Lillestoff ci co som tam nasla
@diapozitiv01 můžeš si před začátek šití dát kousek odstřižku a pak najet na výrobek, také se mi to stává 😉 😉
@dash1536 biobavlnený úplet je aj na detivbavlnke, popozeraj celú ponuku.... aj pekné látky pri nemeckých úpletoch, a ceny oveľa prijateľnejšie...
@diapozitiv01 začni si najprv na nejakom zbytku a potom prejdeš na diel čo chceš šiť 😉
baby, kde zozeniem strih na overal pre mimco 0-3 mes, prip. 3-6 mes..prip. kupim, ak niekto ma.
chcem sit zo softshellu, nieco ako vrchne oblecenie do satky. diky
Holky, zase jdu s dotazem. Co by mohlo být špatně, když se mi pokaždé, když začnu šít na rovnostehu, na začátku šmodrchá zespodu nit? Po třech stehách je to ok. Nějak nevím, co udělat jinak... Díky za tipy.
@caramilla chci se zeptat, kam se chodí na ty etikety? Já po nich už dlouho toužím. Říkala jsem si, že bych si spáchala nějaké svoje logo, ale s tím minimálním množstvím 1500 ks, to teda bych byla zásobená asi řádně 😀 A jak to vychází cenově?
moje víkendové tvoření - trika pro klučíky a teplákovka pro naši slečnu (jen co do ní doroste). A doufám, že nebude moc baculatá, jinak ty tepláky neobleče 😀
@jitu22 Takže ne až tak životní styl, ale pracovní styl je to, co ovlivňuje plodnost. Neříkal táta jak to je s radioaktivitou? Manžel v ní pracuje celkem hojně (v rámci všech povolených limitů), ale na rozdíl od široké rodiny, co mají všichni samé kluky, on těch holek má poněkud dost, jinak 1. kluk byl počat před tím, než v radioaktivitě začal pracovat.
@bordino ty mě teda bavíš 😀 Se narodil kolem půlnoci, že nevíš, jestli 3. nebo 4. ? 😀 Překvapily tě synkovy narozky stejně jako mě překvapili letos Vánoce 😀
@arlette Dělá to mnoho firem, můžeš si poptat kalkulaci. Budou se tady dělat společné handmade a takové nápisy, ty podle mě na domácí a občasné šití na zakázku bohatě stačí. Cena je hodně moc závislá od plochy etikety, přes barvy po druh zpracování. Pohybuje se baj voko 1,5 - 3 Kč/ks

@dash1536 aj na sk stranke detivbavlnke.sk skus 🙂 Ja som tiez len taky zaciatocnik,ale teda penazi za latky som uz oplieskala viac nez dost 😀 😀 nebezpecna zavislost je to....