Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@laeela Dík, tu žlutou od jehličky mám 20cm, ale potřebovala bych aspoň 1,5m na košili :(
holky prosím prosím smutně koukám 🙂 nemáte někdo doma metr té sovičkové látky?? Já ji už v Jysku nikde nevidím a potřebovala bych jí ještě ten metr.Nemáte teda někdo doma nasysleno ?? moc by mi to pomohlo 🙂
@a_lexa dceru stříhá sousedka cca od 10 měsíců. Vzdy ji to tak tyden předem říkám a vzdy to bylo dobré. Dřív jedna stříhala já držela a říkala co se děje. Teď chodíme na stříhání do party "s tetama". "Tety" si teda i hlavy od kadeřnice nechají hlavu barvit, Veru to pozoruje a pak kadeřnici ve 2 letech řekne , že jen ostříhat. Dokonce si potom doma byla ochotna umýt hlavu( to byl vzdy problem).
Preji hodne uspěchů. Veru chodí na kluka cca každých 5 týdnů.
tak sa sem zase votriem 😀 tu sa teda deju veci - ani nestiham reagovat na tolku krasu, fakt klobuk dolu vsetkym 🙂 🙂 🙂 moje nie su take krasne ale mam z nich radost (ako kazda zo svojho vyrobku 😀 ) softky na bezne nosenie - ta macka co vykuka z praveho vrecka mala byt povodne na strechach aspon dvoch domcekov, ale ked som vystrihla jednu, tak ma presla chut... 😀 a babika Zojka je uz oblecena...
@crawler ten uplet se netrepi, takze se to da rovnym stehem obsivat 😉 Plus ten vliesofix - drzi to dobre.
Ahojky 🙂
Tak njsem dneska v rychlosti došila dárky pro kluky ke dni dětí 🙂
Juráškovi mazlík se stužkama na hraní a Davídkovi košík na First Bike 🙂
zítra jedeme na prodloužený víkend na Šumavu (asi zmrznout) tak jsem to musela dodělat dneska 🙂
a to si musím ještě našít poutka na ty softový kalhoty když je tam využiju a zítra dopoledne zabalit..a dnes jsme celé odpo pryč :D
no asi večer to jistí 😀
@sislik2010 @sinala holky díky. Asi budeme muset pořád zkoušet. Byli jsme v kadeřnictví (seděl mi na klíně - když seděl sám, tak pořád slejzal ze židle) a pořád koukal na kadeřnici a na ty nůžky v ruce 🙄 tak z toho nic nebylo. Já jsem ho poprvé vzala strojkem asi tak v 5ti měsících - to se moc nehejbal a bylo mu fuk co se kde děje. 😀 😀
@katkuz nádherné, ty domečky jsou boží!
@semy.cz boží!
@palosek málo smajlíků, co? 😀 Navíc majitelka toho obchodu je moc sympatická závislačka na Amy a doslova ji žere a sama v tom topí prachy, což mi je sympatické. Ona ji Jehlice a Mellu jsou fajn baby, prý... ale tak já radši podporuju ty méně profláklé, aby byla pestrost 😀
tak tady ještě moje sukně - ideální střih na sedmiměsíční pupík 🙂 Tu tyrkysovou jsem si šila na nedělní slavnost požehnání mojí nejmladší neteři a málem jsem umrzla. Bylo 8st a vytrvalý déšť. Nic moc jiného už neobleču. Jsem se těšila, jak to bude s letním miminkem na pohodu s oblečení a asi se fakt střelím do hlavy 😀 A střihla jsem ji moc velkou - v zrcadle mám zjevně větší zadek než v reálu (což mě potěšilo tolik, že mi ani nevadí, že jsem to zkazila)

@a_lexa chodíme s malým k holiči od 11 m, on se dívá, protože je v jiném prostředí a holička kmitá jak o závod 🙂 . Ale je fakt, že on je klidný