Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@volpaia na živo jsem viděla Snapa jenom v zelené a červené (tu máme, je to taková ta červená Ferrari), zelená je nudná, je strašně světlounká, taková hrášková... hnědá je prý taky světlejší než na obrázku, prý takové latte nebo capuccino, ale neviděla jsem... zkus kouknout na emimino na diskuzi k tomu kočárku, holky tam dávala nějaké fotky, mělo by to být někde v první třetině, protože jinak je tam nakecaných skoro 60 stran :D a rukojeť - já mám 165 a manžel 190 a ani jeden si nestěžujem, tak nevím :D ale asi to bude i tím, že se i plně naložen fakt strašně lehce řídí... chtělo by to fakt vyzkoušet, ale vím, že byl komplet vyprodaný, tak snad ho brzo dodají
Ahoj holky, omlouvám se, že se tak vtírám. Strašně obdivuji vaše umění. Já jsem zatím hodně velký začátečník. Dnes mi přišly první dva časopisy Ottobre - zatím jsem používala historické (a tím myslím opravdu hodně staré) Burdy. Už se moc těším, ale chtěla jsem se zeptat odkud tak bráváte látky? Bohužel v kamenných obchodech jsem zatím moc velký výběr nezaznamenala. Nebo minimálně v těch Brněnských kam chodím 😅
@zuhur ještě www.umelluzinky.cz
Chci se zeptat. Jakou jehlou šijete softschell. Strečovou nebo obyč. A uvazuji jestli si pro sebe mam koupit jarni nebo ten normalni soft. Dceri usiju kalhoty z obou a pro sebe na vychazky s ni a nebo se psama jestli me bude stacit jen ten jarni i na zimu. Zimomřivá moc nejsem, vetsinou to odchodim v nejakych tenkych teplacich.
Diky za radu.
@sislik2010 soft normální jehlou 80/90 a hlavně ostrou 😉 😉
@sislik2010 ja mela na zimu i do snehu letni softshell kalhoty a stacilo to bohate. pro deti mam taky oboji verzi 😉
Prosím nemáte doma někdo zbyteček úpletu Dinoušové hnědí, ráda odkoupím? http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/7-1..., malej se zamiloval do dinosaurů a už ji nikde nemůžu nají ☹
@zuhur Moje srdcová záležitost je tento obchůdek http://www.atelier-magenta.cz/ a ještě hodně toho je na Fleru 😉
@sislik2010 Určitě minimálně 80tkou. Švy, kde máš více vrstev (takové to u zipu, u kapuce), tak doporučuju 90 - 100 a nebo jeans, 80tka se mi láme. Soft na zimu já doporučuju zimní, je jak na procházky, tak na sáňkování, zimní se dá sehnat paropropustný a nepotí se ti půlky. Ten letní má hodně špatně parametry paropropustnosti a už prý se v něm paří prdka. Ale já sama jsem si z něj kalhoty vůbec nešila, takže osobní zkušenost nemám. Jinak bych řekla, že na zimu je stejně silný jak silnější rifle, ale je to jen odhad🙂 Já letní vůbec nemám, jen zimní.
@bulinka tenhle úplet moc nedoporučuju, strašně se opírá... Dinosauří je třeba tady http://www.dumlatek.cz/detsky-uplet/7460-detsky... neni sice tak pěknej, ale drží dobře, mám ho ráda 😉
a slyšeli jste novou pranostiku?
Březen-za kanma vlezem
Duben-Ještě tam budem
Květen- Topím jak kretén 😀 😀
@anastazieb moc děkuju 🙂
Tak jsem opět projížděla látky na netu a musím přiznat, že jsem ráda že mám kluka. S holčičkou bych jich měla doma asi tak 10ti násobek. No to bych asi už neměla ani žádný domov 😀 😀 Jo a omlouvám se že odbočuji, ale potřebovala bych ostříhat prcka než z něj bude mánička nemáte nějaký typ jak na to - když o on chvilku neposedí a na klíně pořád koukal co jako ty nůžky chtěj a otáčel se za nima. (je mu 13 měsíců)
baby môžem používať na šitie oblečeia ten elastický rovný steh (tri čiarky vedľa seba) som teraz šila šatky na krk a zistila som, že keď použijem ten, tak sa mi látka tak nevlní ako pri cikcaku, len či to môžem použiť aj na oblečenie
nemá někdo typ na balvnu s potiskem dřeva?
@medvidekponco měli v Ikea, ale asi už stáhli....
@evap19 jestli se orientuješ i na MMB, tak hodně látek se dá najít i tam
@sislik2010 džínovou a nikdy mi nevynechávají stehy.
@caramilla ježiši...ještěže jsem o tomto eshopu doteď nevěděla, to by byl průvan v peněžence 😀 😀 😀
@medvidekponco já jsem kupovala v hnědé, žluté a zelené tuto:
http://www.veselajehlicka.cz/latka-drevena-text...
Ale netuším jestli jí ještě někde mají, nenašla jsem.
Našla jsem něco tady:
http://www.patchwork-studio.cz/patchwork/eshop/...

@zuzka72 já myslím, že je to ta desítka vdruhé řadě