icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
29. máj 2013

@jitu22 Ta tyrkysová je mazecová! 😀

bordino
29. máj 2013

@caramilla kuš 😀 já mám v plánu pajcnout podle fotek Tranquillo 😀

diapozitiv01
29. máj 2013

@ellysa
perfektne je 🙂, mala si vidiet moje prve body 🙂))

diapozitiv01
29. máj 2013

@ellysa
aj mne sa moc paci ale to postovne ...

ellysa
29. máj 2013

@diapozitiv01 no nechám si zájsť chuť 🙄 keby som aspoň výrobcu vedela,možno by sa dala zohnať niekde

zuzu_epona
29. máj 2013

@ellysa Paráda, krásne body, ja som si ešte stále na body ani na tričko netrúfla 😒 Ale teplákov už máme našitých do zásoby 😀

zuhur
29. máj 2013

@katka82 @petkaach děkuju. Do nohavic mu ještě dám na čas gumičku - teď jsou mu delší a pak časem vytáhnu. No mám se co učit, ale jsem na sebe pyšná, že jsem se vůbec k něčemu podobnému dokopala.
@jitu22 sukně jsou parádní. Moc ráda bych ušila něco podobného i pro sebe.

ellysa
29. máj 2013

@zuzu_epona nebolo to nič ťažké, ja som si zasa netrúfla na pásik na tretiny a dala som lemovaciu gumičku, ktorú musím nabudúce viac naťahovať

jitu22
29. máj 2013

@zuhur to je začátečnický projekt - mám rozpracovaný fotonávod, co si objednaly některé holky z druhé šicí diskuse, kam chodím. Tak brzo bude u mě na blogu (jituli.blogspot.cz) 🙂

zuzu_epona
29. máj 2013

@ellysa Presne toho lemovania sa bojím aj ja. Asi to treba začať proste skúšať. Mne je trošku ľúto tých krásnych látok, že ich pokazím. Pekne si to spravila s tou lemovacou gumičkou.

zuhur
29. máj 2013

@jitu22 tak to se ráda podívám. Strašně nerada ukazuju nohy a jak jsem mrňavá tak mi nesedne žádná sukně z obchodu. Blbej dotaz, ale jsem fakt začátečník - to v pase je co za materiál - úplet nebo nějaká guma? Potřebuju nutně něco na léto. Za chvíli porodím a pak bude potřeba v něčem chodit.

abigail1
29. máj 2013

@ellysa krásné
@jitu22 sukně jsou fakt úžasné. Předpokládám, že je to úplně jednoduchej střih bez záševků a tak, že?

dash1536
29. máj 2013

Ahojte. Tak mi dnes dosiel ten bambus z bubulakova🙂 krasna latka a velmi super na dotyk. Uz sa do toho len pustit. Nejak ma to tvorenie zacina chytat a uz mam vyhliadnute nejake uplety od lillestoff. Len mam na vas este jednu prosbu. Chcem kupit overlock. Akurat som v tom stratena. Podla ceny sa riadit nechcem. Nech je to kvalita. Teda ze nemusi byt akurat najdrahsi. Taky pomer cena- vykon. Viete mi poradit,prosim?Uz mam v hlave jasnu predstavu co z tych latok usit🙂

sinala
29. máj 2013

@dash1536 většina z nás má tady tento http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-3034-... a jsme spokojené

dash1536
29. máj 2013

@sinala dakujem🙂 cena je tiez super. Do mojho limitu sa zmestim;)

ucitelka70
29. máj 2013

@dash1536 zopár z nás má aj novší model 4234, ale v podstate je to to isté, len má navliekač horných nití, dolné si musíš aj tak navliecť,.... a budeš spokojná..... veľmi spokojná....

ucitelka70
29. máj 2013

môj tohtotýždnový počin - mikinka vnúčikovi, v pondelok bude mať dva rôčky.....

jitu22
29. máj 2013

@zuhur mám tam patent, ale stejně dobře funguje i úplet s elastanem. Případně ještě dovnitř vložit plochou gumu, stačí i jen navolno. Výhoda je, že se hezky přizpůsobí, takže sukni, co jsem šila loni, v pohodě obleču i teď s pupkem a snad ještě chvíli vydrží. A kdyby ty současné náhodou na podzim plandaly, tak tam jen přidám gumu a bude to zase OK 🙂

@abigail1 jj, dělám teda záševky vzadu, líp to pak sedí přes zadek. A je potřeba trochu vytvarovat horní okraj, aby zadní díl byl delší a přední naopak kratší (stejně jako kalhoty). Jinak to dělá na břiše pytel. U hodně bokové záševky nejsou skoro potřeba, když má být výš do pasu, tak už jo. Ale to je pak celkově lepší jiný střih

mamata
29. máj 2013

ahojte baby, nemůžu si pomoct, ale ta čepička na malé holčičce je šitá..... tu látku odsud znám.......
http://www.super.cz/176864-porotce-superstar-on...

semy.cz
29. máj 2013

@kachnator ten košík zatím nesjíždí, ono tohle kolo má právě ty řidítka jakoby spojený že nemá nahoře vodorovnou tyčku,na kterou by se to dalo dát, tak jsme to udělala takhle a vypadá že to bude držet dobře. a ještě navíc ze spodu je hned blatník, o který se to může opřít 🙂

jinak pro ty co chtěli návod na ten košík na kolo tak tady:

http://www.noodle-head.com/2010/06/bicycle-buck...

petkasv
29. máj 2013

@mamata jj je šitá, látku normálně prodávají tady v čechách, měla jí Mellu i Veselá jehlička i další 🙂 určitě se dala koupit na látkyRudolf.cz 🙂

sinala
29. máj 2013

@mamata třeba nakupuje na fleru 🙂

mamata
29. máj 2013

@petkasv původně jsem se chtěla zeptat, která z vás ji šila 😀 😀

ellysa
29. máj 2013

@ucitelka70 slintáááááááááám, krasna neušiješ aj mojim deťom 😵 😵 😵 😵

katkuz
29. máj 2013

vdaka vsetkym "klikajucim" 😀

@ellysa to bodyno je krasne, na ten vzor som sa divala na detivbavlnke.sk a zdal sa mi nejaky divny ale takto v akcii vyzera super 🙂

caramilla
29. máj 2013

@ucitelka70 krásná, tuhle látku mám obj. od ally, se na ni těším!
@mamata ta je podle mě fakt z fleru 😀 To je úžasná podprahová reklama! 😀

lucijan
29. máj 2013

@mamata jojo, já už jsem si jí taky všimla 🙂

ucitelka70
29. máj 2013

ďakujem za klik..... táto bola prvá látka od ally...... ale musela si počkať, lebo som chcela na leto, tak to má k narodkám.... ešte háremky k tomu z modrého piké....

kuna
29. máj 2013

@ellysa jé, my máme Sofinku taky 🙂

jieff
29. máj 2013

ještě mi to nedá, @caramilla tys všechny ty sukně ušila a nafotila během jednoho víkendu? to si neumím ani představit!