Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@patlalca Střih na kalhoty doporučuji ten od Caramilly:
http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellove-kal...
A pokud máš zkušenosti se šitím, tak softu se neboj, šije se dobře. 😉
@jieff to je nádherné tríčo!
@diapozitiv01 super taška, já zapomínám špendlíky v oblečení, ale tam radši pářu 😀
@sinala úplně profi, líbí se mi, jak ti ty dvě strany aplikace krásně sedí k sobě! Já ji dělala takto u zipu jednou a rozcházely se mi o 1cm, naštěstí to vypadalo jako záměr 😀
včerejší počin…jen nevím, na co 😀
holky děkuji všem za pochvaly 😀 😀 😀
@palosek prvně aplikaci a pak zip. Stylefix to jistil 🙂,
@petkasv folie od @lenass nebyla třeba, protože mikča je z výplňku a to je dost silné a aplikace se dobře našívala. Folii jsem použila na to bílé triko, jak jsem dávala nedávno vedle, na prošití spodního lemu a kolem rukávu. To bylo z jednolíce a dvojjehla mi vynechávala stehy.
Holky, všechny výtvory nádherné!!!! Nestíhám dočítat,byla jsem dva dny úplně mimo- nějaká hnusná střevní chřipka. Měli jsme jí s drobkem oba.
Uklízím a mám tu pár přebytků:
Gufo prací kord modrý 50cm a hnědý 50x30cm http://www.veselajehlicka.cz/latka-hilco-gufo-t...
Kočky a pohlednice z Wendy 2m
pak plnou krabici úpletů, softu, flecee na aplikace.
@medvidekponco a jaké máte úplety a ten soft? A jestli můžu foto materiálu z Wendy? Moc děkuju 😀
@bulinka Hele a nešlo by mi to tykat 😀 Zas taková stará škatule nejsem 😅 já to sepíšu ty barvy a fotku udělám.
@medvidekponco určitě šlo 🙂
@sinala bomba!!!
@zikie jojo to sme měly taky všichni asi před 14dny,já to měla nejhorší,fungovala jsem až 4den,hnus fialovej 😝
holky potřebuju poradit,chci udělat holkám kolovou sukni,mám to stříhat do A nebo rovně?a jakou délku?mají 2x23cm tak dvojnásobek?díky

Tak holky, pořídila jsem si softsheel na kalhoty pro Terku - jelikož asi jaro ani nezačne a léto už vůbec ne tak bych potřebovala ušít tý cácorce nějaký kalhoty. Jelikož nemám ze softsheelem zkušenosti a ani nevím kde brát střihy, tak jsem chtěla poprosit o radu - kam chodíte pro informace?