icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ellysa
3. jún 2013

@kuna nádhera ja som také maej pokúpila a smutne na ne pozerám v skrini, sa bojím, že aj na konci mesiaca na dovolenke budeme za oknami pozerať na more-ideme do IT

petkasv
3. jún 2013

@martulinecek na kolovou sukni je vzoreček, určitě ne rovně, záleží jestli chceš ze dvou, tří nebo 4dílů, podle toho se stanový vzorec a vypočítá 😉

martulinecek
3. jún 2013

@petkasv jeen ze dvou

petkasv
3. jún 2013

@martulinecek http://files.belly-zu-turnov.webnode.cz/2000000... tak tady máš návod dělala ho moje kamarádka 🙂

martulinecek
3. jún 2013

@petkasv dík

medvidekponco
3. jún 2013
ucitelka70
3. jún 2013

baby, ďakujem za lajky na rastúce háremkové pyžamko......

a rozhodla som sa, že súrne "počebujem" tých nových pilotov..... objednáva niekto?

ucitelka70
3. jún 2013

SK - baby, ideme zobrať pilotov, pridá sa niekto?

crawler
3. jún 2013

tak jsem se taky zvrhla a založila blog 😀

http://by-crawler.blogspot.cz/

sinala
3. jún 2013

@crawler už ho mám ve čtečce 🙂

diapozitiv01
3. jún 2013

@ucitelka70
toto by som urcite zobrala na 🙂

dash1536
3. jún 2013

Ahojte. Tak a OL kúpený, bambusová látka doma a teraz len odvahu a začať🙂
Najskôr budem potrebovať nejaké školenie. Ten OL je pre mňa neznáma vec 😀
Ale teším sa už. Potom sa vám prídem pochváliť(alebo posťažovať) čo sa mi podarilo ušiť🙂
Inak trochu som sa zla vŕtať v tom Myllymuksut, keďže sa mi páčia látky a prišla som na 2 veci:
na bubulakovo.sk je to lacnejšie ako na ofic.stránke a tá druhá, že výber tam nie je zatiaľ veľký 😀
A vy to kde kupujete?

petkasv
3. jún 2013

Tak jedna reklamní pro Ally 🙂

kachnator
3. jún 2013

Ahoj ženy, chtěla bych se zeptat, když objednáváte u produktservisu třeba ty wendy, kolik to tak stojí? Jestli má pro mě smysl se tam registrovat abych pak zjistila, že to je drahý. Díky.

allymally
3. jún 2013

@petkasv krásný holky 🙂 moc pěkná fotečka. A máte hezký trička 😉 Kde jste je koupily? 😀 😀 😀 😀 😀

barbarucha
3. jún 2013

Ahoj, holky prosím poraďte. Jaký použít fleece na látkové plenky, aby neprotekl (eventuelně, kde ho sehnat)? Zatím mi proteklo všechno, co jsem měla v ruce. Díky!!!

jieff
3. jún 2013

@barbarucha to myslím, že nebude fleesem. Nejspíš ti malej hodně čurá a nepobere to plenka, neni už velikej na fleesový gatě? Jak je starej? Flees neni úplně izolační, je spíš na menší miminka, co moc nečuraji.

petkasv
3. jún 2013

@allymally to jsou nejdražší trička na světě 😝 😝 😝 😝 😝 😝 ty se těžko shánějí 🙂 🙂 🙂 ale matroš to je výbornej 🙂

ucitelka70
3. jún 2013

@petkasv a ste krásne, všetky tri....

palosek
3. jún 2013

@kachnator Wendy i MTX prodává látku na kilogramy. U tenkých látek se do kila vlezou i 4,5m...tak záleží, jestli tolik potřebuješ od jednoho vzoru 😉 Minimum je to jedno kilo.....metr pak vychází +- kolem 120,- ...někdy víc, někdy míň..... přesně ted nevím. 🙂

palosek
3. jún 2013

@petkasv krásně jsi zkombinovala ty slony.... 😵 😵 😵 Jen škoda, že to tvé není víc vidět 😀 ...teda pokud není pár stránek zpátky 😉

petkasv
3. jún 2013

@palosek ne není, a děkuju, je to jediná fotečka, byla jsem v práci a fotili se tak jsme se taky nechaly vyblejsknout, mám tam vlasy děsný, v culíku a nejsem zmalovaná,ale pro babičky dobrý 😀 😀

palosek
3. jún 2013

@petkasv moc vám to všem sluší...kočandy... 😉 😀

zojec
3. jún 2013

ja som dnes vytiahla letny soft 😠 usila z neho misovi gate, zistila ze su mu trochu dlhe.. tak si ich vyskusala barbora a uz ich nechcela vyzliect, esteze som tam nenazehlila auticka ako bolo v plane.. takze mozem sit dalsie.. len neviem ktoreho softu mi nebude luto na dvor 😕 tento letny je taky kostolny :D

petitlulu
3. jún 2013

Holky pls vy byste to mohly vědět. Látka, která má certifikát GOTS je nás uznávaná jako vhodná pro děti do tří let ?(tedy srovnatelná s eko-texem třídy I)? Díky moc

barcav
3. jún 2013

@diapozitiv01 úžasná

@sinala super 😵

ucitelka70
3. jún 2013

@zojec nebude ti ľúto ani jedného.... náš nosí už druhý rok, aj na dvor, aj do piesku, aj so psom, to isté... a vždy sú ako nové.... máme tmavé žíhané.... a dnes eliška objednáva..... som si zobrala limetkovú, som zvedavá, tá čo znesie :D

danielahe
3. jún 2013

@crawler wow nádnerná 😵 😵 😵

zojec
3. jún 2013

@ucitelka70 ano?dalsia objednavka? nejak to uz ide mimo mna.. ani neviem ci sa mam tesit :D by sa mi asi este nejaka ruzova zisla, z letneho mam len tyrkys a sedu.. ale tak pockam do jesene :D kedze teraz uz b. ma softky 😀