icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

danielahe
3. jún 2013

@sufik1 bryndáčky jsou boží, asi pajcnu 😉 😵 😵 😵 😵

laeela
3. jún 2013

Tak moje dnešní "veledíla" a zároveň další pokusy o aplikace. Tímto děkuji Abigail za radu s uvolněním napětí horní nitě, fakt je to o hodně lepší.
A bílé tričko je původně po dceři velikost 122/128 předělané na "pankáčskou tuniku" ve velikosti 86 :DDD

diapozitiv01
3. jún 2013

nema niekto link resp. strih na spaci vak vel. 86 cm a viac? Dakujem

bordino
4. jún 2013

prosím jak vám sedí Phillipa? Já právě jednu došila, pravda 98/104 a J. je úzká (110/116), je v tom takový rozdíl? Rukávy a délka i přes boky OK, ale v pase je jí tak těsná, že mikina se tam nevejde....bude to pro holčičku s 98 dobré?

mitape
4. jún 2013

@bordino je užšia, ja vravím na "suché detí" 😀 malej keď dám mikinu tak ju má tesnejšiu. ale som ju podšila tričkovinou tak stačí jej pulovrík a nato vesta a je OK

dash1536
4. jún 2013

@petitlulu GOTS je vyssia trieda ako OKO-TEX 100. ide o prisny proces kontroly od pestovania BIO bavlny az po konecnu vyrobu. Vyroba sa riadi FAIR TRADE, takze aj ludia co to vyrabaju pracuju v slusnych podmienkach a su adekvatne zaplateny. Pre deti do 3 rokov je to najvhodnejsi material. Kuk sem:
http://www.bubulakovo.sk/bubulakovo/eshop/19-1-...

petitlulu
4. jún 2013

@dash1536 Díky moc, to jsem také vygooglila, také, že je to mezinárodní dokument, ale nikde jsem přesně nenašla, jak ho uznávají naše zákony, já jen abych něco nenakoupila a pak to nevyhodila 🙂)

crawler
4. jún 2013

@petitlulu a co CPSIA? jak je na tom tenhle certifikát, nevíš?

dash1536
4. jún 2013

@petitlulu ako je na tom cesko to sice neviem ale slovensko ho uznava(EU).skusim najst

allymally
4. jún 2013

@petitlulu Ahojky,
nyní se mi dostala informace, že naše úřednictvo ji registruje a doporučuje pro děti do 3 let věku 😉 Certifikát je to nejvyšší, zatím není nic lepšího 😉

allymally
4. jún 2013

@petitlulu Tohle mi poslala jedna milá paní: vyjádření paní z Ministerstva Zdravotnictví, že GOTS certifikát je v pořádku pro děti do 3 let

Je to fakt daleko lepší než OKO-TEX, jsou u něj přísnější pravidla pro používané látky při barvení atd.

petitlulu
4. jún 2013

@crawler cpsia u nás bohužel nepochodí - je to americký certifikát

petitlulu
4. jún 2013

@allymally super díky, nicméně, stejně bych to raději viděla někde na netu v nějakých těch směrnicích.

dash1536
4. jún 2013

@diapozitiv01 mam doma strih z burdy. Len neviem ako ti to poslat:D

dash1536
4. jún 2013
allymally
4. jún 2013

@petitlulu tak to přeji šťastné hledání směrnic 😉 podle mě v ČR nejsou na tento certifikát směrnice, když je najdu, určitě dám vědět....ale přeci jen jsme v EU, ne? a jejich směrnice jsou i naše...ale možná se pletu...šťastný lov 😀

diapozitiv01
4. jún 2013

dakujem pekne 🙂, sefa mam frantika tak volaco viem 🙂)

petitlulu
4. jún 2013

@allymally No jako výrobce se nemůžu řídit, tím co někdo napsal na internetu, potřebuju to mít nějak doložené..napsala jsem paní, která mi testuteje látky na ITC Zlín, ta určitě bude vědět. Pak napíšu.

allymally
4. jún 2013

Certifikát Ti klidně poslat mohu (teda já mám certifikát jenom pro LIllestoff ☹ ) a můžeš si jej prostudovat.

Jako já Tě chápu, ale pokud jsem narazila na všechny informace, tak v ČR nikdo tuhle vyhlášku nevydal. Ve světě je to prostě jednička, ale ofiko na papíře v ČR není.

Dej vědět, budu ráda.

martulinecek
4. jún 2013

můj dnešní dopolední čin-rychlovka,akorát nevím jestli ju využijem letos když máme takové počasí

bordino
4. jún 2013

Tady je ta Phillipa, kapsy podle car trochu (no trochu dost), nechtělo se mi patlat s originálem 😀 Dala jsem jiný zip a dobrý, jen teda nafotit ji, to je hrůza!!!!!

mia___
4. jún 2013

@dash1536 =Dáša? Ty mas ten shop Bubulakovo, vsak? 😉

crawler
4. jún 2013

Holky bloggerky (@macin73 @sufik1 a další ) - jak si mám dát vaše blogy do sloupečku na hlavní stranu svého blogu? jsem trotl - ještě s tím neumím, ale chtěla bych tam mmít uložené vás všechny...přátelské blogy

jitu22
4. jún 2013

v rozvržení si musíš přidat po straně nový gadget a pak v "upravit" si tam naházet, co chceš. A jestli chceš, aby ti sledoval nové články i samostatně, můžeš si je přidat do seznamu četby. To je hned, když spouštíš blog, po levé straně. Jde to i kopírovat mezi sebou (teda já nejdřív přidávám do seznamu četby a pak do oblíbených blogů už jen zatrhávám ty z četby). Když ho máš v četbě, tak se tomu bloggerovi objevíš i na seznamu jeho čtenářů. Když ho máš jen v oblíbených, tak ne.

dash1536
4. jún 2013

@mia___ nie, ale rada by som🙂 preco?
Ja nemam na to vlohy ani peniaze:D
Obdivujem ludi co podnikaju.

jitu22
4. jún 2013

@jitu22 případně se můžeš na těch jednotlivých blozích přihlásit k odběru a u sebe si to pak přeházet do toho gadgetu v rozvržení. Chce to chvíli klikat, než se v tom člověk zorientuje.

caramilla
4. jún 2013

@petkasv ty jsou krásné!
@petitlulu legislativně to kompatibilní není, podle informací, co mám od Ivy Filipovičové.

jitu22
4. jún 2013

@crawler tak už ani zmiňovat neumím - takže 2 poslední příspěvky jsou pto tebe 🙂