icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mitape
4. jún 2013

@bordino pekná je 🙂 to je soft s flísom? vrecká super, nabudúce sa nebudem ani ja jedovať so zipsami na vreckách. 😝 odkukávam tieto 😀

arlette
4. jún 2013

přidávám včerejší výtvory. V poslední době jsem ujela na tyrkysovou, takže se objevuje snad na všech kouscích 😅

bordino
4. jún 2013

@mitape jo zimní soft, letní fakt zatím nemá cenu vytahovat ze skříně 😝

petitlulu
4. jún 2013

@caramilla díky, právě toho jsem se obávala, jsem zvědavá ,co mi napíšou z ITC, každopádně proto, to řeším dopředu

crawler
4. jún 2013

@jitu22 šmande, zní to strašně složitě...snad to vykoumám🙂díky moc!!!

jitu22
4. jún 2013

@crawler ne-e, není. Je to celkem intuitivní. Když se někde ztratíš, tak se ptej dál 🙂

patlalca
4. jún 2013

Prosím, pomoc teď jsem udělala výšivku na taft, abych se trefila na střed tak jsem si udělal značku krejčovskou křídou a teď nevím jak jí odstarnit. ☹

crawler
4. jún 2013

@jitu22 tak jsem se ztratila hned na začátku 😅 když dám rozvržení, tak tam je jen favicon a nic jinýho 😕

jitu22
4. jún 2013

@crawler ještě by tam mělo být minimálně okno příspěvků, někde pod tím nebo vedle toho by mělo být modře přidat gadget - tam klikni a prolistuj

crawler
4. jún 2013

@jitu22 ehm..takhle vypadá ta moje stránka a prostě jsem proklikla vše a nikde nebylo přidat gadget...tak to nechám na zítra - asi erupce na slunci😝

zdeann
4. jún 2013

Holky, kdybych šila plínky z dadka froté a uvnitř bambusový výplněk, takže 3 vrstvy - gumičky se všívají na dvě vrstvy? Doteď jsem šila jenom dvouvrstvé. Teda pokud se vůbec k tomuto činu odhodlám, hádám, že to dadka froté se bude různě natahovat a bude to o nervy 😀

jitu22
4. jún 2013

@crawler to je divný... tak leda ještě přes návrháře šablon 😖 Třeba bude vědět ještě někdo jiný...

@zdeann dadka froté je fajn - šije se z něj hezky a i při praní drží tvar. Nemusíš z něj mít strach 🙂 Gumičky našívám na střední a vnější vrstvu, vnitřní pak jen přichytím obšitím.

caramilla
4. jún 2013

@petitlulu no, tak kdyžtak napiš, co napíšou, třeba nás překvapí 😀

katka82
4. jún 2013

@arlette krásný tríča 😵 na tyrkysu taky ujíždím 😝 😀 😀

laeela
4. jún 2013

@bordino Je krásná - softka, mě se nakonec ten růžový soft bude snad i líbit. A prosím tě, netuším, co máš proti fotkám, mě přijdou fakt parádní - takové ze života. 😀

laeela
4. jún 2013

@bordino Akorát k nafocení teda jediná poznámka - kup si bílé prostěradlo. 😀

medvidekponco
4. jún 2013

Rychlovka pyžámko než půjde prcek spát. A taky nějaký ty ještěrky, ale přiznám se, že se mi stále nelíbí 😅 Ještě tam chybí aplikace ještěrky přes celou jednu stranu, ale lepidlo na aplikace je stále na cestě :(

allymally
4. jún 2013

@medvidekponco Dokonalý, škoda, že už lišky nejsou ☹ Třeba budou 😉

bordino
4. jún 2013

@laeela naštěstí sežvejkání a poblití u nás problém nebude 😀

laeela
4. jún 2013

@bordino 😀

medvidekponco
4. jún 2013

@allymally Já ještě lišky mám, ale už se těším na sakuru. Mám tu střih, kterému bude mooooooc slušet 😉

caramilla
4. jún 2013

@medvidekponco krásné, moc hezké! Obojí. Mě ještěrky za srdce taky nechytly, ale spíš je to můj odpor k černé barvě 😝 Ale výrobky z toho se mi vlastně líbí 😀 Každopádně je to nejlepší potištěný softshell na světě 😀

caramilla
4. jún 2013

jasmí první kolo a další propagačka nejmenované 😀 😀 😀 😀 😀 Jen ta modelka je fakt šílená 😝 (ale na to , že šla spát ve 3 a vstávala v 8 to zase docela jde 😀 )

caramilla
4. jún 2013

jo a ty kalhoty, co vypadaji jako stare vytlemene teplaky po pradedovi, jsou ve skutecnosti toto
http://www.fler.cz/zbozi/siroke-krepove-kalhoty...
V tom chodim doma, ale tak znate me, teplaky nevedu 😀

medvidekponco
4. jún 2013

@caramilla no je pravda, že potištěný soft je to asi nejhezčí, ale mě to nějak nesedlo. Jinak já černou mám ráda na dospěláckých bundách s příměsí barev 😀

caramilla
4. jún 2013

@medvidekponco koukám, že to o té lásce k černé jsem napsala vysloveně vhodně pod fotky Jasmí v černé bundě 😀 😀 😀 😀

medvidekponco
4. jún 2013

@caramilla Jo toho jsem si taky všimla 😀

danielahe
4. jún 2013

@caramilla kalhoty jsou nádherné, ale ta cena je trošku odstrašující 😕 .....za měsíc mám narozeniny, tak se možná budu opičit 😉 😅

barcav
4. jún 2013

@patlalca myslím, že se má jemně setřít kartáčkem, nebo např froté ručníkem

lucijan
4. jún 2013

@caramilla moc ti to na tý fotce sluší!