Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jieff Má půl roku. Já jsem mu tu fleesovou plínku ani nedávala. Zjistila jsem, že ten fleece, co jsem nakoupila propouští úplně všechno, tak jsem to nastříhala na separačky 🙂 Ale furt čtu v nějakých diskuzích, jak lidi používaj fleecové plenky a hrozně si to chválej, tak by mě zajímalo, z čeho to šijou, že jim to neprotejká 😝
@barbarucha já jsem používala fleecové svrchňáky až do 9 měsíců. Ušila jsem je z fleecové deky koupené v jysku nebo kiku. Neprotékaly až do doby, kdy malá začla sedět. Zato teď jsem se pokusila ušít AIO jako jsou tady http://www.stastnemiminko.cz/stastne-miminko/es... a protékají strašně 😠 . Nevím, kde soudruzi udělali chybu.
@barbarucha zkus ten fleec vyprat v mýdle.Normálně v ruce a pořádně mydli a po uschnutí už nebude propouštět.Někdo mi to tu kdysi radila a je to dobré mi je používame i teď máme 15 měsíců
ještěrky jsem už vygooglila, teď ale nevím, kolik toho budu potřebovat 😀 😕
@barbarucha já jsem flísáky šila z mikiny ze sekáče - celé jsou dvouvrstvé a mezi nohama ještě jedna vrstva navíc. Drží fest, dávám je i na noc (po té, co synek vypije půlku vany při koupání) a nepustily nikdy. Peru s plínkami v mýdlovém slizu a to pak ani moc nenasmrádají.
Mám prosbu. Prosím maminky 2,3, 5,6 a 7 letých dětí, mohly byste mi u svých potomků změřit následující? obvod krku - od 7 krčního obratle podél kořene krku po jamku vpředu, okolo krku
výška hlavy
obvod hlavy
Moc by mi to pomohlo.
@medvidekponco náhodou, super, co se ti nelíbí? Tak to příště zkombinuj s růžovým softem a bude to hned veselejší, to mám v plánu já.
@caramilla hezké, akorát já četla, že se ti nelíbí modelka a koukala na Jasmínku, jakože co máš, vdyť je hezká 😀. A pak jsem si všimla tebe, ty jsi taky hezká, ale to už chápu, já jsem taky sebekritická 😀. A kalhoty dobrý, jen zrovna nechápu tebe, že si je neušiješ, já kdybych šila jak ty, tak si nekupuju nic 🙂
A myslím na tebe, co jdu kolem skříně, straší mi tam 3/4 Desigual, co si koupila loni ségra a jsou jí velké, tak čekají na mě, až zhubnu po porodu 🙂. Tak si vždycky vzpomenu na ty tvoje, akorát tyhle jsou jiný styl.
@diapozitiv01 a ak by sa nazbieralo nemôžu byť aj iné vzory?, dcérka mi piští, že ona chce mačičky, ale teda 4,5 m nepotrebujem
@ellysa
Posli mi obrazok ze presne ktore a pridam ich tam a uvidime 🙂
@kuna Já mám doma jen černý soft a tyrkys. Netušila jsem, že ho budu potřebovat i když se blíží léto 🙄
@bubulakovo Takže jste i DASH15....? 😉 😀 😀
Jinak látky jsou skvělé, jsem do nich blázen 😀 😀
@bordino mám doma klučinu dva roky a kousek a pak čtyřletou slečnu, změřila jsem ti oba, není v tom moc velký rozdíl 😀: obvod hlavy je u syna 48,5cm a u dcery 49cm, výška hlavy u syna 16,5cm a u dcery je to 18cm. A pak obvod krku(polovina) je 16cm u syna a u dcery 17cm. Ale to nebude úplně přesné, nešlo jim nahmatat ty obratle

@medvidekponco jštěrky jsou parádní a lišky ještě lepší 🙂
a prosím vás, kam na ty ještěrky chodíte? Jak se zdá, žádné léto letos nebude, tak bych potřebovala ty moje ratolesti do něčeho obléct 🙂