Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Čau, tak po včerejší totální depce, ze které mě dostalo capuccino, pytlík sušenek a manžel, který si vzal dítě na procházku, aby se mohlo šťourat klacíkem v potoce, jsem se zase pustila do šití 😎 Založila jsem Vojtovi licenční kalhoty s mašinkou Tomášem (po půl roce 😅 ) a začala šít set polštářku a peřinky do kočárku pro tu naší cácorku, která mě teda kope jako blázen 😝 To budu došívat dneska večer. A teď dopoledne jsem ušila super rychlou a jednoduchou sukni pro mojí ségru, tak snad s ní bude spokojená 🙂
@caramilla, @medvidekponco já mám z těch úpletů od elišky (a Batani) našitý trika na sebe. Jsou úžasný, skvěle se nosí , ale fakt je, že asi po půl roce nošení (jako že je točím pořád dokola a nesundám je...) už to není moc hladká látka a lehce žmolkujou. Na druhou stranu drží krásně tvar.
@medvidekponco @sinala z toho mají holky legíny, je pevnější a ani se moc nevytahuje....nosí je stále a kolena vytlačená nejsou, chlupatění jsem si nevšimla, muž má z nich trencle 😀 a ještě mi zbyl kousíček pro D ...asi taky na legíny, nebo i majtuly 😅 😅 😅
Inak, holky Brno a okolie, neboli ste náhodou niekto minulý týždeň na embed/it party v Brne? Holčička asi 3 roky v softshelovej súprave ružovo-šedej (alebo to bola ružovo-tmavomodrá?) s reflexnými nažehlovačkami kytičiek... Ale možno to mala kúpené. A tiež čiapka s dvoma rohami ala Caramilla.
@sufik1 @ palosek já si myslím, že i v Bibu bude to samé jako Batani. Je tu jen jeden dodavatel v šíři 170cm 😉 Je pravda, že drží super, to jo. Trencle má manžel jako jeden velký žmolek a ani je moc netočí. Teď nosí ten bambus bo mu je příjemnější.
Jen jsem chtěla vědět zda není něco ještě lepšího, protože z Lilly asi trička manžel nosit nebude 😀
@katka82 @caramilla my tedy marmelády pro jistotu taky zavařujeme, aby se nezkazily 😉
Pro pobavení: na chalupě máme ještě staré zásoby po babičce, manžel vždycky nějakou marmeládu vytáhne, já to pro jistotu nejím, ale prý jsou v pohodě. Babička umřela před 20ti lety! Bohužel nevím, jestli a jak zavařovala 🙂))
Jinak všechny nové výtvory nádherné!
@medvidekponco jojo Bibu a Batani mají stejný zdroj. Mi nejvíc asi žmolkuje zelená. Na fotu nová (vlevo) a po cca půl roce. Jako trošku ty žmolky jsou, ale spíš je to tak jako zchlupatěný, takový jako máš ty to teda nejsou. A třeba hnědá a tyrkys a červená drží dobře...
tak koukám, že tu ty fotky jsou zdrclé, musíte si je zvětšit a nebo pak na blogu...
@medvidekponco a viděl manžel už ty formule? 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@caramilla Hele ani piráti s ním nehnuli :D
otázka, kúpili by ste OL aj z druhej ruky?
@ellysa Ja som pred tromi mesiacmi kúpila OL Brother z druhej ruky. Stál 200 Eur. Ujo, od ktorého sme ho kúpili, je krajčír a kupoval ho pred 3 rokmi, keď dostal peniaze na podnikanie. Celé tri roky mu stál v dielni v krabici. Bol špinavý, zaprášený, ale v top stave. Do tej kúpy som išla s malou dušičkou, lebo som začiatočníčka, ale teraz to neľutujem a OL ma motivuje šiť stále viacej a zložitejšie veci. Ak máš príležitosť na nejaký OL, tak neváhaj 😉
@medvidekponco já vím, že bibu má stejný zdroj jako batani, ale zrovna ten černý a bílý úplet je podle mě něco jiného
@sufik1 @medvidekponco ten černý je fakt jiný, složení jiné i šíře jiná a napsáno český výrobce a u červeného to není
@medvidekponco já si taky myslím, že je to jiný úplet, je takový trochu silnější a z rubu jakoby počesaný, mám z něj kalhoty na cvičení a holky tepláky a je super, prala jsem spoustukrát, pořád stejný 🙂 Akorát se na tu černou dost chytají chlupy a bordel
@jemi Jo jo,jsme. Musím říct, že v tomhle je lumpik fakt šikula. Plenu má už jen na spaní a ta denní je po spaní v 90%tech suchá. Dřív jsem ho vždycky po určité době posazovala na nočník nebo záchod a ted už si celkem spolehlivě říká. Přinese si sám nočník, fňuká, když se k němu nemůže dostat. Dneska chtěl na nočník i v noci. A překvapilo mě, že de facto bez nehody ustál i tu celkem hnusnou střevní chřipku.

@caramilla aha já myslela že se taky normálně zavařuje 😅 😀 😀 no nic,tak jsem zase chytřejší 😉
díky za ohlasy 😉