icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
6. jún 2013

@macin73 No, řekla bych že to je spíš v něm než mojí zásluhou...

danielahe
6. jún 2013

😅 holky, vím že to sem nepatří, ale s Tobíkem soutěžíme, tak prosíme o váš hlas, předem všem hlasujícím děkuji 😵
http://diteroku.maminka.cz/zobraz-foto/72284

lip72
6. jún 2013

@bulinka ahoj, tady je odkaz, odtud nakupuji montérkovinu, nekupuj červenou a zelenou, jsou hoodně tvrdé, nejsem spokojená..kupuji modrou, tm. modrou a černou a ty jsou super 🙂 http://www.odevymonterky.cz/kepr/c-1166/

bordino
6. jún 2013

SOS Pražandy, nemáte náhodou metr růžového softu? Akutně potřebuju a nestihnu objednat...

allymally
6. jún 2013

@veronik77 to je naprosto geniální 😀 asi budu mít tričko 😀 😀

veronik77
6. jún 2013

@allymally hmm, to budem asi taky počebovat... 🙂 bude? 😀

allymally
6. jún 2013

@veronik77 to si piš 😀 snad zítra, ale jedu do Brnaaa, tak snad to nechá pošťák u sousedů.

jemi
6. jún 2013

@zikie u nás si dělá co chce, dobře ví k čemu nočník i záchod je, když má náladu, tak se bez problémů na povel vyčůrá.....ale když se jí nechce, tak nic a začne protestovat a zatím nehlásí, takže to asi nemá ani cenu zkoušet

zikie
6. jún 2013

@jemi Vžyť je taky ale ještě o 3 měsíce mladší než náš kulich... Já jsem prostě zkoušela vžy po nějaké době posadit na nočník- pravidelně vždycky po spaní a před odchodem ven a po příchodu, koupila jsem do nočníku my wee friend nálepky v Bráně k dětem , nechávala jsem ho úplně bez pleny, aby věděl, že když se počůrá, tak že je pak opravdu mokrý a postupně se to prostě naučil. A taky je otázka,jestli to není jen dočasné...

jemi
6. jún 2013

@zikie díky za radu, zkusím se po nálepce podívat 🙂 já to taky zatím proto nehrotím, že je ještě malá. Držím palce ať to není dočasné a můžeš šít ve velkém pidi trenky 🙂

daisyr
6. jún 2013

@aerin krásná bunda, povedla se!
@medvidekponco @caramilla k těm úpletům, co mám zkušenost, tak nejméně mi zatím žmolkovatěly ty z mylly, příp. to budou asi ty samé, co objednávala teď @animal (konkrétně ty s hrošíky, mraky, vrtulníky apod. - tuším 8% elastanu), zatím teda nemám moc zkušeností s batani, ale hrošíci např. oproti sport. bambusu z ŠD jsou bez chloupků (práno teda zatím cca 3-4 měsíce), tak leda se zkusit popídit, zda mají i jednobarevné. Jinak lille má i jednobarevné, tak třeba zkusit i to 😉

barcav
6. jún 2013

pár nočních počinů 😀 dudlíko šňůrky, aby Samča ladil, žirafa pro synovce a pýžo pro Maxíka, moje první začištění kolem límečku 🙂

caramilla
6. jún 2013

@esteruska šatičky myslíš ty zelené s kanýrem, na těch mi zrovna střihově teda nic těžkého nepřišlo, to mě ani nenapadlo dělat střih🙂 Jasmína nosí 104, za chvíli vás doženem 😝
@danielahe Jo jo, proto my odjaktěživa už mnoho a mnoho let máme oddělené účty, od manžela sice nevidím ani korunu, ale co si vydělám, to si utratím 😀 a hlavně, co si vydělám, to mi nesebere! 😀 ... zatím... ale s Jasmínou je to horší, ta furt něco "čebuje" 😠

caramilla
6. jún 2013

@daisyr vidiš, to je dobrá poznámka, úplně jsme na jednobarevné lille zapomněly, protože kdo by dal za jednobarevnou látku takové peníze, že 😀 😀 😀 😀 @ally? 😀 😀 😀

honzulda
7. jún 2013

Milé maminky, ráda bych Vás informovala o naskladnění nových dětských úpletů, softshellu, dále i "kočárkový" šusťák, bavlněná plátna, fleece/medvídek a další látky - www.gabinka.cz

piecee
7. jún 2013

@medvidekponco ty jo ti piráti teda jsou 😵 😵 to se tady asi nedá sehnat což?:(

palosek
7. jún 2013

@honzulda 😵 😵 😵
Jinak už jste holky někdo zkoušeli toto??? http://www.gabinka.cz/138-silver

jemi
7. jún 2013

@zikie a ta samolepka se ukáže, když je ponořená nebo stačí když je mokrá? spodek nočníku mám špatný tvar a tam by určitě nedržela, ale myslím, že na přední boční stěně jo

bordino
7. jún 2013

@palosek to by mě taky zajímalo, jaké to je

diapozitiv01
7. jún 2013

A je to dino kolekcia je kompletna 🙂
Potrapila som sa s CL (dakujem Mitape za pomoc pri nastaveni), aj tak si stale myslim ze to je pekelny stroj a najradsej by som ho vyhodila von oknom🙂))
Takze supiska:
- body s dlhym rukavom (caramilla, paradna velka 80)
- body s kratkym rukavom (ottobre)
- teplacky (ottobre)
- teplacky a la kratasky (ottobre)
- slintacik

diapozitiv01
7. jún 2013

A este fotky 🙂)
Sorry za pootacane foto ale s telefonom je to bieda upravit

danielahe
7. jún 2013

@caramilla To mi máme taky oddělené účty, ja a 2 děti z rodičáku nevyžijeme, takže čebuju já tatínkovi penízky 😅 . Tak já mám vyřešeno, dokud nezhubnu na moji původní váhu, tak nic...u kamošky mi čeka teda kabelka 😀 , ale Jiřík taky čebuje, je mu 8 a chtěl by od dotykáče po vrtulník snad všechno 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a hlavně oblečení, moc rychle roste 😖

danielahe
7. jún 2013

Házím svoji asi dvouměsíční práci 😅 . Kdyby Tobík tušil, že potřebuje nové hadříky, tak by to bylo možná i dřív 😀 😀 😀 .
Letní komplet, letní pyžamko ( snad to letos využijeme 😀 ) a pyžamko 2 🙂

ellysa
7. jún 2013

@diapozitiv01 krásneeee

anfei
7. jún 2013

Teda holky krásná šití a nestíhám ani dočítat. My jsme předělávali mou pracovničku 7,4m2 místnost, abych nemusela vše vytahovat a zandavat sem tam. Mám tam stůl s permanentním čurbesem a skříň od podlahy ke stropu, na kterou jsem pyšná, tak jsem vám ji blejskla na mobil, abych se pochlubila. Tak a ted už jen najít čas a začít zase šít.

A při přerovnávání jsme vytřídila Hardy, které jsem si nahromadila do zásoby a nikam se mi nevejdou, tak kdyby někdo nějaké chtěl tak za pár kaček přenechám, písněte si IP.

petkasv
7. jún 2013

@anfei to je nádhera 😵 😵 😵 😵

petkasv
7. jún 2013

Já přidávám svou práci, dokonce fotky i na modelce, jak byla z triček nadšená 🙂 takže se omlouvám za tisíce fotek 🙂 🙂

@animal Slečna Ling je prostě dokonalá 🙂

crawler
7. jún 2013

@anfei supér!

zojec
7. jún 2013

moje vcerajsie gate pre misina.. milujem svoje vysivacie stehy :D sitie bez nich by uz asi nemalo pre mna cenu 😀 😀 dnes pojdem ten sustak vyskusat do terenu 😉 este pre b. musim spichnut jedny

diapozitiv01
7. jún 2013

@petkasv
Jezisi krasa 🙂, uz sa tesim na berusky 🙂)))