Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@honzulda Ad ten supertenký soft - k čemu by byl, i kdyby byl prodyšný? Měla jsem v ruce vzorky a vůbec jsem je nepochopila, ocákala jsem to vodou a ono to saje zvenku i zevnitř. Tzn. že když prší bude to mokré zvenku, je tam membrána, ale stejně to nechápu. Na co by se jinak ten materiál, co je hnusně umělý zvenku i zevnitř použil? 😀 Pokud je to na sport, kde neprší, nechápu, proč bych tam měla mít "igelitovou membránu" a pokud je to do vlhka, tak nechápu, proč to absorbuje vlhkost. Já teda všechny od toho materiálu odrazuju, ale možná jsem ho jen nepochopila 😝
Po horách nelezu...
S tím nickem - nešlo by domluvit třeba převedení toho "pro" účtu na druhý nový účet a tento by sis nechala jako starý, soukromý. Mě by to tak přišlo z "marketingového" hlediska lepší, aby každý hned věděl, že píše "slavná Gábinka" 😉 Myslím, že s adminama se dá domluvit, jsou rozumný, tak třeba to zkus 😉
@abigail1 zkratka firmy, co vyrábí GOTS úplety viz. www.allyfabrics.cz 😀 ale mají je i další prodejci.
@diapozitiv01 njn když máš na ol automatiku tak se nedivím, že s col bojuješ 🙂 .Já mám klasiku u obou a chce to jen trochu cviku, ale to se určitě časem zlepší.
@bordino foto šup sem
@diapozitiv01 @caramilla děkuju za vysvětlení
@diapozitiv01 ze by? 😀 😀 😀 😀
Holky prosím poraďte mi, kde zoženiem nejaký kvalitný šušťák, aby bol čo najviac vodoodpudivý a zároveň priedušný - vrámci šušťákových možností. Okrem toho zázračného vypredaného samozrejme 😀
Zdravím Vás, tak jsem se konečně odhodlala a dám tady moje počiny 🙂 máte moc krásné našité věci a chodím sem pro rady a inspiraci. Dnešní noční mikina, včerejší noční kalhoty, je to super střih, za který děkuji 🙂 šila jsem je poprvé, jsou z montérkoviny, ale docela pevné, nechtělo se mi to pod žehličkou vysrážet, takže záševky dělají takové pukle 😒 Tričko je z kraje týdne a tašky jsem musela mít 🙂 Moc se mi líbily když jsem je viděla na blogu u Sufíka, trošku jsem experimentovala a udělala z jedné strany černou a z druhé červenou kočárkovinu od Gábinky (jsem z těch látek unešená, přemýšlím, že si ještě z té kočárkoviny ušiju bobek s kuličkama) a také jsem zkoušela aplikaci 🙂 Tašky splnily svůj účel, což jsem ráda, už mám jen 3, z toho jednu přímo na kočár a další dvě přes rameno :- 😀 asi budu nosit na každém rameni jednu 😀
@argo1
Určite obal ktery se da sundat a vyprat samostatne. Měli jsme z levnych potahovek, protože se mi do toho nechtelo moc investovat, nevim jak casto budete mit steňata. I na potahovce louzička chvilku stala a dala se jen tak setrit.
@lip72 jo jo tašky, já jich mám už asi 8 + další našitý jako dárky. Jsou úža a kočárkovina taky. A teda musím říct, že si je zamiloval i můj chlap hlavně když někam jedem. Dobře se mu skládají do auta a když řeknu, že je to v kočičí tašce, tak nediskutuje, jestli je to modrá nebo tyrkysová 😝 ty chlapi fakt na ty barvy nějak nemají buňky
holky, potřebovala bych molitan tloušťka 15 cm, nemáte tip? našla jsem jen 1x2m a mě by stačilo 1x 50 cm...
@lip72 Ahoj, ty výrobky jsou fakt krásný, nejvíc mě dostaly ty kalhoty. Můžu se zeptat, ty kapsy jsou falešné, že? To musím taky zkusit. 😅 😀 A tašky taky super. Jak dlouho šiješ? Nemyslím tyhle konkrétní výrobky, ale obecně jak dlouho šiješ? Podle těch výrobků bych tipla, že několik let. 🙂
@abigail1 Ahoj, děkuji, ten střih kalhot jsem si stáhla od rinna....kapsy jsou pravé 🙂 dají se používat. Jinak šiju už dost dlouho, asi.... jejda, jak to počítám, tak mě to číslo dočela škojuje 😨 Měla jsem 6ti letou pauzu, nějak mě to přestalo bavit a pak jsem nějak otěhotněla a přemýšlela jsem, co budu dělat, na šití jsem úplně zapoměla 😀 naštěstí jsem si vzpoměla. Jinak mám věci i na Fléru
@lip72 jojo, díky za info o kapsách. Je vidět, že šiješ dlouho, máš ty výrobky precizně ušité. 🙂
Taky se na ty kalhoty chystám, ale později, teď by asi ještě byly synovi velké. A takhle složitej střih zužit neumím 😅
@kuna Fakt z toho vyroste za 2-3 měsíce? Nám to prtě roste pomalu, takže mu oblečení vydrží docela dlouho. Ale mám pocit, že mu rostou hlavně nohy, každou chvíli má krátký kalhoty. Ještě, že tam nechávám dlouhou záložku, kterou stačí jen popustit.
@abigail1 moc děkuji za pochvalu, ale také to má své myšky, vždycyky jsem nespokojená, že mám něco křivě a můj syn kroutí hlavou a říká,, mami, je to přece ruční výroba a je vidět, že je to domácí šití,, to mě vždy na chvilku uklidní, než ušiju další věc 😀 Já zas musela ten střih kalhot trošku zvětšit a ještě by to chtělo kousek do délky....
holky poradte,chtěla bych pro toho našeho 13ti kilového prcka šátek.Paní mi nabízí šátek belize za 550kč ale moc se v tom nevyznám.Nemáte někdo popřípadě po čem se dívat a tak.Na co si dát pozor a pod. díky díky díky 🙂
@lenasss koukni na stránky nosenideti.cz je tam spousta info. Třeba tady http://www.nosenideti.cz/phpbb/viewforum.php?f=2 nebo můžeš založit nové vlákno a zeptat se na ten šátek belize. Já ho tedy neznám, tak bohužel neporadím. Osobně bych koupila třeba storchenwiege nebo zaru, nebo didymos má kvalitní šátky. A kvůli ceně z 2. ruky. Na těch stránkách je i bazar.

@mima2011
by som ho hodila von oknom, to cele nastavovanie ma znervoznuje. na OL mam automaticke napinanie niti, to len zapnem a idem 🙂 a toto,...