icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
8. jún 2013

@laeela já mám radši patenty z wendy, nejsou tak "umělé" jak z mtx. Z mylly jsem neměla...

laeela
8. jún 2013

@animal díky. Měla jsem furt dojem, že mám obrovskou hromadu patentů a teď jsem pouklízela ve skříni a nějak to pomizelo. 🤐

laeela
8. jún 2013

@sufik1 také díky za reference.

michamicha
8. jún 2013

@sufik1 já měla z mylly hnědý patent a moc nadšená z něj nejsem, na tričkách se sepral a nepruží ☹ mám radši z wendy nebo i mtx, ale jak který...

michamicha
8. jún 2013

Jinak včerejší nocovka, a dnešní před obědovka 😀 Přebalovací podložku jsem původně chtěla šít s aksamitem, ale protože se to kroutilo jak prase, tak jsem se na to vybodla a dala tam froté z Dadky 😝

sufik1
8. jún 2013

@michamicha no jak tenhle pul moc nemusím, tak tady vypadá moc dobře 😵
na aksamit na podložkách jsem se taky vyprdla. Dávám kojenecký plyš, neleze to tak do peněz a pruží o dost míň... A ještě jsem měla pevný samet a ten taky nebyl špatný

michamicha
8. jún 2013

@sufik1 ten kojenecký mám taky, ale bohužel všechny barvy takový nijaký, prostě by to s tím červeným neladilo 😝 si ho nechám na teplákovky 😀 a ještě chci teda ušít jednu podložku z bílýho PULu a fialových tučňáků, takovou spíš jen na parádu, no furt lepší než vozit (jako s Vojtou) jen čč, to když začal čůrat na přebalováku v ordinaci u doktorky, tak ani ta čč, to nepobírala a bylo to všude 😀

macin73
8. jún 2013

@michamicha Moc pěkné. Taky jsem si kousek tohoto PULu vzala a nijak mě neoslovil, ale takhle to vypadá super! Podle čeho jsi šila ten "pytlík"?

michamicha
8. jún 2013

@macin73 pytlík je podle Anavy, jen teda rozměrově jinej 😅 mam doma hnědej, kterej mi ladí ke kočáru, tak jsem chtěla ještě jeden, aby teda ladil s tou podložkou 😀

macin73
8. jún 2013

@caramilla Já z Tebe vážně nemůžu!!! Všechny tyhle látky jsem zaregistrovala, ale říkala jsem si, nic moc... a Ty sem hodíš úžasnou Jasmínku v nových modelech a já abych si zase seděla na rukou 😀 😀 😀

macin73
8. jún 2013

@honzulda Díky moc. Keprovka netuším, co je, šikmý proužek jsem nezkoušela, ale ten kousek látky tam dávám stejně, tak to snad zafunguje. Jinak vítej! Já ještě odolávala a do Tvého obchůdku nenakoukla, protože se prostě znám. A protože šiju teprve rok a zatím se jen zahřívám (bohužel se to nedá říct i o tempu a objemu objednaných látek), tak radši ještě chvilku vydržím... 😝 😀

ellysa
8. jún 2013

@diapozitiv01 nádherné, už si profi, prosím ťa aké sú to patentky na body?
baby a kde sa dá kúpiť ten šuštiak čo tak ospevujete? je to to isté, čo na batani?
@caramilla po tej sovičkovej látke už pokukujem dlhšie, len som si z nej nevedela nič predstaviť-tak môžem hodiť do košíka 😎

caramilla
8. jún 2013

@ellysa já jsem si jí taky nebyla jistá, původně jsem měla trochu jiný záměr, ale nad tou látkou včera mi přišlo, že to takto půjde a je to fajn. Jasmí byla nadšená a chce ho taky, ale mě se na ní moc nelíbí, nesnáším tmavě modrou barvu 😀 Mě se víc líbí to idylistické letní 😀

kuna
8. jún 2013

@caramilla přesně, jako @macin73 ....že já těm látkám odolala, mohla jsem mít taky veselé tríča. Mně se ještě líbí ta látka s bambi, z toho šít tričko nebudeš? 🙂 http://www.allyfabrics.cz/www-allyfabrics-cz/es...

honzulda
8. jún 2013

@caramilla Děkuji 🙂 A není to tajné. Honzulda vznikla náhodou a už před 5 lety, to ještě nebyl můj eshop na světě 😀
No a přejmenovat to už nejde. Až pozdě mi došlo, že jsem si mohla udělat novou registraci.
Jinak ještěrky jsou nádherné, ale ještě jsem si nich nestřihla. Jak jsem už psala, nemám na nás čas. Teď ležím v posteli, asi chřipka nebo co. Ale byla jsem i s malým venku.

Máš to krásné 🙂 🙂 🙂

honzulda
8. jún 2013

Letní softshell (ten super tenký): takže jsem se podívala na parametry a konzultovala s kamarádem sportovcem, výsledek: ani ho nebudu tedy kupovat, protože má moc malou prodyšnost a člověk v tom bude hned zpocený. Takže zůstanu u své staré zajeté nabídky softshellu a pokud to půjde rozšířím nabídku vzorovaných kočárkových šusťáků 😉

Na silver se chystám, doufám, že si stihnu z něho ušít kalhoty a testnu tedy přímo na sobě jak se nosí. Zatím to vím jen od zákaznic.

ellysa
8. jún 2013

@caramilla ja musím teraz kupovať uni látky, lebo, čo má malý chce aj dcéra a za chvíľu to bude obojstranné

sinala
8. jún 2013

@michamicha když jsem šila podložky, tak jsem rozdíl mezi froté a aksamitem moc neviděla 🙂 🙂 🙂

sinala
8. jún 2013

@ellysa ten šusťák už je vyprodaný a bude prý až za 3 měsíce

diapozitiv01
8. jún 2013

A este na rychlo dosite teplacky, zo zelenej z lille. Nepasuju tie zelene moc ale co uz..

diapozitiv01
8. jún 2013

@sinala
@ellysa
Tak to si teda pockame, ho tu tak ospevujete🙂, len skoda ze je len cierny...

diapozitiv01
8. jún 2013

baby a preco ste nenapisali ze ked robim aplikacie tak ked je uz nazehlena ze nemam do nej pichat spendlikom 🙂)
mam tam teraz v strede malu dierku. som chcela zaistit symetriu (co sa mi nakoniec moc nepodarilo).

abigail1
8. jún 2013

@diapozitiv01 a kdo na nějakou pidi dírku uprostřed aplikace bude koukat?? 😉 😀

abigail1
8. jún 2013

Viděla jsem z toho černého nepromokavého šusťáku prodávat dospělácké oblečení v Alpine pru. Pravděpodobně z něj budou šít i jiné firmy. Měli tam kalhoty i v červené barvě. To jen pro informaci, kdyby někdo potřeboval oblečení z tohohle matroše a nechtěl čekat 3 měsíce. Jo, a když jsem viděla ceny, tak jsem si opět připomněla, proč tak ráda šiju vlastní oblečení.

holky, prosím, co to je to lille? 😅

ellysa
8. jún 2013

@sinala fííha tak to si na ten zázrak ešte počkám

diapozitiv01
8. jún 2013

@abigail1
ani nechci vediet 🙂)), utracame za tieto latky aj z pozicaneho 🙂)
http://www.minimenschundco.com/

diapozitiv01
8. jún 2013
ucitelka70
8. jún 2013

@diapozitiv01 veľmi pekná súpravička, nielen farby, ale aj prevedenie......

diapozitiv01
8. jún 2013

@ellysa
@ucitelka70
baby dakujem, uz sa to lepsi, az na ten CL 😀

mima2011
8. jún 2013

@diapozitiv01 a co máš za problém s COL.