icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzu_epona
10. jún 2013

@zikie Dík, večer to skúsim, ale fakt sa bojím. Celkom vydarená mikina doteraz na to, že je prvá a zostáva mi už len kapuca a zips. Nechcem to pokaziť ☹

zikie
10. jún 2013

@zuzu_epona To je na tom bohužel to nejtěžší :(

palosek
10. jún 2013

@zuzu_epona já jsem lemovala lemovací gumičkou, je to rychlé. Ale předtím jsem si obě látky sešila k sobě....A používala bych tmavší, sytější barvy, světlé časem zajdou 😉

ucitelka70
10. jún 2013

@zuzu_epona ja som šila kapucnu tak, že som podšívku dala lícom k lícu a z rubu prešiť okolo... a ked vyvrátiš na líce, tak len preštepovať rovnostehom

zuzu_epona
10. jún 2013

@ucitelka70 No práve, na toto už je pozde. ☹ Ja to už mám zošité ku sebe z lícu a neviem sa už dostať dnuka... Neviem, prečo ma to nenapadlo takto spraviť, nemusela by som už druhý deň dumať, ako olemovať kapucu, aby som to nezkazila 😒

diapozitiv01
10. jún 2013

@zuzu_epona
Fuha ty si si inac trufla, vela stastia a pevnu ruku zelam a potom samozrejme chceme vidiet foto.
Ja som si na zips este netrufla ☹(

ucitelka70
10. jún 2013

@zuzu_epona pomôž si na stránkach farbenmixu.... napr. pri mikinách je veľa pomôcok.....

abigail1
10. jún 2013

Holky, jaký je rozdíl mezi jednolícem a viskózovým úpletem z Batani? Chtěla bych si z těch látek ušít tílka na léto a trička na celoroční nošení, která látka se na to bude hodit víc? A obecně jsou to kvalitní látky? Nevytahají se při nošení, nežmolkují, neoperaou se barvy? Předem moc díky.

crawler
10. jún 2013

@abigail1 mám obojí - jednolíc se trošinku žmolkuje, ale nic hrozného a je moc příjemný, výborný - na ty trika na celý rok a na léto viskóza - prvně jsem se lekla, na první omak to ve mě vyvolalo dojem uměliny, ale nee, žmolky žádný, Fany tahá tričko pořád - dojem chladivý splývavý 😉ideál tedy na léto, ale je to taková ta látka jakoby trochu s leskem a třeba mě vadí, že v těchto druzích látek jsou zvýrazněny např. bradavky, špíčky apod. - nevím, jestli mi rozumíš 😅 😕

abigail1
10. jún 2013

@crawler Děkuju za odpověď. Ajaj, zvýrazní špíčky? To jsem nechtěla slyšet 😀 A to zvýrazní jen ta viskóza nebo i ten jednolíc?

laeela
10. jún 2013

@abigail1 viskóza je splývavější a klouzavější při šití. I se víc natahuje. Jednolíc je jakoby hutnější.
Jinak já teď došila tričko z bambusového sportovního úpletu - tohodle -
http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusový-spor...
- a je to tenoučké jako viskóza, ale bambusově měkkoučké a strašně příjemné na těle. Tak ještě otestuju, jak to bude vypadat po pár praních a pokud dobře, tak natuty dokoupím, na léto úplně super materiál - jestli nějaké léto bude.
Akorát teda lem jsem párala a přešívala, než jsem si na ten klouzavý materiál zvykla :DD

laeela
10. jún 2013

@abigail1 A jinak tento střih je z posledního dámského Ottobre a právě špíčky hezky maskuje, doporučuji, je to jen ze dvou dílů a vypadá fakt dobře. Dole je užší, takže se to lehce v pasu nakrabatí a na břišni pneumatiku vznikne krásný prostor. 😀

laeela
10. jún 2013

@abigail1 S jednolícem od Batani jsem já osobně spokojená, ono lehce žmolek to udělá, i tím praním to trošku ztratí na měkkosti, to pozoruju hlavně u těch dětských věcí, co se často perou.
Ale barvy neblednou. Viskózu jsem si u Batani vzala nedávno a ještě jsem z ní nešila. Po prvním vyprání vypadá stejně jako nová.

diapozitiv01
10. jún 2013

@laeela
diky za tip, musim kuk strih kde tu moju pneomatiku schovat 😀

mikulka45
10. jún 2013

@zuzu_epona tiež lemujem normálne prúžkom fineribu alebo patentu, ale pred prišitím kapucne k mikine, aby som ukončenie lemu schovala do švu 😉

laeela
10. jún 2013

Teď koukám, že mi na fotce vylezlo tričko v divné zelené barvě, ale to moje je krásné limetkové. 😀 A flek mi naslintal na rameno syn. 😀

petkasv
10. jún 2013

Holky prosím asi doma nemáte některá ronoplast, ronar, prosím, prosím smutně koukám, já už to nikde v obchodě asi nestihnu objednat

bordino
10. jún 2013

@petkasv mám ronar, ronopastu sice celou roli, ale u mámy

animal
10. jún 2013

@katkaela já mám něco na ten způsob co měla caramilla , taky je to tenší, s membránou 5/10 tm.šedé barvy a zevnitř je taky ta perforovaná podšívka

ofelieee
10. jún 2013

ahoj holky, jdu si pro radu (opět. Jen beru a nedávám...) Mám problém a hledám řešení, tu jsou vstupní indicie:
1. Mám buben a přes léto bude větší a větší.
2. Hodně prší.
3. Hodně chci být venku a nemám na to kalhoty.
4. Nechci investovat moc do hadru co unosím 3 měsíce.
Čili ideálně bych potřebovala radu na nějaký asi softshellový kalhoty střihu takovýho, že by mi byly s pupkem i pak 😀 je to utopie? Caramilla šije sukně "možno i jako těhu" jde to i u kalhot? A jak? 🙂 Nebo uplně nějak jinak to vyřešit?

macin73
10. jún 2013

Takže kostlivec - moje první tepláky - hotov. Nakonec jsem radši zvolila verzi gumu do patentu, přišlo mi to jednodušší. Asi bude lehce vyšší sed, ale lepší než moc nízký... Díky moc @abigail1, @veronik77 a @petkasv za technickou podporu!!! Jako netušila jsem, že to pro mě bude malá maturita 😝. Úplně se děsím dalšího "levelu", což je tričko s krátkým rukávem 😎.
P.S.: A opět omluva za hnusné foto, ale nějak se ta oranžová i v noci blbě fotí... Jo, a to obšití tučňáků je schválně trochu ježaté 😉.

macin73
10. jún 2013

@ofelieee Gratuluji k pupku 😎. Jinak bych nevěšela hlavu, třeba nebude pořád pršet 😝. Bohužel s obojetnými kalhoty neporadím, já vloni v pupíkem chcípala vedrem, takže jsem toho měla na sobě co nejmíň 😕.

a_lexa
10. jún 2013

@laeela @abigail1 - ze stejného bambusového úpletu (taky zeleného) mám body pro prcka a je super. Prala jsem již cca 10x a pořád je jako nové - žádné žmolíčky, žádné chloupky a barva pořád krásná. Vřele doporučuji. 😉

jitu22
10. jún 2013

@ofelieee jde to - střihneš přední díl hodně krátký (uprostřed kratší než obvykle) a náplet dáš vyšší. POzději ho budeš moc nosit přehnutý napůl, takže by to mělo držet i pak. Mám tak asi 3 sukně a je to OK. V nouzi, kdyby to později bylo v pase volné, můžeš ten patent podélně prošít - vzniknou 2 tunýlky. A do jednoho nebo obou protáhneš gumu a bude 🙂 Teda tak bych to řešila já. Ale jinak tahám jediné těhotenské džíny a mraky sukní, co mám (a v nouzi pod ně leginy 😎 )

martulinecek
11. jún 2013

holky,jste prostě šikovný a tiše závidím,kde berete ty hezký dětský úplety barevný.dívala jsem se na netu Dům látek a to jsou pálky za metr,vážně to stojí kolem 200Kč za metr nebo kupujete levnější někde?

honzulda
11. jún 2013

Ahoj děvčata, jen v rychlosti, neb nestíhám, k tomu letnímu super tenkému softshellu: takže má skutečně membránu 10000 vodní sloupec a 1400 prodyšnost na 24hod, tudíž teoreticky se v tom člověk bude potit. Koupila jsem kousek a kamarádka, mezitím co si budu užívat u moře, ušije zkusmo kalhoty pro sebe a dcerku a podá mi info, jak se to nosí 🙂
Tak se mějte, já jdu pracovat. Mám toho moc, v sobotu odjíždím a to jsem si vůbec nic neušila ☹ asi zase pojedu ve starém, hlavně že ostatní mají ode mne nové věci. Kovářova kobyla se nezapře.

sinala
11. jún 2013

@martulinecek 200 Kč za hezký dětský úplet je super cena, běžně tady kupujeme za 300 - 400 Kč 🙂 , když koupím levněji jsem nadšená. Jedině úplety z Wendy a moraviatexu jsou levnější, ale ne zas tak hezké a ty koupíš třeba na sijemdetem.cz

honzulda
11. jún 2013

Tak vám sem dám jedny kostýmy, to jsou věci ,které jsem se teď pořád šila a šila a šila.... Trošku jiné šití. A letím do práce.

zuzu_epona
11. jún 2013

@diapozitiv01 No trúfla, trúfla, som zvedavá, ako to dopadne 😒 ... Hádam dneska to už dokončím.