Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@martulinecek kupujem i dražší. 🤐 Teda aspoň já, 200 za metr je pro mě ještě levný úplet - pokud jde o hezký vzor. 🙂 v rámci úspor kombinuju levnější jednobarevné úplety s těmi dražšími obrázkovými.
@martulinecek jak píše sinala, 200kč za metr je krásná cena 😅 . zas si vem, že z toho metru ušiješ víc věcí, než jedno bodýčko a vzorovaný úplet můžeš kombinovat s jednobarevným 😉 .
baby z čoho ušiť bundičku, čo znesie aj mrholenie alebo slabý dážď? dnes mi šlo dieťa na výlet a my nemáme pláštenku, no som zvedavá, či zajtra rovno nepôjdeme k doktorovi
@katka82 no, včera jsem šila od 10 ráno do 12 v noci v kuse, oběd = chleba v pochodu. A to jsem šila s Jasmí, teda odpo manžel přišel z práce a vzal Jasmí na nákupy 😀 Koupil jí hrabičky a lopatku v zahradnických potřebách, ta byla nadšená 😀 Ale bundu jsem včera už jen došívala, šila jsem jiné věci.
@caramilla perfektná súprava..... bože, a tá korytnačka.... vyhrala si sa s tým poriadne.... ale stojí to za to!
tyjo kdy stíháte šít,já mám poslední dobou pocit,že nestíhám vůbec nic ☹
@martulinecek po nocích 😖 ještě, že exisuje kafe.
@fionka1711 moc hezká plenka, zpracování i ten PUL 😎
@abigail1 nevím, zda Ti už někdo neodpověděl za mě, ale tak - ta viskóze zvýraznňuje ty bradavky nebo prostě jakékoliv vybouleniny pod oblečení právě díky tomu, že je tak splývavá - jednolíc nepřilne k tělu tak napevno, takže tenhle problém u něj nemám... no prostě já si sice z té viskózy ušila halenku, ale kvůli tomhule ji nenosím, ale Fanouškovi tričko dávám moc ráda - jemu netrčej bradavky a nemá špíčkÿ 😀 a materiál je to do tepla opravdu moc dobrý...😉
@martulinecek 200kč za metr je pálka? tak to se radši neúčastni hromadek, protože to jde do tisíců a opravdu krásné úplety /a kvalitní/ jsou běžně v rozmezí 350kč až 400kč za metr, ale když z nich ušiješ, tak nelituješ 😉 ale nějaké první pokusy a začátky bych raději z levnějších "trénovacích" látek, aby nebyla škoda peněz 😉
@caramilla @fionka1711 obě dvě máte luxusní kousky a nevycházímz údivu nad vaší lemgumkou, já se s ní nemůžu nějak spřátelit, máte nějaký grif?? nejdřív přišívám spodní díl gumky a až pak vrchní a stejně je to příšerný
@abigail1 to jsem dělala poprvé holce na softshellkách dole a taky nic moc, teď jsem ji dávala manželovi na kapsy z pružného piké, už to bylo lepší, tím dvojím prošitím, ale pořád bída
já jen že se mi moc líbily ty dívčí kalhotky s lemgumkou a bibu nažehlovačkou, tak abych se nemusela stydět
Mě dnes přišel ještěrkový soft 🙂 Tak bude premiéra softové bundy a jak zbyde, tak i budou i kalhoty. Jen nevím, podle jakého střihu to mám stvořit? Mám tu střih na mikinu z ottobre, ale bojím se, aby to nebylo malé. Nebo jsem viděla, že tu šijete tu philippu, tak to bude asi vhodnější ne? Nebo tu Ale ten střih je třeba zakoupit, že?
@caramilla no to je zase pokochání pro moje oči 🙂 Jen by mě zajímalo, jak všechny ty krásné věci stíháte vynosit? 🙂
@fionka1711 kalhotky jsou super, to máš normální svrchňáky nebo kapsovky?
@mamata lemovací gumku přišívám najednou, podle potřeby přišpendlím a lehce natahuju, kde je to žádoucí, natahuju co to jde 🙂

@a_lexa super, díky za reference. 😎