Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler vacsinou podkladam pulom a suedeclothom naraz. tu som dala len pul, lebo konkrerne tento je dost hruby, takze dve vrstvy su dost (to iste plati aj pri minky puloch)
@kuna no, nechtěla fotit 😝 A navíc na otázku "jé, to je Míny" zněla odpověď " ne, to je holčičky", tak jak by ti bylo? 😀 😀 😀 😀 😀
@jieff Jo jo, pravda, taky to každé zákaznici píšu 😉 Jsou zákaznice, co chtějí plně funkční a pak to mají bez bavlny a pak jsou zákaznice, co chtějí oživit a barevné a klidně si na schnutí počkají. Myslím si, že vnitřek kapuce nevadí, když prší, tak ji má dítě na hlavě z té dobré strany a vnitřek by neměl navlhnout (pokud neprochč...🙂, kapsičky jsou na takovém místě, že jemný déšť taky nenavlhnou. Měly jsme přesně tento typ minulé jaro a léto a neměla jsem to mokré nikdy. Jediná nevýhoda je, že když to vypereš, čekáš déle na schnutí, ale mezi náma nejdéle schne patent v pase u kalhot 😉
Ale jinak je to pravda, že dávat bavlnu do bundy do deště je trochu paradox, taky mám zákaznice, co jim to napíšu a chtějí tam dát softshell místo bavlny 😉
@fionka1711 opravdu krásné gaťky
@jieff - jj, teď jsem na to koukala - je to jejich modni značka kuk: www.biasabali.com. 😉
Nechtěl by někdo adoptovat jahůdkový úplet z Wendy? Mám tu 1,5m.
Tipy na správne používanie dvojihly? Ja som si myslela, že je to automaticky pružný šev, ale pri prvom oblečení mi popraskalo prešitie patentu v páse. 😒
@zuzu_epona musíš si nastavit napětí nitě tak, aby zespoda byl takový cikcak. Pak je to pružné. Pokud to máš špatně, tak je zespoda víceméně rovná nit a pak to praská.
@anastazieb No takto mi to vyzeralo zo spodu, kým to nepopraskalo... Neviem, či je to vidieť. Takže niť viacej povoliť? A pri šití naťahovať látku alebo nie?
@medvidekponco možná že je adoptuju 😀 😀
@zuzu_epona to je málo. Zkus napětí horní nitě dát víc, já třeba mám až na 9, ale chce to vyzkoušet, já to asi divně nastavené (ale jinak mi to šije špatně a nechce se mi v tom hrabat). Ona ta horní nit pak tu spodní vytáhne víc do cikcaku.
Zkus si to schválně natáhnout a uvidíš co to udělá. Já když to natáhnu, tak ta spodní nit má pořád ještě vůli. A určitě NENATAHOVAT! to by ti pak udělalo vlnky. Naopak, při šití hodně pružných materiálů snižuju tlak patky, aby se to tak moc nevlnilo.
@anastazieb Jéééj, to je fakt veda.... Sama by som na to neprišla, idem vyskúšať. Ďakujem za radu, si veľmi zlatá 😉
@zuzu_epona já i povoluji na cívce napětí spodní nitě, jinak mi to taky takto blblo
@petkasv pozdě už jsou fuč, ale škoda k tobě to mám fakt kousíček 😀 jsem ti to o víkendu mohla hodit
@zuzu_epona látku treba aj naťahovať.... ale zase nie veľmi
@allymally fáááákt no děkuji to je fofr 🙂 pošli částku 🙂
@medvidekponco kdo pozdě chodí, jak jako kousíček? Car mi psala že si od nás, ale jak moc od nás????
19km asi 😀
@zuzu_epona ja mám napätie hornej nite nastavené na 2-3 a šijem šikmým cik-cakom, odvtedy mi nič nepraská 🙂. Prešívala som takto aj pás s gumou a úplne v pohode, viď foto. Predtým som používala rovný steh, ale ten mi na tričkách dole praskal... a tiež látku trošičku naťahujem, ale fakt len máličko
@anastazieb @daisyr @ucitelka70 Dík baby za pomoc, asi som sa práve naučila používať dvojihlu 😀 Už mi to nepuká ani pri maximálnom natiahnutí a spodná niť má ešte vôľu. Doteraz som to celé evidentne nechápala 😝
@mikulka45 To je haluz, tieto naše stroje, tebe to dobre šije na napätí hornej nite 2-3, anastazieb mi poradila 9. Asi fakt každý musí vyskúšať na tom svojom stroji 🙂

@mamata je to o praxi, jediný fígl je, že tu čáru, co je naznačení půlení na gumě musíš mít furt na hraně látky 😀 😀 😀 Ale neboj, taky někdy kus netrefím a pak opravuju z druhé strany 😉
@arlette nosorožcová není právě naše 😉