icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

diapozitiv01
11. jún 2013

@petkasv
jej krasne su a hlavne mrnouska 🙂

lenasss
11. jún 2013

@anielik posli mi do ip email a ja ti to poslu

katka82
11. jún 2013

@petkasv 😵 😵 nádherné šatičky 😵 😵
@bordino gatě super 😵 😉

macin73
11. jún 2013

@petkasv Šatičky úžasné, podle čeho jsi je střihla?

maryol
11. jún 2013

@lenasss super peňaženka 🙂 aj ja si prosím strih!

palosek
11. jún 2013

U nás celý den lilo jako z konve...tak na zlepšení nálady...jedny recyklo šortky pro malou 😀 😀 😀 z jeansové košile...na teplé dny 😀 😀 😀 😀

palosek
11. jún 2013

A pár dalších spamíků....saténová sukně do nápletu....fineribové tílko a tepláky z el.výplňku od animal....tílko z korálového fineribu...rychlokraťasy z elast.džínoviny, když to vypadalo na pěkné počasí 😝 s úzkou čelenkou...vše na přání...při šití téhle látky jsem měla ze vzoru až osypky 😝 Viskozová kytitunika, Opět tepláky tyrkysové...nic zajímavého 😅 😅 😅 Černé kalhoty pro D...společenské 😀 A asi hodinková rychlomikča pro D...plánuji oživit nějakými aplikacemi časem...ale nutně potřebovala něco tmavého ☹ Další šité černé věci už sem nedávám 😅

macin73
11. jún 2013

@palosek Teda, Ty jsi velmi produktivní!!! 😎

kuna
12. jún 2013

další plenka, těžce co dům dal 🙂. Vystříhala jsem zbytky PULů tak, že jsem ani nevěděla, že to ještě jde (např. ten hnědý pruží do délky, ale jinak to nešlo). Zas lepší, než to coby nepoužitelné vyhodit. Lemované fleecem (poznáváte Irmu 😀 ), gumkou to jde líp, ale toto se možná osvědčí víc. A nějak mi při stříhání ujela ruka a je trošku větší, ale neva, můžu ji víc nacpat a bude na spaní 🙂

@palosek ty teda jedeš 🙂

martulinecek
12. jún 2013

taky přidám co jsem o víkendu dělala

martulinecek
12. jún 2013

a jedny kratásky na ven

sinala
12. jún 2013

@palosek jsi velmi činná žena 😀 😀 😀

petkasv
12. jún 2013

@macin73 děkuji, střih je taková šatičková klasika, nevím jestli ho někde najdeš ale není na tom nic složitého 🙂 změřila jsem Bětce průramky, pas a pak délku, od pasu dolů jsou rozšířené a spodek je do kruhu, je to fakt jednoduchý, přesně jak to je vidět na prvních dvou fotkách, nic složitého 🙂 měla jsem je za půl hodiny se stříháním a měřením dítěte, které nutně chtělo šatičky hotové 🙂

petkasv
12. jún 2013

@kuna hele jak se ti osvědčují ty kapsy, Rozárka má vždycky durch plínu až pod pupkem, takže šiju svrchňáky bez toho 🙂

lenasss
12. jún 2013

@palosek tak ty jedeš,že ty máš ve sklepě toho číňama 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
12. jún 2013

@macin73 @kuna @sinala @lenasss 😀 😀 😀 😀 nejsou to žádná veledíla 😀 😀 😀 jen to, co bylo třeba narychlo....těch látek, co mám doma je třeba využít....než v tom lijáku cárat po městě a shánět, co se hodí a co bude sedět.....Takhle v teple domova a na míru 😀 😀 😀 Ony ty věci na tom stole nevypadají až tak vábně, jako když je mají holky oblečené 😉 Šila bych radši barevné, ale to ty velké už nechtějí 😝 😅 😅 😅 A je to šití možná za poslední měsíc.... Takže zvládnu i bez číňana @lenasss

palosek
12. jún 2013

@kuna ta poskládaná plenka je dobrá 😉 Správně využité odstřižky 😀

zuzimia
12. jún 2013

@zuzu_epona
Hornu nit o dost utiahnut a spodnu o dost povolit - naspodu musi byt jasny cik-cak, len vtedy je to pruzne. Potom je to super.

zuzimia
12. jún 2013

@zuzu_epona
A este som zabudla - latku VOBEC NENATAHOVAT! Bolo by to vlnkate a nie pekne.

zuzimia
12. jún 2013

@zuzu_epona
Az teraz som docitala, tak vidim, ze rada prisla neskoro 😀 😀 😀

zuzimia
12. jún 2013

@martulinecek
Tie prve gatuse su podla posledneho Ottobre? Aj ja som na ne pokukavala, ale zatial som sa nerozhodla, ci ich mensej usijem alebo nie. Ako sedia a vyzeraju nazivo na dietati?

bordino
12. jún 2013

@zuzimia já ty gatě šila, pro mladíka dvoje, jsou moc pěkný, sedí i na látkovou plínu, akorát jsem střihla 86 (nosí 80) a nohavice jsou mu jen tak tak, tak možná radši poměřit. Ale střih je to skvělej

kuna
12. jún 2013

@petkasv no testuju to druhý den, tak nevím 🙂. Ale myslím, že tím, že je ta kapsa z PULu, tak by to mohlo držet. Ty tu kapsu máš taky z PULu?

petkasv
12. jún 2013

@kuna No já právě žádnou pulovou kapsu nedělám 😖

zuzimia
12. jún 2013

@bordino
Vdaka, tak ich dam aj ja , zdali sa mi fajn na leto, take ani dlhe ani kratasy.

laeela
12. jún 2013

@zuzimia já je taky šila, jsou bezvadný. Pohodlný a super.

laeela
12. jún 2013

Tady jsou:

jieff
12. jún 2013

@caramilla já právě poslední gatě ušila bez nápletu a jsou rychle suchý a myslim, že i pohodlný. V těch hrozných deštích mi Kristý sedla do louže a provlhly jí švy (nebo to neunesla membrána?) měla mokrý body, ale gatě po desetiminutách hraní uplně suchý! Spíš řešim to schnutí po praní. Je to těžký rozhodování, hezký nebo funkční 😉 Máš to dobře prokoumaný a je dobře, že to zákaznice s tebou konzultujou🙂

jieff
12. jún 2013

@a_lexa teda koukam co jsem našla za poklad (za 30Kč!). Mě se moc líbí ta látka (z fotky to poznat nejde) ale je superpříjemná. Vzhledem k mýmu šicímu embargu se k přešití stejně nejspíš nedostanu. Odkud tu značku znáš? Mají obchody jen v Indonesii - tak asi z Indonesie😉

lip72
12. jún 2013

Zdravím, konečně vyšlo sluníčko a já konečně po dvou dnech došila věci pro zákaznici. Ušila jsem jako dárek miminkovské šatičky, já bohužel holku nemám a tak toto jsou první mimi šaty 🙂, je to na 0-3 měsíce, ale zdá se mi to docela po obvodu přes hrudníček nějaké úzké, ještěže je to z úpletu a pruží to 😉 Potom jsou tu dvoje montérky pro kluky, dnes jdou k majitelce 🙂 Nejde mi nafotit ta krásně zelená barva... 😕