Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
A pár dalších spamíků....saténová sukně do nápletu....fineribové tílko a tepláky z el.výplňku od animal....tílko z korálového fineribu...rychlokraťasy z elast.džínoviny, když to vypadalo na pěkné počasí 😝 s úzkou čelenkou...vše na přání...při šití téhle látky jsem měla ze vzoru až osypky 😝 Viskozová kytitunika, Opět tepláky tyrkysové...nic zajímavého 😅 😅 😅 Černé kalhoty pro D...společenské 😀 A asi hodinková rychlomikča pro D...plánuji oživit nějakými aplikacemi časem...ale nutně potřebovala něco tmavého ☹ Další šité černé věci už sem nedávám 😅
další plenka, těžce co dům dal 🙂. Vystříhala jsem zbytky PULů tak, že jsem ani nevěděla, že to ještě jde (např. ten hnědý pruží do délky, ale jinak to nešlo). Zas lepší, než to coby nepoužitelné vyhodit. Lemované fleecem (poznáváte Irmu 😀 ), gumkou to jde líp, ale toto se možná osvědčí víc. A nějak mi při stříhání ujela ruka a je trošku větší, ale neva, můžu ji víc nacpat a bude na spaní 🙂
@palosek ty teda jedeš 🙂
@macin73 děkuji, střih je taková šatičková klasika, nevím jestli ho někde najdeš ale není na tom nic složitého 🙂 změřila jsem Bětce průramky, pas a pak délku, od pasu dolů jsou rozšířené a spodek je do kruhu, je to fakt jednoduchý, přesně jak to je vidět na prvních dvou fotkách, nic složitého 🙂 měla jsem je za půl hodiny se stříháním a měřením dítěte, které nutně chtělo šatičky hotové 🙂
@macin73 @kuna @sinala @lenasss 😀 😀 😀 😀 nejsou to žádná veledíla 😀 😀 😀 jen to, co bylo třeba narychlo....těch látek, co mám doma je třeba využít....než v tom lijáku cárat po městě a shánět, co se hodí a co bude sedět.....Takhle v teple domova a na míru 😀 😀 😀 Ony ty věci na tom stole nevypadají až tak vábně, jako když je mají holky oblečené 😉 Šila bych radši barevné, ale to ty velké už nechtějí 😝 😅 😅 😅 A je to šití možná za poslední měsíc.... Takže zvládnu i bez číňana @lenasss
@zuzu_epona
Hornu nit o dost utiahnut a spodnu o dost povolit - naspodu musi byt jasny cik-cak, len vtedy je to pruzne. Potom je to super.
@zuzu_epona
A este som zabudla - latku VOBEC NENATAHOVAT! Bolo by to vlnkate a nie pekne.
@zuzu_epona
Az teraz som docitala, tak vidim, ze rada prisla neskoro 😀 😀 😀
@martulinecek
Tie prve gatuse su podla posledneho Ottobre? Aj ja som na ne pokukavala, ale zatial som sa nerozhodla, ci ich mensej usijem alebo nie. Ako sedia a vyzeraju nazivo na dietati?
@caramilla já právě poslední gatě ušila bez nápletu a jsou rychle suchý a myslim, že i pohodlný. V těch hrozných deštích mi Kristý sedla do louže a provlhly jí švy (nebo to neunesla membrána?) měla mokrý body, ale gatě po desetiminutách hraní uplně suchý! Spíš řešim to schnutí po praní. Je to těžký rozhodování, hezký nebo funkční 😉 Máš to dobře prokoumaný a je dobře, že to zákaznice s tebou konzultujou🙂
Zdravím, konečně vyšlo sluníčko a já konečně po dvou dnech došila věci pro zákaznici. Ušila jsem jako dárek miminkovské šatičky, já bohužel holku nemám a tak toto jsou první mimi šaty 🙂, je to na 0-3 měsíce, ale zdá se mi to docela po obvodu přes hrudníček nějaké úzké, ještěže je to z úpletu a pruží to 😉 Potom jsou tu dvoje montérky pro kluky, dnes jdou k majitelce 🙂 Nejde mi nafotit ta krásně zelená barva... 😕

@petkasv
jej krasne su a hlavne mrnouska 🙂