Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzimia ne,okoukala jsem to od caramilly z ekozahady,není to uplně přesně podle toho ale zkoušela jsem.jsou to jen třičtvrtáky po kolena pro2 a 4letou.
holky prosím jdu na žebračku...nemát eněkdo nazbyt modrý námořnický proužek od wendy?měla jsem testovací metr moc se mi líbí chtěla jsem ještě koupit ale už nemají :( tento http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/neakt...
@bordino ty kalhoty vypadají skvěle, barevná kombinace je naprosto luxusní 🙂
@martulinecek ty červené "nasrávačky" máme úplně stejné, šila jsem je pro malou a pro sebe 🙂 . Malé moc sluší a já vypadá jak jeliman 😀
@lip72 šatičky jsou krásné a montérky - super! no to nemůžu ukázat našim klukům, nebo bych je musela šít 😀 A asi bych to ani tak nezvládla. To máš podlě střihu?
@arlette jo,mě se to moc líbilo,taky si je pak ušiju na sebe,akorát ta mladší vypadá jak s plínkou,přitom nemá.a třeba se to vypráním spraví ne?
děkuji všem,ted dělám trika,akorát se peru s lemováním u krku,jak to mám udělat dlouhý ten proužek?menší nebo stejný?a máte někdo zkušenost tam dát místo úpletu jen šikmý proužek?aby to nbylo moc pevný přes hlavu.
@martulinecek šikmej proužek bych tam určo nedávala 😉 by to pak nepružilo 😝 pokud máš patent tak ten minimálně o takovech 5 cm kratší 😉 a pokud máš úplet tak ten bych udělala tak o ty 3-4 cm kratší 😉
@schnek
Paradne, tak to si s tym eifelovskym upletom uple trafila 🙂)
Hurá, mám došité, opraté, vyžehlené 🙂 sivá súprava z kojeneckého plyšu = "myší kožíšek". Mikina je moja prvá ušitá mikina, podšitá sovičkovým úpletom, strih zmes Ottobre a caramilla. Je teplejšia, ako som si myslela, tak bude aj na jeseň. Hlavne na mikine je spústa chybičiek, ale v globále som spokojná.
@zuzu_epona Tak takhle nějak měl vypadat pas u těch mých oranžových tepláků... no ještě se mám co učit 😝
@zuzu_epona podarila sa 😉 spodný patent máš akým stehom prišitý?
@macin73 Tak toto boli moje piate tepláky v poradí, už som sa konečne naučila, ako to mám robiť 😉
@zuzu_epona tak veľká pochvala, zmákla si to veľmi pekne.... tá mikina je ušitá dobre.... nepovedal by nikto, že je to prvotina...
@mikulka45 Spodný patent je prúžok na tretiny, z vnútornej strany som si ho najprv začistila na OL. Potom je to z lícu prešité takým srandovným stehom, vyzerá ako sieťka alebo mriežka... Neviem to opísať 😝
@ucitelka70 Ďakujem, pochvala od Teba veľmi poteší. No je tam jedna veľmi viditeľná chyba - nevyšiel mi krk, na jednej strane je posunutý o 1 cm nižšie, ale našťastie ten materiál je tolerantný 🙂
@zuzu_epona z tohto plyšu mám aj ja domáce oblečko.... nezmar.... idem si šiť aj dalšie na jesen.... to asi nežmolká, ani kolená nevytlačia, je príjemný, hrejivý
@martulinecek to nevím, jestli se to vypráním spraví jelikož já v těch kalhotech taky vypadám jak s plínkou 😀 Manža když mě viděl, řekl, že se na mě nemůže dívat a musí odejít neb se mu dělá nevolno 😀 😀 😀 No ale mě se líbí 🙂
@zuzu_epona A mohla bys mi prosím vyfotit, jak vypadá ten pas u tepláků zevnitř? Díky díky díky!!!
@lip72 krásný montérky 😵 😵 😵
@zuzu_epona krása 😵 😵 😵

@lip72 Montérky luxusní. 😵