Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka
@palosek finerib používám mj. jako náplety na tepláčky apod. - místo hladkého patentu.
@lillyzelvicka Finerib neboli jemné žebro je vzhledově dost podobné oboulícu (interlocku), ale ve skutečnosti to je jakoby hodně jemňoučký patent, jakoby vroubkový úplet. Efekt je ten, že je to pružnejší, než oboulíc a obvykle má i větší gramáž (tloušťku).
@palosek S padajícíma nápletama taky bojuju:( Mám tu na předělání Jasmínky tepláčky, po vyprání super, ale jak se to vytahá, má to u kolen ☹ Stejné to mám i se sukní do nápletu, co mám koupenou kdysi ve značkovém obchodě. Asi jsem nepochopila, na co ty patenty jsou, spíš asi na lemy rukávů a tak🙂
Jinak ty náplety na polodupačkách jsou, aby to nepadalo, a myslím, že i dokud dítě neleze, tak to tam může být bez gumy a v pohodě, protože se to to miminko tak nemele. Ale u starších dětí už ten náplet je asi jen na parádu.
@lillyzelvicka Finerib je trošku jemnější patent. Je fajn třeba i na silnější trička na zimu, na čpičky určitě dokonalý, ale to patent taky. A pak ty náplety a tak - stejně jako patent. Já z něj chci šít trika na zimu. Žádný průsvitný, ale pořádný teplý🙂
@medvi11 Ten těžší výplněk právě vůbec nevím, co je, ale je to celkem levný a vypadá to zajímavě, tak to chci zkusit🙂))
@palosek sím tě, že se ptáš😉 však proto jsem to na emimino psala, ne? 😉
jinak ten finerib mám v ruce vzorky Ba/lycra 5% gramáž 210g a mám v plánu z toho právě halenky s dlouhým rukávem pro Iška a i pro sebe. Na podzim a zimu myslím ideální. krásně to pruží a krásně půjdou nakombinovat ty jednobarevný fineriby s proužkatýma 😉 jen nevím, který vybrat :-/
holky poraďte ještě prosím z čeho našít slipy????
@aerin v poho, minimum už je naplněno i se slušnou rezervou 😉 jojo, taky jsem zvědavá...sama ještě nevím, tak budu vyčkávat a kde se to bude nejvíc blížit k minimu, tak se přidám....
jinak holky, je tam pár artiklů, kde chybí k naplnění de fakto pár centimetrů, tak pokud by se před uzávěrkou nic nezměnilo, tak bych každé přidala např. 10cm, aby bylo minimum😉 doufám, že souhlasíte, páč lépe 10cm navíc než vůbec nic 😉
@katka82 Jé, hezký, a barevně super! Přesně takto to mám ráda 😀
@crawler S centimetrama se moc stresovat nemusíš, hlavně si tam taky napiš do podmínek objednávky, že pokud pošlou o 1kg míň nebo víc, tak ubíráš nebo přidáváš dle své rozvahy bez optání, jinak se z toho zblázníš 🙂
Tak jedna nocovka než odjedu na víkend - předat kompletek majiteli 😀 Střídavě jsem šila a dělala medovník, takže kompletek je od medu a naopak 😀
@katka82 Krásná kombinace těch zelených, fakt🙂
Zbytky se dají sdělat všechny, když má člověk trochu fantazie. Já z odstřižků vyhazuju pouze to, co je menší jak 1cm2 😀 Vždycky nějaká kamarádka říká, abych jí něco ušila ze zbytků a já všude vysvětluju, že jediný zbytky mám ořezy z overlocku, nudle...🙂
Jinak to mikčování mě baví, ale ten zástup příbuzných, co chtějí taky je už fakt kilometrovej 😀 Dokonce chce takovouhle záležitost i moje 26 letá švagrová 😀

car: další skvělá mikinka. Kam chodíš na ty nápady? Super. 🙂
craw: můžu se k mtx taky přidat?
Holky... taky nemám představu o finebrinu. četla jsem že je dobrý na trička...jde to kombinovat s výplňkem? Na co? Ještě jsem ty matroše neměla v ruce, nebo měla a nevěděla jsem, že jsou to tyhle...vlastně jsem v šití začátečník...chtěla bych malé nějakou mikču a tepláčky....díky moc.