Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kachnator díky, ten návod je veru veľmi dobrý.... páči sa mi a ukladám si ho..... a nápad na vystuženie z tetrapakového obalu je dobrý.... vyskúšam...
jeden střihový dotaz k Ottobre - když je ve střihu na kraji (spodek trika, rukáv...) přerušovaná čára,je to linie prošití nebo je to přehyb? jako jestli k tomu připočítám cca centimetr nebo to musím změřit, a střihnout o ten kus + centimetr navíc?
@zuzu_epona Díky moc! Já takový steh nemám, ale snad by to šlo dvojjehlou... jen mám problém, že to se musí šít z lícu a já mám strach, že ten rub netrefím... je na to nějaký fígl?
@lip72 krása, hlavně ty montérky!
@crawler nádherné plínky a i modelka a model! Já nechápu, že je všechny máte tak hezky poskládané, mně to nikdy nejde 😀.
@schnek krásný komplet a do Paříže úplně nejlepší!
@zuzu_epona souprava krásná, to moje první mikina teda vypadala jinak 🙂
@martulinecek super aplikace! a ta víla musela dát práce!
@anitramv větší pyžamko neva, lepší, než malé 🙂
@bordino beze slov, jako obvykle 🙂 krása
@bubulakovo tak za mě na jedničku 🙂 hezký komplet, hezká látka
@zikie taky dvojjehlu nemusím...
@kuna to jo,tejden jsem se s tim piplala,po chvilách
včerejší nocovka (na některé tady ale nemám, končím před půlnocí 😀 ). Děkuji moc Macin73 za přenechání slonů. Křidýlka jsou lemované suedeclothem a celá plenka PULem podle Fionky, napoprvé to není špatné. Škoda jen, že si ho nemůžu sežehlit na třetiny 😀 . Vkládačka bude příště, tu už jsem včera nedala. Jinak likviduju zbytek růžového PULu, co mi zůstal, takže to syn má takové genderově oživené, snad to zvládne 😀
@zikie já si nakonec jednu popinku koupila origoš pro radost, abych viděla, jak se prostě chová v praxi, což z prohlížení v ruce nepoznám. A souhlasím, je fakt vymakaná, to se snad ani v domácích podmínkách vytvořit nedá. Mají to promyšlené, mně se líbí i ty spešl vkládačky s gumičkama po stranách (ty teda jediný zvládnu taky 😀 ). Opravdu klobouk dolů 🙂.
Dorazil mi ten ultralehký soft. Hmmm...jsem z něho v rozpacích. Vaše druhá kůže se nekoná, na omak je to takové neoprenové. Příjde mi to jako kříženec mezi soft a šusťákem nebo spíš jako úpletový šusťák. Takže zakládám do skříně na dobu neurčitou. Navíc ta modrá barva je fakt hnusná 😀 Čekala jsem hezčí podle obrázků.
baby, nemate niekto link (navod) ako pekne zakoncit OL steh ak mam patent do tubusu (napr. lemovanie krku, noziciek). S tym co teraz robim niesom az taka spokojna, ked sa mi idu stretnut stehy, tak vypnem noz a potom na konci urobim uzlik. Dakujem
@medvidekponco no vida. Takže na nic, jo?
@kuna vyfotíš tú popinku, ako vyzerá?
@macin73 Tiež som sa bála, že to netrafím, ale našpendlila som si to kolmo ku budúcemu švu a šila som pomaličky a postupne vyťahovala špendlíky... Akože sem tam mi to ušlo, ale zas až tak to nevadí, v tom začistení od OL sa to pekne stratí 🙂
Děvčata, jsem tu nová, zatím jen komentuji... ale měla bych na vás jeden velký dotaz. Je mi jasné, že si asi budete "své zdroje" chránit... ale nevíte o někom, kdo by prodával (používaný) funkční (a kvalitní) overlock za rozumnou cenu? 🙂
Předem díky za odpovědi!
🙂
@ucitelka70 jj vecer doma, ted ji nemam u sebe.
@bulinka Tak som zistila ten strih. Vlastne neni žiadny. Bolo to robené od ruky🙂 Je mi ľúto, že teda neporadím.
@elentari co je to ten overlock,každej tady o něm píše,to je nějakéj druh stehu?

@lenasss už som nato prišla, super.... už aj mám vystrihnuté, akurát som chcela vybrať stroj z kufríka, ked sa zahlásila brigáda... išlo sa na chalupu čerešne oberať..... a iba o ôsmej sme došli.... kým som sa ospršila, zapla pračku, myčku, dala všetkým večeru, tešíla som sa, že si ľahnem do postele.... zajtra budem celý den zavárať, lekvár variť, a pečieme ovocnú tortu, zaťko má zajtra krásnych 30 rokov, oficiálna oslava bude len na bud. víkend... ale ovocnú tortou nič nepokazíme :D