icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
13. jún 2013

@lenasss už som nato prišla, super.... už aj mám vystrihnuté, akurát som chcela vybrať stroj z kufríka, ked sa zahlásila brigáda... išlo sa na chalupu čerešne oberať..... a iba o ôsmej sme došli.... kým som sa ospršila, zapla pračku, myčku, dala všetkým večeru, tešíla som sa, že si ľahnem do postele.... zajtra budem celý den zavárať, lekvár variť, a pečieme ovocnú tortu, zaťko má zajtra krásnych 30 rokov, oficiálna oslava bude len na bud. víkend... ale ovocnú tortou nič nepokazíme :D

ucitelka70
13. jún 2013

@kachnator díky, ten návod je veru veľmi dobrý.... páči sa mi a ukladám si ho..... a nápad na vystuženie z tetrapakového obalu je dobrý.... vyskúšam...

schnek
13. jún 2013

jeden střihový dotaz k Ottobre - když je ve střihu na kraji (spodek trika, rukáv...) přerušovaná čára,je to linie prošití nebo je to přehyb? jako jestli k tomu připočítám cca centimetr nebo to musím změřit, a střihnout o ten kus + centimetr navíc?

macin73
13. jún 2013

@zuzu_epona Díky moc! Já takový steh nemám, ale snad by to šlo dvojjehlou... jen mám problém, že to se musí šít z lícu a já mám strach, že ten rub netrefím... je na to nějaký fígl?

zikie
13. jún 2013

@macin73 já radši šiju cikcakem, vypadá to obstojně, šije se z rubu a narozdíl od šití dvojjehlou mi to nepraská.

daisyr
13. jún 2013

@schnek já to beru jako ohyb, ale vždy přidám i tak kousek navíc (jen jakoby na ten šev)

macin73
13. jún 2013

@zikie Super, to vyzkouším. Díky!

laeela
13. jún 2013

@schnek je to přehyb, přidávám jen už cca 0,7 cm na začištění.

kuna
13. jún 2013

@lip72 krása, hlavně ty montérky!

@crawler nádherné plínky a i modelka a model! Já nechápu, že je všechny máte tak hezky poskládané, mně to nikdy nejde 😀.

@schnek krásný komplet a do Paříže úplně nejlepší!

@zuzu_epona souprava krásná, to moje první mikina teda vypadala jinak 🙂

@martulinecek super aplikace! a ta víla musela dát práce!

@anitramv větší pyžamko neva, lepší, než malé 🙂

@bordino beze slov, jako obvykle 🙂 krása

@bubulakovo tak za mě na jedničku 🙂 hezký komplet, hezká látka

@zikie taky dvojjehlu nemusím...

sinala
13. jún 2013

@kuna já jsem měla dvojjehlu velice ráda 🙂 , jen do té doby než mi po pár praních na určitých místech popraskala ( ale na lemech kolem krku a u bodyčka drží)....

kuna
13. jún 2013

@sinala jj, ja ji taky nejdriv milovala 😉

Jinak jsem uz asi totalne vykojena, dneska jsem diteti vyprala kratasy a na nohavici mi upadlo olemovani. Ja jsem to tam zapomnela nasit, jen jsem to prilepila koresem 😀

martulinecek
14. jún 2013

@kuna to jo,tejden jsem se s tim piplala,po chvilách

kuna
14. jún 2013

včerejší nocovka (na některé tady ale nemám, končím před půlnocí 😀 ). Děkuji moc Macin73 za přenechání slonů. Křidýlka jsou lemované suedeclothem a celá plenka PULem podle Fionky, napoprvé to není špatné. Škoda jen, že si ho nemůžu sežehlit na třetiny 😀 . Vkládačka bude příště, tu už jsem včera nedala. Jinak likviduju zbytek růžového PULu, co mi zůstal, takže to syn má takové genderově oživené, snad to zvládne 😀

kuna
14. jún 2013

no a ještě ty fotky 😀 Plenka je podšitá bílým suede, na fotce to spíš vypadá jako svrchňáky bez ničeho 🙂

kuna
14. jún 2013

@zikie já si nakonec jednu popinku koupila origoš pro radost, abych viděla, jak se prostě chová v praxi, což z prohlížení v ruce nepoznám. A souhlasím, je fakt vymakaná, to se snad ani v domácích podmínkách vytvořit nedá. Mají to promyšlené, mně se líbí i ty spešl vkládačky s gumičkama po stranách (ty teda jediný zvládnu taky 😀 ). Opravdu klobouk dolů 🙂.

lenasss
14. jún 2013

holky já vás absolutně nestíhám dočítat ale na vaše krásné výtvory se dívám ráda.přidávám našeho nového kamaráda prosím seznamte se "MEDVÍDEK MANDARINKA " 😀 😀 😀

abigail1
14. jún 2013

@macin73 jak ses ptala na ten fígl, tak stačí si to nastehovat a pak v tom místě to prošít z lícu.

crawler
14. jún 2013

@evaon 😀 ten PUL je úža!

medvidekponco
14. jún 2013

Dorazil mi ten ultralehký soft. Hmmm...jsem z něho v rozpacích. Vaše druhá kůže se nekoná, na omak je to takové neoprenové. Příjde mi to jako kříženec mezi soft a šusťákem nebo spíš jako úpletový šusťák. Takže zakládám do skříně na dobu neurčitou. Navíc ta modrá barva je fakt hnusná 😀 Čekala jsem hezčí podle obrázků.

diapozitiv01
14. jún 2013

baby, nemate niekto link (navod) ako pekne zakoncit OL steh ak mam patent do tubusu (napr. lemovanie krku, noziciek). S tym co teraz robim niesom az taka spokojna, ked sa mi idu stretnut stehy, tak vypnem noz a potom na konci urobim uzlik. Dakujem

bordino
14. jún 2013

@medvidekponco no vida. Takže na nic, jo?

ucitelka70
14. jún 2013

@kuna vyfotíš tú popinku, ako vyzerá?

zuzu_epona
14. jún 2013

@macin73 Tiež som sa bála, že to netrafím, ale našpendlila som si to kolmo ku budúcemu švu a šila som pomaličky a postupne vyťahovala špendlíky... Akože sem tam mi to ušlo, ale zas až tak to nevadí, v tom začistení od OL sa to pekne stratí 🙂

michamicha
14. jún 2013

Ahoj, posledních pár dnů trpím nespavostí, tak včerejší noční počin 🙂 a pak ještě jedna neforemná (zkušební) kojící košile 😅 tu jsem měla rozešitou týden 😝

zikie
14. jún 2013

@kuna Já jsem si taky právě troufla jen na ty vkládačky 🙂

elentari
14. jún 2013

Děvčata, jsem tu nová, zatím jen komentuji... ale měla bych na vás jeden velký dotaz. Je mi jasné, že si asi budete "své zdroje" chránit... ale nevíte o někom, kdo by prodával (používaný) funkční (a kvalitní) overlock za rozumnou cenu? 🙂
Předem díky za odpovědi!
🙂

laeela
14. jún 2013

@elentari kdo má, nedá, leda že bych si kupoval lepší. 😀 Ale třeba bude někdo vědět.

kuna
14. jún 2013

@ucitelka70 jj vecer doma, ted ji nemam u sebe.

bubulakovo
14. jún 2013

@bulinka Tak som zistila ten strih. Vlastne neni žiadny. Bolo to robené od ruky🙂 Je mi ľúto, že teda neporadím.

martulinecek
14. jún 2013

@elentari co je to ten overlock,každej tady o něm píše,to je nějakéj druh stehu?