icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lip72
17. jún 2013

@bordino látka a šaty jsou opravdu boží, ale ta modelka...ta je super 🙂 😉

laeela
17. jún 2013

@abigail1 je to moc hezké. Odkud máš střih na spoďárky? 😵

katka82
17. jún 2013

@anastazieb jj z Wendy to trvá tak 1-2 dny 😉 😉
@kuna nááádherné šatičky 😵 😵
@petkasv kráááása 😲 😵 to budeš kóča 😉
@abigail1 bodíčko i slípky super 😵
přidávám poslední počiny 😉 tríčko,letní pýžo a zvířátkové kraťásky pro kamarádky prcka 😉

katka82
17. jún 2013

@laeela krásné výtvory a koupací kbelíky nemají chybu 😀 😀

catry
17. jún 2013

Zkušené "šičky" prosím o radu-z čeho ušít něco na způsob bambusových čtvercovek kikko? Děkuji za rady 🙂

lip72
17. jún 2013

Přidávám hasičské kalhoty pro syna, nerad nosí šle na ramenou 😒 ptom na přání montérkové kraťásky a pro klientku černé hasičské zahradníčky 🙂 Teď musím pro sebe a pro syna něco našít na léto 🙂 u nás pořád dokola ta kovářovic kobyla chodí......... 😀

anfei
17. jún 2013

Holky vy zase jedete, tak se přidám 😀
- jeansová taška na kočár ze skládaného patchworku - šití 12 vrstev jeansoviny už nikdy víc 🙂
- soft na hory, jen mi synátor někam ulil kapuci 😀
- pyžámka, gaťky na písek a pár triček neb jsme nějak vyrostli 😉
Foceno na mobil, tak se omlouvám za blbou kvalitu ☹

@abigail1 moc pěkné slípky 🙂 Odkud máš střih?
@katka82 bomba kraťásky, ty jsou plátěný? 🙂

lip72
17. jún 2013

@anfei moc krásné věcičky 🙂 ta taška je senzační, musela to být dřina, ale stála za to 🙂 šikovná 😉

anfei
17. jún 2013

@lip72 Dík moc, bylo to alespoň 6hodin, takže na bednu 🙂 Je fakt, že jsem spokojená a i mě se líbí 😅

bordino
17. jún 2013

@ucitelka70 byla od mellu, ale bohužel vyprodaná ☹ Vzala jsem jen půl metru, byla jsem spořivá na nepravém místě

ucitelka70
17. jún 2013

@anfei krásne...... všetko nádherné...

ucitelka70
17. jún 2013

@bordino ak by si dakedy zaregistrovala, daj vedieť..... budem rada....

sinala
17. jún 2013

@anfei tak taška je parádní 🙂

evcounek
17. jún 2013

Ahojky maminy, po dlouhé době jdu zase s prosíkem 🙂 Mohli by jste mi prosím poslat odkaz na nějaký střih na polodupačky, body s dlouhým rukávkem, mikču pro miminko, tepláčky ....... čekáme listopadové mimi a nějak si potřebuji ukrátit čas než se mimi narodí. Synka si bere jednou za 14dní moje mamina (dopoledne si ho odvede a večer přijede jako čuňátko ze zahrady 😀 ) a tak mám čas na moje šicí pokusy. Moc děkuji na mmb jsem nic nenašla, ale třeba jsem hledala špatně 😉

bordino
17. jún 2013

@evcounek myslím, že ani nenajdeš. Doporučuju zakoupit jedno Ottobre, dá se vybrat tak, aby tam byla ta základní výbava, za 250,- budeš mít střihy ve všech velikostech a to se vyplatí ;)

petkasv
17. jún 2013

@anfei ta taška je luxusní, nádhera 😵 😵 😵

petkasv
17. jún 2013

@evcounek jak píše Bordi, vyber nějaký OT a nebo jestli máš doma po synkovi, tak zkus obkreslit, přeměřit a uvidíš 🙂 🙂

katka82
17. jún 2013

@anfei 😲 😲 ta taška je úúžasnááá 😵 😵 no a zbytek taky 😉 jj ty šortky jsou plátěný 😉

katka82
17. jún 2013

@lip72 nádhera 😵

petkasv
17. jún 2013

Tady má maličkost v triku a sukni 🙂

evcounek
17. jún 2013

@bordino
@petkasv Díky holky, nějaké časopisy OT jsem právě vyhrabala, ale právě že jsem tam našla až větší velikosti a já to neumím zmenšit. tak uvidím co spáchám když tak určitě zase přijdu s prosíkem 😀

bordino
17. jún 2013

@ucitelka70 tak prý už nebude, ale hele, co jsem našla http://www.ceskypatchwork.cz/product_info.php?p...

bordino
17. jún 2013

@evcounek divné, Ott má vždycky něco pro mrňouse a něco pro větší 😉

petkasv
17. jún 2013

@evcounek
@bordino nějaký OT z roku 2001 začíná na 56, většina ale až na 62, jinak když by jsi nevěděla jak zmenšit tak obkresli 62 a při stříhání nepřidávej na švy 🙂

bordino
17. jún 2013

@petkasv aha, vidíš, stále se učím 😀 A nebo je to tím, že na mé děti 55 cm a 4,3 kila jsem na 62 začínala 😀

petkasv
17. jún 2013

@bordino no to bude tím 🙂 to víš, my co máme pidi mimi, koukáme po pidi velikostech 🙂

veronik77
17. jún 2013

@bordino drobísci, to je jak ty moje 😀
@petkasv fašanda 😵

evcounek
17. jún 2013

@petkasv ahááááááááááááá 😀

abigail1
17. jún 2013

Ahoj, děkuju všem za "líbíky"
@katka82 děkuji, tričko je super a kraťasy jsou velmi nápadité.
@laeela
@anfei také děkuji, střih na slipy jsem udělala podle jedněch kupovaných, který mu sedí. Je to velmi jednoduchý střih z jednoho dílu, vhodný na velmi hubené dítko.

@anfei Ty jsi blázen, ta taška musela dát strašně práce!
@petkasv sluší
@evcounek nebo můžeš zkusit, jestli nemají u vás v knihovně nějaká čísla Burdy pro děti.

macin73
17. jún 2013

@laeela Ty hvězdové kaťata jsou z posledního Ott, střih 7? Taky se teď na ně chystám, jen mi prosím prozraď, jestli jsi náplety dělala z patentu, nebo z něčeho jiného? Ráda bych to šmikla u jedné verze z el. jednolícu, tak jestli by to šlo... Zjistila jsem, že starší nemá pyžama na letní teploty, tak musím rychle honem něco spáchat 😝