icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
17. jún 2013

@anfei Ta taška je naprosto luxusní, klobouk dolů!!!

katka82
17. jún 2013

@petkasv 😲 kočkáááááá 😉

laeela
17. jún 2013

@macin73 jj. je to sedmička. Dělala jsem už mladší, tam byl místo patentů el. jednolíc vzorovaný. Tady jsem dávala normálně patent. Ten jednolíc se tolik nenatáhne, tak to akorát šmikni nějak přiměřeně. 😉

medvidekponco
17. jún 2013

@petkasv Super, mám na cestě sakuru, tak aspoň vím, že jsem našlápla vedle 😀 Moc pěkné tričko

petkasv
17. jún 2013

@medvidekponco no je fakt boží 🙂

Holky kdo máte doma 1m jahůdek z wendy navíc, prosím, prosím, nutně čebuju 🙂 🙂

katka82
17. jún 2013

@petkasv pokud se Ti nikdo neozve,tak Ti metřík jahůdek obětuju 😉

petkasv
17. jún 2013

@katka82 děkuju, děkuju, děkuju, děkuju 🙂 🙂 🙂 jsi zatím první 😵 😵 😵

bordino
17. jún 2013

@petkasv pokud vím tak @medvidekponco m8 nav9c metr a p;l 😉

petkasv
17. jún 2013

@bordino jahůdek 😀 😀 😀 @medvidekponco tak jestli je neupotřebíš tak si je vezmu klidně 🙂 🙂

medvidekponco
17. jún 2013

@bordino medvidek už nemá ani cm jahůdek 😀 Ale má na cestě 2m sakury a už se moooooc těší 🙂

bordino
17. jún 2013

konečně jsem dodělala plavky pro Jolanku, jdeme zítra do auqaparku. Zatěžkávací zkoušku ve vaně zvládly 😀

petkasv
17. jún 2013

@medvidekponco dobrá dobrá, sakura je fakt úžasná, doufám že takových úpletů bude mít Lille víc 😵 😵 😵

crawler
17. jún 2013

@katka82 jé parádní kraťásky!!! z čeho je máš? nějaký popelínek? jsou fakt suprový!!!

medvidekponco
17. jún 2013

@petkasv Já z toho chystám šaty teda. No ale až v okolí Turnovska potkám někoho v sakuře, tak to budeš asi ty 😀

petkasv
17. jún 2013

@medvidekponco tak to bude poznávací znamení 😀 😀 😀 😀 😀 šaty budou úžasný, 😵 budeš nepřehlédnutelná 😀 😀 😀 já tu mám schovaný ještě kousek na mikinu 🙂 🙂

laeela
17. jún 2013

@medvidekponco
@petkasv
já taky nejsem zas tak daleko, tak když uvidíte sakuru na tričku s velkým počtem dětí, tak to jsem já. 😀

laeela
17. jún 2013

@bordino Plavky jsou úžasné. 😵

veronik77
17. jún 2013

@laeela ano ano, proto si šijeme originální oblečení, aby - až se všechny někde sejdeme - jsme vypadaly všechny stejně 😀 😀 😀

petkasv
17. jún 2013

@laeela takže kvítek na triku je jasnej 🙂 až se potkáme třeba v ZOO 🙂 🙂

patlalca
17. jún 2013

Tak sice to nejsou plínky, ale celý víkend jsem se prala s tímhle polštářkem. A dnes jsem dodělala tašku k peněžence abych se mohla vytáhnout před kamarádkou.

katka82
17. jún 2013

@crawler děkuju 🙂 je to obyč plátno 😀

zabza40
17. jún 2013

@bordino Ty plavky jsou dokonalé 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Odkud máš matroš?

maryol
17. jún 2013

@bordino ďakujem za nápad - aj mňa čakajú plavky pre malú slečnu a tá tvoja fotka prišla ako na objednávku - nemusím vymýšľať, ako riešiť ramienka - problém vyriešený :o)))

maryol
17. jún 2013

@anfei úžasná taška!!!

laeela
17. jún 2013

@veronik77 😀

macin73
17. jún 2013

@laeela Díky, nějak se s tím poperu. Přijdou mi sympatické, že se pod ně určitě vejde i noční plena.... 😕

bordino
17. jún 2013

@zabza40 já už nevím, kupovala jsem s @medvidekponco 😀
ale mají pěkný výběr ve flex-texu

denimaty
17. jún 2013

@bordino Plavky máš úžasné! Obdivuji tě. Mohu se zeptat, jakým strojem a jakým stehem jsi šila ty lemy? Chtěla jsem dceři opravit její popraskané stehy na lemech na kupovaných plavkách klasickým entlem a vůbec mi to nešlo. Mně to ten stroj nechtěl ani moc brát a navíc mi to stále ujíždělo.

bordino
17. jún 2013

@denimaty myslíš to červené lemování? Na normální trojkrokým cikcakem, ale jsou to lemovací gumičky, ne plavkovina, zjednodušila jsem si práci 😉

kuna
18. jún 2013

@bordino ty tvoje šaty jsou nádherné. Prosímtě, jak děláš ty střihy? To ji prostě změříš a nakreslíš a ono to sedne, nebo to na ní pak upravuješ? Fakt obdivuju, jak sedí tip ťop. 🙂