icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

martulinecek
18. jún 2013

@katka82 krásný kalhoty kostkováný,z čeho jsou?

martulinecek
18. jún 2013

@saaralota já si to přišpendlím ke gauču nebo posteli

katka82
18. jún 2013

@martulinecek kuju,je to normoš plátýnko 🙂

saaralota
18. jún 2013

@martulinecek díky, taky dobrý tip 🙂 je vidět, že už máte zkušenosti 🙂

kuna
18. jún 2013

@saaralota nevím, jestli to víš 😉 ale abys neměla ty zkroucené okraje, tak si úplet před předepráním sestehuj ustřižené strany k sobě, tak půl cm od kraje. Nezkroutí se ti to a půjde to líp stříhat.

@sinala škrob mám doma a já blb s ním žehlím košile, jsem nevěděla, že je to na zkroucené úplety 😀 😀

martulinecek
18. jún 2013

@saaralota já začala teprv před měsícem 😀

martulinecek
18. jún 2013

@katka82 a střih je odkud?

katkaela
18. jún 2013

Ahoj dievčatá. Tak trochu nešicí príspevok...mne sa stále nechce šiť a ani múza nekope, tak aspoň maľujem a pajcujem a válame sa u našich pri bazéne, keď už máme to teplo 😀

ucitelka70
18. jún 2013

@katkaela malá je nádherná, a fakt si užíva..... krásne si namaľovala...

petkasv
18. jún 2013

@katkaela malá je boží a malové je nádherné 🙂 ale prosím tě mě zaujala vaše terasa, my jí teď řešíme, máte to plastové dříví? Můžu se zeptat odkud? A jestli je duté nebo vyplněné?

saaralota
18. jún 2013

@kuna nevím, díky, vyzkouším to...samozřejmě jsem to normálně vyprala a zkroutilo se to jak blázen.... 🙂

katka82
18. jún 2013

@martulinecek jej tak to už nevím,myslím že to je nějaká stará Burda 😅
@katkaela jééé to je krááásnýý 😵 😵

katkaela
18. jún 2013

@petkasv jj, je to ten "drevoplast" 🙂, táto zrovna je u rodičov na terase, je to duté vo vnútri. Oni kupovali na SK, ale my budeme mať tiež takú, len vo svetlom. Keď totiž na tú tmavú svieti slnko, nedá sa na ňu stúpiť bosou nohou. Dúfam, že tá svetlá bude OK. Asi budeme kupovať od Vašína v Brne, od nich máme aj podlahu vo vnútri.

petkasv
18. jún 2013

@katkaela děkuju a jak dlouho jí vaši mají, nepraská to když je to duté, já právě četla nějaký receze že dutý nebrat, ale nedutá stojí 1600/m klidně a my potřeujeme 20mčtv. to jako nejsme milionáři 😀 😀

petkasv
18. jún 2013

@katkaela jakože když na to třeba upadne skol tak to tu dutou může rozbít, nebo kroupy a ještě nebledne to?

ellysa
18. jún 2013

baby nedávnu to niekto dával krásnu peňaženku, som vtedy nezareagovala a teraz to neviem nájsť rýchlo, nemáte strih?

katkaela
18. jún 2013

@petkasv Naši to majú teraz 3.leto. Farba teda už nie je ako na novej, dosť to slniečko vytiahlo, už po prvom lete, ale stále je tmavá. Ma ani nenapadlo, že by to mohlo praskať. Neviem presne aký to má profil vo vnútri, ako sú tam tie dutiny veľké, ale myslím, že by to muselo byť niečo poriadne veľké a tažké, aby to prerazilo.

petkasv
18. jún 2013

@katkaela děkuju moc, jsi zlatá, moc si nám ten výběr usnadnila 🙂 :.-) vyhýbala jsem se betonu - dlažbě, apod a tohle se nám sem hrozně moc hodí, tak jsem ráda, že jsou vaši spokojení 🙂 🙂

katkaela
18. jún 2013

@petkasv za málo🙂, ja sa hlavne obávam toho prehrievania, radi chodíme v lete len tak na boso. Nechápem ako si tú tmavú može dať niekto okolo bazénu, naozaj sa na to nedá stúpiť, keď na to chvíľu svieti slnko. Vlastne som od začiatku, čo staviame, odmietala túto podlahu na terasu, ale manžel ma ukecal, že dáme svetlú, tak dúfam, že za tie prachy to bude OK

bulinka
18. jún 2013

prosím o radu, čím udělám takový ten ozdobný steh, vypadá jako overlock. Hodně se používá k lemování na čepičkách jako je třeba na této

veronik77
19. jún 2013

@bulinka tenhle steh je na coverlocku a nebo jde ještě nastavit overlock na slepý steh a pak to udělá tyto kličky... (ale coverlock vypadá lépe) 😉

barcav
19. jún 2013

@katka82 ty kostičkované kaťata jsou moc pěkný 😵

@katkaela krásné malůvky 😵

katka82
19. jún 2013

@barcav děkuju 🙂
jinak holky na tu velurovku trochu pomohlo když jsem ji přežehlila přes kapesník 😉 není to sice ideál,ale vypadá to o něco líp 😵 takže taková rada pro příště 😉

katka82
19. jún 2013

Tak jsem si právě dodělala sukni 😉 a k tomu tričko co čekalo až dorazí nažehlovačky 🙂 takže tu máte pár marných pokusů a vyfocení sama sebe 😀 😀 druhé triko je pro švagrovku 🙂

veronik77
19. jún 2013

@katka82 kočka 😵

katka82
19. jún 2013

@veronik77 děkuju 🙂 no taky z toho mam radost 😀

petkasv
19. jún 2013

@katka82 krásný 😵

palosek
19. jún 2013

@katka82 krásná kombinace 😵 😵 😵 sukně, triko i majitelka 😉 😵 😀 Moc pěkné....jsem zjistila, že na taková horka nemám co na sebe.....musím si z tebe vzít příklad 😀

katka82
19. jún 2013

@palosek jéé děkuji,se tu skoro červenám 😅 😀

anfei
19. jún 2013

@katka82 Ty trika jsou moc pěkný 😵 , budu muset ty nažehlovačky taky vyzkoušet, vypadá to efektně a profi 😉