icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
19. jún 2013

Tak já opět jahůdkuju 🙂 🙂 děkuju @katka82 za jahůdku, putují dál 🙂

martinkah
19. jún 2013

ahojte šikovnice, aj vám sa elastická teplákovina od El. po prešití zhora tak vlní ?? zošívam na OL pri dif. 2 a keď chcem šev prešiť zhora, či už dvojihlou alebo trojkrokým rovným stehom, dosť sa to vlní, aj pri kráčajúcej pätke a zníženom prítlaku pätky ...

danielahe
19. jún 2013

@katka82 tricka jsou božííí 😵

danielahe
19. jún 2013

@patlalca polstar je uzasny 😉

katka82
19. jún 2013

@danielahe díky 🙂

katka82
19. jún 2013

@anfei jj vypadá,když se to povede 😅 😀 😀 mě právě na těch kočkach zůstalo lepidlo ☹

katka82
19. jún 2013

@petkasv kráása 😵

ucitelka70
19. jún 2013

@martinkah ano, robilo to aj kráčajúcou, ale po vypratí a vyžehlení sa to krásne napravilo

bordino
19. jún 2013

desetiminutovka s vykoupaným dítkem v zádech 😀 Bambusová košilka nám ve vedrech chyběla

barcav
19. jún 2013

@katka82 ty trika jsou úža 😵

abigail1
19. jún 2013

@bordino prosím Tě, nepiš u fotek ty časy 😀 😅

terezita
19. jún 2013

nazdarek,
tak prihazuju rychlovku z minuleho tydne, ale v techhle hicech nebude potreba.. jen jsem se sekla ve velikosti, takze em. uz neni a bude muset letet dal.. 😝

laeela
19. jún 2013

@terezita krásná látka.

martulinecek
20. jún 2013

tak moje výtvory za poslední tejden:triko je i s legínama ne stené barvě,ty jsem nefotila
a moje holčiny si usmyslely dlouhý uplý šaty,jen to chce něcím dozdobit 😒 ale čím?
sukýnky z lehounkýho matrošu,mírně průhledný
šaty se zavazováním za krk a pro druhou jen na zavázání na ramínkách -jahůdky

zojec
20. jún 2013

@terezita krasna latka, to je velur? malo sa tu ukazujes, chybaju tu tvoje farebne kreacie 😉 ja sa uz tyzden zberam usit klobuk pre b. ale v pracovni mam saunu 😖

saaralota
20. jún 2013

Ahoj, jsem tu s dalším dotazem... snažila jsem se asi na pětkrát o našití zipu do flísu (vyrábím něco jako jarní fusak do kočárku...) ale pořád se mi to kroutí. Flís je jakoby elastický, zip ne...takže i přes veškerou snahu flís nenatahovat, se mi samozřejmě natahuje a pak se to po našití celé kroutí... Co s tím?

bordino
20. jún 2013

@saaralota natahuj zip

saaralota
20. jún 2013

@bordino no ještě to zkusím, ale už jsem se o to snažila a přijde mi, že se ta mrcha ani nehne 🙂 Nešlo by flís něčím vyztužit, aby se netahal? Ale nažehlit vlizelín si neumím představit....flísu se žehličkou vyhýbám velkým obloukem 🙂

zuzimia
20. jún 2013

@saaralota
Podlozit flis tenkou nenatahovacou latkou a vsivat cez obe latky.

medvi11
20. jún 2013

@saaralota máš tu tenkou lepicí 50m pásku z farbenmixu? Podlepit, slepit flís a zip k sobě a bude to OK.

ellysa
20. jún 2013

@terezita jej tejto látky mám veeeeeeeľa a presne mikinu z nej chcem 😵 😵 😵 😵

crawler
20. jún 2013

Nechcete někdo přebytky galanterie? info zde: http://by-crawler.blogspot.cz/

behulka
20. jún 2013

@saaralota mne pomáha nastehovať v rukách. Je to pracné, ale občas veľmi nápomocné.

mitape
20. jún 2013

@saaralota neviem po ktorej strane si šila ale po zipse keď budeš šiť by to nemalo vlniť. Alebo ako píšu baby buď prilepiť alebo stehovať aby sa nehýbalo ale určite šiť po zipse nie po flíse 😉

terezita
20. jún 2013

@zojec jojo. no nestiham, co chodim do procesu.. 😝 a jeste mi doma neslape internet..

martulinecek
21. jún 2013

holky jakej je ozdil mezi lemovací gumou a lemem z upletu?a na co se používájí tkané stuhy co jich je všude plno-se sovičkama,atak

kuna
21. jún 2013

@martulinecek
tkané stuhy se používají na ozdobu. Vypadají hezky okolo lemu dole, zipu, dá se z ní udělat hezké poutko...třeba tady na bundě http://fram-made.blogspot.cz/2012/11/softshello...

lemovací gumička v. lem z úpletu - gumička je pružnější, hodí se na sportovní věci, kde je třeba trochu i stáhnout, aby to hezky pružilo - rukáv u lehké bundy, spodek kalhot, mikina, nebo třeba u plenek. Na trička se moc nehodí, tam je lepší to olemovat úpletem. Vypadá to líp, hlavně po několika praních. Ta gumka se trošku vypere (záleží zde na kvalitě, jsou na trhu různé) a žmolkaní, hlavně, pokud se k ní v pračce dostane kousek suchého zipu.

martulinecek
21. jún 2013

@kuna dík

bordino
21. jún 2013

nevíte, kde sehnat střih na triko s lodičkovým výstřihem?

petkasv
21. jún 2013

@bordino bordi zkus mrkbnout tady 🙂 http://www.kod.tul.cz/ucebni_materialy/konstruk...

Holky nemáte některá přebytek žirafího PULu nutně ho potřebuju a na ŠD už není 😖